rozpůlený nehet

720
3.9.06 12:59

rozpůlený nehet

Ahoj, prosím o radu, kdo máte zkušenost. Mám na palci u ruky rozpůlený nehet, nevím, jak to jinak nazvat. :? Není to roztřepený, jako že by se rozdvojoval, ale uprotřed celého nehtu od lůžka až na konec mám červenou čáru a asi 0.5 cm od konce se rozdělí na dvě části. Myslela jsem, že se to samo spraví, ale trvá to už rok :(
Obvodní na to koukala jak zjara a řekla, že asi se bude muset ztrhnout 8O
Beru každou radu, protože bojim, bojim.
Díky
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29
3.9.06 14:49

Zašla bych na kožní. Může to být nějaká plíseň a ta se dneska už strháváním neřeší. Jsou pilule, nebo vodičky na potírání. Strhnout bych si to určitě nenechala…
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
3.9.06 16:27

Díky, zkusím to :D
Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
3.9.06 16:54

ahoj, myslím podle tvého popisu, že já to mám taky :cry: . Je to jako kdyby se ti rozdvojoval - blbě se to popisuje, a odděluje se ti od masa :?: řekla bych že to ničemu nevadí, ale vypadá to hodně neesteticky a tak mám tendenci palec schovávat :? .
Předloni jsem s tím navštívila kožní, Dr. mi neřekla co by to mohlo být a dala mi nějakou mastičku, ať tím mažu nehet a prášky (nevzpomenu si asi Revital? je to na podporu růstu nehtu, vlasů apd.) Prášky byli drahý jak mrcha, balení na měsíc a půl za 600kč a mastička byla z kortikodů :evil: . takže prášky jsem papala, mastičku jsem používala asi týden…asi po 3 měsících se to spravilo, ale za půl roku se mi to vrátilo… takže jsem to už přestala řešit a občas se mi to projeví a pak to zase zmizí (zrovna teď to mám taky a přidávají se mi k tomu i prostředníky)

Já mám v tělě nedostatek hořčíku, takže dost často beru dologran a myslím, že jsem vypozorovala, že pokud ho začnu opravdu pravidelně brát, tak se nehty vrátí do normálu. Pokud ale dva dny si dologran nevezmu, tak vidím zas na nehtách zhoršení.

takže má rada, zkus navštívit kožní a uvidíš co ti řeknou (to by zajímalo i mě), jinak já už tam tedy nechodím a řeším to jen dologranem, ale vrací se to. myslím, že to je jen reakce, že tělu něco chybí, ale ani v knížkách od Janči jsem se nedočetla co by to mohlo přesně být :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
3.9.06 17:35

Ditiska, díky, jsem ráda, že v tom nejsem sama :wink: Mám asi nějakou hnusnější formu, protože jím potravinový doplňky a bohužel se to nelepší. S kortikoidama jsi mě vzhledem k třetímu metříku nepotěšila :cry: Už jsem fakt zkusila všechno, i výživný laky na nehty atd.
Takže zkusím kožní a pak se ozvu, jak jsem dopadla.
Dík, Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.5.17 23:33

Rozpůlený nehet

Ahoj Abajo, přesně co popisuješ, čáru na nehtu od lůžka až ke konci jsem měla taky. Těsně za nehtem bylo místečko, do kterého jsem se dost často bouchla a bolest to byla příšerná. Měla jsem to snad 30 let. Až jsem to ukázala lékaři z nemocnice z Vysokého nad Jizerou, kde se zabývají chirurgii ruky. Poslali mě na rtg a tam se ukázalo, že těsně za nehtem nebo pod nehtem je nezhoubný nádor. Nedá se nijak léčit, jedině chirurgicky odstranit. Právě jsem po zákroku, dělá se to jen s lokálním umrtvením, trvá to zhruba 20 min. Napiš, jak v léčbě pokračuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
26.4.22 10:47

Ahoj, zkouším obnovit diskuzi, jak jste na tom a jestli něco pomohlo. Mám to stejné, na palci se mi už dělší dobu (asi víc, než dva tři roky), půlí nehet. Jakmile doroste, rozdvojí se, v tom místě mám až k lůžku lehkou prohlubeň. Myslela jsem si, že jsem se do něho třeba někdy bouchla a teď je nějak „poznamenaný“, ale co tu čtu o plísních nebo nádoru…jak jste na tom? Pomohlo něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.4.25 13:57

Ja mam take rozpůleny nehet.uz 2roky. a jedla jsem treba kustovnici činskou a hned se mi to zahojilo a zase se mi to za14dni objevilo, i kdyz sem ji jedla tak jsem sla na kožni a on mne poslal k obvodni lekařce. musim jit na krev a moč. Ja myslim, že to je nedostatek železa, selenu ,mg.ja teda vse jim. selen od kozniho, ale pořad to mam a trepej se mi nehty take. takže poreferuji co vyšlo v krvi. a kdyz nehet trochu naroste tak mne to rozpulene hodne boli a u mne je ta čara bilá. kožní řekl, ze to roste automaticky. takze, kdyz se nedoplní mineraly do těla tak to bude pořad takhle rust.je to peknej hnus. obzvlášť, když se někam jde. Ale zkuste jist železo. ja ho uz zkousela jist;jenze mne je po nem dost blbě a krev z konecniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová