Antikoncepce po porodu - vliv na kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
89
21.2.07 12:07

Antikoncepce po porodu

Ahojte,
dr. mi doporučila jako antikoncepci v dobe kojení Depo-Proveru. Nemůže to mít špatný vliv na mimi. Najednou nám malej začal hodně plakat. Asi bříško, ale nemůže to s tím být spojené? Bere te to někdo. Četla jsem na to dneska docela špatné recenze - ale spíš jaký to má vliv na ženu.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2964
21.2.07 12:14

Ahoj,
pripojim se ke Stefce a prosim o reakce na Cerazzete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
21.2.07 12:51

Já jsem brala Exluton a příliš se mi neosvědčil - pořád jsem po něm špinila, takže jsem vybrala 1 balení a další si ani nevyzvedla a raději jsme používali kondom.
 Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
21.2.07 12:55

Já beru Cerazette při kojení už asi půl roku, nepozoruji na sobě žádné vedlejší účinky, MS jsem ještě od porodu neměla, ani se u mě neobjevuje nepravidelné špinění, které je zmíněno v „návodu“.
Na mimi to taky žádný efekt nemá - aspoň nic nepozoruji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
21.2.07 13:08

Ahoj, já jsem slyšela na Depo jedině negativní ohlasy, a to hlavně v souvislosti s tím, že se pak dlouhou startuje původní normální menstr. cyklus=dlouho trvá nové otěhotnění. Na mimčo by to snad vliv mít nemělo, ale MUDr. bych to asi řekla. Důvod pláče, ale může být něco úplně jiného, třeba zoubky atd. :?
Já brala Cerazette a zcela bez problému, vůbec jsem nemestruovala a na mimču jsem nic neg. nezpozorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
21.2.07 14:20

Já měla po 6ti nedělí 2× depo proveru (takže na půl roku), pak mi dr.upozorňovala, že trvá delší dobu otěhotnět, tak jsem přešla na Cerazette, to brala další půl roku. Obojí bez jediného problému. Malá nám plakala kvůli bříšku, nějak mi nenapadlo, že by to mohlo souviset s antiko. Za pár měsíců budem zkoušet další dítko, tak doufám, že už to bude v poho, MS mám normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
21.2.07 20:00

Mam depo proveru, brala jsem pred tehu, a ted beru znova. Reakce na depo proveru jsou ruzne. Je to tim ze kazda zena je jina a tak antikoncepce pusobi na kazdeho jinak. Ja osobne si ji nemuzu vynachvalit a jedine vrele doporucuji, ale jsou holky co ji zavrhuji a vzadnem pripade nedoporucuji. Ja osobne ji brala pred tehu 4 roky a ted po tehu uz budu mit 3 injekci.
Laktacni konzultantka na kurzu kojeni nam rikala, ze jakakoli antikoncepce muze mit vliv na CHUT mlicka. Miminku neublizi, ale muze se stat ze mlicko prestane chutnat, at je to depo provera nebo cokoli jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
21.2.07 20:11

Ahojky, já beru Cerazzete už 7.měsíců, vedlejší projevy žádné ani u mě ani u Aničky. Teda pokud nepočítám nechuť k sexu, ta stále přetrvává??!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
21.2.07 20:49

Ahoj, já brala Cerazzete jen měsíc, stále jsem špinila, používali jsme jen kondom :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.2.07 05:32

ahoj, já beru cerazette něco málo přes týden, před 2 dny jsem začala špinit.Tak uvidíme.Ve spojení s mimi mě to nenapadlo, ale když se tu o tom píše, začala jsem brát ve čtvrtek a v pondělí začal Filípek mít záchvaty křiku.Ale chudinka se u toho tak kroutí a napíná,že to je určitě bolení bříška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
4.3.07 22:40

Ahoj,
já beru po porodu cerazette a nevím asi jí vy:,–(ím. 4 týdny po porodu jsem normálně dostala menstruaci (ale nevědela jsem, že to je ono), pak jsem po šesti nedělí začala brát antikoncepci a dostala to po 14 dnech a teď ne, tak nevím, jen doufám, že nejsem znovu těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
8.3.07 19:26

Kristin , radši bych se zeptala doktorky, nejsem si totiž jistá, ale mám pocit, že mi říkala, že při Cerezette menstruovat nebudu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.3.07 00:33

Anojky, já beru Cerazzete od ukončení šestinedělí a doktor mě upozornil, že menstruaci bych neměla dostat. Zhruba po 6-ti týdnech se dostavila slabá menstruace. V průběhu dalšího měsíce se pak ještě několikrát objevilo slabé špinění. Tou dobou mi přášky docházely, tak jsem šla k doktorovi. Ten mě vyslechnul a říkal, že se to skutečně stává, ale jinou hormonální antikoncepci mi prý předepsat nemůže. Tak jsme spolu ještě řešili možnost tělíska nebo injekce, ale nakonec jsme se vrátili k původní variantě a dohodli se, že dám těm práškům ještě šanci. A od té doby mám klid, menstruace už se 2 měsíce nedostavila. Jinak v souvislosti s jejich užíváním nepozoruju žádný problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
23.3.07 12:40

Ahojky, já beru injekce a jen sem tam špiním (ale fakt maličko a tak 2krát do měsíce). Mimčo pije jako před tím. Takže v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
31.5.12 08:00

@CokeLady Já nemůžu tabletky a při kojení moc jiných možností není, takže jsem otěhotněla rok po porodu :mrgreen: (ještě jsem kojila) Víceméně jsme tomu nechali volný průběh. Tělísko bych asi nevolila, pokud bych chtěla brzo další dítě, přecejenom je to na 5 let. S hormonama je to těžký, někomu to po vysazení rozhodí cyklus a pak může být problém otěhotnět. Ale nemusí to být, já jsem měla náplasti a otěhotněla 4 měsíce po vysazení. A kondomům moc nevěřím, i doktorka je nepovažuje za extra spolehlivé. Ale pokud je další dítě chtěné, asi bych to neřešila a nechala to na přírodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí