Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
prosím poraďtě, mazat nebo nemazat dvouměsíční dítě opalovacím krémem a jakým?
Ahojky,
já jsem malou mazala, hlavně obličej, i když jsem ji nevystavovala na sluníčko. Mám krém z lékárny od Vichy s 60UV, ten jediný mi doporučili na miminko.
Radka
obecne by se miminka do 6 mesicu nemela mazat opalovacimi kremy, vlastne by nemela na slunicko vubec … pokud je to nezbytne nutne, tak mazat kremy s vysokym faktorem, ale neobsahujicim chemikalie …
Ahoj.
Ja Jenika mazu, i kdyz je porad ve stinu. Mazu timto ![]()
http://www.lekarna.cz/…/v/30565.jpg
Sice v letacku pisou, ze je to od jednoho roku, ale pani v lekarne rikala, ze nic jinyho neni, ze je to mysleny tak, ze do jednoho roku mimca vubec nesmi na slunicko. Jsem s nim spokojena, lehce se roztira.
ahoj, tak já taky mažu Daylong Kids 40. doporučila mi ho dětská mudra. a kamarádce doporučili v lékárně Biodermu pro děti s UV 50. asi by yblo nejjednodušší zavolat mudře a zeptat se, co doporučí.
Miminka fakt mazat-Daylong je super Vichy ,Bioderma La roche jsou super znacky dostupne pouze v lekarnach-kvalita tomu odpovida-slunicko opaluje i ve stinu takze se paprskum neubranite-
Ahoj!
Taky jsem četla, že by se neměly mazat děti do 6 měsíců. Raději bych chránila tělíčko lehčím oblečením a nenechávala na sluníčku.
Jinak…po Daylongu se kamarádčina holčička osypala.
Když už opalovák, tak volit něco opravdu přírodního.
Já myslim, ze az tak vysoky faktor potreba neni. Zvlast, kdyz se miminko vystavovat slunicku nesmi. Brala bych ho jako neco navic, protoze slunce opaluje i ve stinu a do kocarku se take sem tam dostane.
Ale na tak male miminko bych fakt vzala treba Weledu. My mame Bubchen a pouzivame ho od malicka. Ale to bylo Vitkovi vic nez 6 mesicu. Je atopik a tenkrat mel fakt osklivy exem a tento krem mu nevadil. Ale na tak male mimco bych fakt vzala neco prirodniho a z toho znam jen Weledu.
Daylong jsem loni kupovala kdyz jsme leteli v jeho cca 10 ti mesicich do Egypta a pouzivam ho do dneska - maly se s nim rad maze a zatim spaleny nebo tak neco nebyl, samozrejme ze ho nenecham extremne dlouho na slunci, ale i tak ho radeji mazu. Jinak tak maly mimco bych asi spis zakryla plenou a snazila se co nejvic po stinu - je mela pres malyho hozenou plenu jeste pres kocar kdyz svitilo slunko do kocaru a nidky spalenej nebyl, vim ze slunce opaluje i ve stinu, ale opravdu jsem ho nemazala nicim prvni leto a ustal to v pohode.....Poprve byl natreny kremem v tom Egytpe. Jitka
A Weleda vyrábí krém s ochranným faktorem ???
Weleda má nějaké ochranné krémy, ale nejsou vyhraněny pro děti.
Já mám mléko od Lavery.
http://www.lavera.cz/…jence-a-deti
Spatne jsem to napsala, ja bych se taky snazila spis nic nepouzit.
Holky a nemate nekdo zkusenost s nesnasenlivosti Daylongu i Biodermy?
Koupila jsem dvoulete dcerce tyto kremy s OF40 a na obliceji se ji pak vysypalo po pouziti milion malilinkatych pupinku, ze to celkove na omak je jak hrosi kuze… trochu zacervenala..
Ja vim, ze mozna poradite zkouset dalsi, ale dost se mi to uz prodrazuje, tak hledam maminku, ktera ma take dite s citlivou pleti a uz neco take odzkousela…
Na zbytku tela dcerka problem nema, ale ja stejne nedavam ani kratasy, ani tricka s kratkym rukavem, takze na zbytek tela ty nepotrebne kremy mozna vypotrebujem tak za 3 roky… Hlavne chci mazani na oblicej.
Diky
Hromix
Mně bylo doporučeno opalovací mléko od Bubchenu. Cíleně Janičku neopaluji,ale krém používám na obličej a krk (pro jistotu). Používali jsme ho už loni v létě. Dana Klaudie
Ze stránek lavery http://www.lavera.cz/blog/
UV filtry existují dvojího druhu, jedny jsou chemické a druhé mechanické (minerální). Chemické UV filtry jsou vyvinuty v laboratořích a pokožku před sluncem chrání chemickou reakcí - přeměnou UV záření na teplo. To často vede k přehřátí kůže a alergické reakci. Chemické látky obsažené v těchto UV filtrech samozřejmě nejsou pro organismus nijak příznivé, usazují se v důležitých orgánech a pravděpodobně působí i hormonálně, čímž způsobují další těžkosti.
Chemické látky v slunečních krémech, kterým je lepší se vyhnout:
4-methyl-benzylidencamphor (4-MBC)
oxybenzon
benzofenon-3
octyl-methoyl-cinnamates (OMC)
PABA
Homosalate (HMS)
Oproti tomu minerální filtry jsou čistě přírodní minerální pigmenty (např. oxid titaničitý) pomleté na jemňoučký prach. Ten se rozetře společně s emulzí na povrch pokožky, nevstřebá se a funguje jako zrcadlo, které odráží všechny druhy UV záření, včetně UVC!!! Další výhodou minerálních filtrů je, že fungují okamžitě po nanesení, nemusíte čekat 30 min., než proběhne chemická reakce. Jsou také voděodolné, ale doporučujeme se po vykoupání znovu namazat.
Dětská pokožka a slunce
Dětská pokožka je velmi jemná a citlivá. Nemá ani tolik vrstev jako pokožka dospělých a je daleko prostupnější. Proto je velmi důležité dbát na to, čím dítě namažeme, a chránit ho před přímým sluncem. Dítě do jednoho roku by nemělo vůbec čelit slunečním paprskům. Když se jemná dětská pokožka spálí v tomto věku, zvýší se pravděpodobnost výskytu melanomu až třikrát. Proto dbejte, aby vaše dítě bylo vždy dobře chráněno. Lavera nabízí ideální dětské opalovací mléko ve spreji SPF 25 s chlorofylem. Díky zelené barvě je nanášení opalovacího mléka zábavnější a dítě udrží déle pozornost a tolik se nevrtí, ale hlavně Vy můžete vidět, kam jste mléko nanesla, a kam ještě ne.