Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, synkovi je pomalu půl roku a chystáme se na první příkrmy ke kojení. Chceme proto koupit židličku, ale existuje jich nepřeberné množství, a proto bych ráda požádala o doporučení. Jaké máte zkušenosti?? Předběžně uvažujem o Neonato Multiplo (má polohu i pro nesedící děti), ale zdá se mi dost drahá. Dík za rady
Já jsem našim 7 a 1/2 měsíčním dvojčátkům pořídila jídelní židličky asi před měsícem. Jsou od chicca a máme ty bez toho hracího pultíku. Koupila jsem je na doporučení kamarádky, která má taky dvojčata a jsem s nimi zatím spokojená. Když totiž krmím 2 dětí, tak už mi opravdu nezbývá žádná ruka na to, abych je mohla držet za ruce, aby si je nestrkaly do pusy, po jídle to krásně omyju (i děti). Má několik poloh a hlavně má pásy, protože až z toho budou holky vylézat a já budu muset něco nutně udělat, tak je tam chvíli nechát připoutaný si hrát a nemusím se bát, co se stane. Koupila jsem je přes www. carufuk.cz, jedna vyšla asi na 3 500,– (nevím, kolik stojí ta, co o ní stojíš ty), jsou na ně teď akce po internetu přibližně za tuhle cenu. Když jsem je před měsícem kupovala já, tak jsem psala asi do 5 obchodů a nikde nebyly, až mi potom z čarufuka zavolali, že mi je nemůžou dodat ke dni, co jsem chtěla, ale asi o 3 dny později, což mi vůbec nevadilo. Martina
Ahoj,
me se osvedcila stara drevena zidlicka jeste po nas, je rozkladaci a da se predelat na stolecek se zidlickou, ale kdybych ji nemela, tak bych asi koupila obycejnou plastovokovovou zidlicku v IKEA, mam ji vyzkousenou z nemocnice a docela se mi libila. Jeji hlavni vyhoda je, ze stoji jen 399, a da se k ni dokoupit pultik za 129,–
Existuji i zidlicky k prisroubovani ke stolu, ale ty se mi nedaji byt moc bytelne, mela bych strach, ze se neprisroubovany stul cely zvrhne. Ty mekke zidlicky jsou krasne polstrovane, na prvni pohled to vypada skvele, ale zivejsi ditko to brzy zlikviduje a zidlicka je pak na odpis. Lepsi je tvrdy omyvatelny povrch. Zidlicka je vecne upatlana od jidla a piti, tak je dulezite, aby byla snadno omyvatelna.
Doufam, ze vyberes dobre
Lesina
PS: NAsla jsme ti odkaz na tu levnou zidli, je tady: http://www.ikea.cz/…oductDisplay?…*10196
Ahojky,
to je super tema, taky se zacinam poohlizet po zidlickach i kdyz trochu s predstihem, holkam jsou mesice. Nemame moc velky obyvak tak zvazuju ty zidlicky co se daji primontovat na stul, ale taky mi to nepripada moc bytelny. Mate s tim nektera zkusenosti?
Diky
Monca a treperendy
Ahojky
taky se priklanim k drevenym zidlickam,jsou tezsi,bytelnejsi a lepe omyvatelne.Mas Jenik je zive dite a prvni plastovou zidlicku velmi rychle zlikvidoval.A navic nadrobeny rohlik se dost spatne dostaval ze zahybu polstrovani plastove zidlicky.
Ted jsme koupili v Intersparu drevenou zidlicku ,ktera se da predelat na zidlicku a stolecek za 799 a je skvela.Doporucuji!!
Trinitron
Ahoj,
nám se osvědčila prima pappa od Peg perego. Je sice dražší (my koupili v akci v babystaru za 3500 Kč), ale - má 5 bodové pásy - supr vec, je polohovací, takže i pro menší mimi, i s dítětem ji můžete dát nahoru - dolu, až skoro k zemi. Měli tam ještě skoro stejnou od ABC design, o 1000 kč levnejsi a ja nejdriv litovala, ze jsem si koupila tu PP, ale ted ne. Ta od ABC ma totiz takovou neomyvatelnou latku jak na golfky a ted muj rocni synek zkousi papat sam a to by tedy bylo porad prani. Takhle jen otru. Má i bezvadny pultik, ktery zatim nepouzivame, ale dojde na nej!
MArtina
Mně se zdá nejlepší cam futura, je polohovatelná na výšku do sedmi poloh a hlavně má polohovatelný pultík, je měkce vypolstrovaná a nestojí majlant.Dřevěnou nemáme, protože se nedá umývat tak dobře jako plastová a tu z Ikey nemáme, protože je nepohodlná.
Ahoj,
židličku jsem řešila zhruba před půl rokem a nakonec to vyhrála prima pappa od Peg Perego. Původně jsem moc chtěla takovou tu dřevěnou, ze které uděláš i stoleček, jak tu psaly holky, ale dělají je teď jak pro trpaslíky - za nás bývaly takové bytelnější a dokonce s luxusním počítadlem… Půlroční mimčo do ní rozhodně nepo:,–(íš, polstr se tam nevejde nebo aspoň ne současně s malým hladovcem, takže jsme volili moderní variantu. Jsem moc spokojená a můžu Ti ji vřele doporučit. Nevýhoda je cena, ale zas si myslím, že když plánuješ další dítě, je to dobrá investice. Největší výhoda je polohování židle od pololehu do vzpřímeného sedu a odnímatelný tácek na pultíku, takže se i snadno myje. Tolik moje troška do mlýna a šťastnou ruku při výběru. Blanka
Ahojky,
v době, kdy jsem řešila židličku, tak Ondra ještě zdaleka neseděl (je to lenoch), takže jsem sháněla židličku polohovatelnou. A nakonec vyhrála Primma pappa od Peg Pérego. Jsme s ní spokojení, je dobře polohovatelná, omyvatelná, odnímatelný tácek jsem myslela, že je k ničemu, ale jsem za něj mooc ráda…takže pokud hledáš variantu pro nesedící dítě, tak je ideální.
Pokud už ti dítko bezpečně sedí, tak doporučuji tu z IKEA, o které psala Lesina. Mám taky vyzkoušenou, má ji sestra, měli jsme ji vypůjčenou na dovolenou, protože je bezvadně skladná. A taky má ten pultík o něco níž, než ta Primma Pappa, je to víc jako u dospělých u stolu. Takže pro sedící dítě je to rozhodně naprosto dostačující varianta a hlavně nesrovnatelně levnější.
Snad jsem pomohla.
Sylva
Mám jeden takový, možná přihlouplý dotaz: k čemu slouží polohovatelná jídelní židlička? Přece když dítě ještě nesedí, tak se ještě nepřikrmuje a když se už začínají zavádět příkrmy, tak dítě už sedí, ne? Já jsem taková stará škola a mám doma dřevěnou, obyčejnou jídelní židličku za pár kaček a jsem s ní absolutně spokojená. Nemám sice nic proti těm plastovým vynálezům, ale připadá mi to jako zbytečná investice ![]()
Ahoj Radino,
tak my třeba zacali s prikrmama v onech 6 mesicich, ale Mateje jeste nesel- Je ve vsem trochu pozadu (plazeni v 9 mesicich, lezeni v 11…) a dr. nam zakazovali ho posazovat, nanejvys mel dovoleny pololeh. Takze nam ta polohovaci zidle bodla. Kamaradka davala kasi už v 5 mesicich a chlapecek ji take jeste sam nesedel. Mateje jsem mohla dat do normalni zidlicky tak v 10 mesicich. Do ty doby se mi v ni sesouval dolu.
Martina
Ahoj Radino,
u nás to bylo podobný - přikrmovat jsem začala v sedmi měsících, celkem nic moc úspěch, chvilku jedl a pak to začal bojkotovat. Začali jsme v takovém tom lehátku, ale nemělo pětibodové pásy, jenom tří - no a z toho mi Ondra prostě zdrhal. Bylo to o nervy, takže jsme pořídili tu židličku a byl klid. Teda s jídlem moc ne, to je problém doteď.
PS: sedět zcela sám začal Ondra až v jednom roce, takže jak asi uznáš, to je na začátek příkrmů dost pozdě ![]()
Ahojky Sylva
Ahoj a díky za tipy, líbí se nám ta z Ikea, ale ta je pro větší děti(asi ji dokoupíme později na chalupu), dnes odpoledne jsme zajeli do Babyparku a koupili polohovatelnou právě i pro menší děti. Nebyla sice nejlevnější, ale… Dík.
Ahoj,
rozhodla jsem se přispět taky se svojí troškou do mlýna.
I my máme obyčejnou dřevěnou židličku (poděděnou) a jsem s ní spokojená. Áňa je s ní snad spokojená taky:-) Jediná nevýhoda je pro mě ta, že má vepředu moc velký otvor, takže jsem měla strach, aby mi z ní malá nevyklouzla, proto jsem tam navázala jednu plínku, která by ji v případném pádu zarazila. Pohyblivější dítě míním řešit řemínky, které nebude problém k židličce připnout. Stejně tak by se dala využít i ta levná plastová, 3 500Kč za židličku mi přijde fakt moc (a myslím že celkem zbytečně).
Dokud malá neseděla, krmila jsem ji v autosedačce (tu jsem „vystlala“ plínou, aby nebyla celá upatlaná).
Lajka
Ahoj Lajko - mně to taky napřed přišlo vyhazování peněz - ale prostě nebylo boha, aby Ondru nakrmil v sedačce nebo v lehátku…takže jsme nakonec do židličky investovali…ale je fakt, že kdyby jedl hezky nebo už v té době seděl, tak bychom taky koupily tu z IKEA. Ale takhle nám ta dražší perfektně slouží. A doufám, že bude i na druhé dítko časem.
Sylva