Druhý porod horší, než první?

876
15.4.08 14:19

Druhý porod horší, než první?

Ahoj,
všude se píše, jak je druhý porod lehčí, rychlejší a všeobecně prostě lepší, než ten první. Strašně ráda bych tomu věřila, protože můj první porod byl celkem v pohodě, takže kdyby ten druhý chtěl být aspoň stejný… Ale přeci jen to ve mě hlodá. Stává se, že by byl druhý porod delší? Nebo třeba bolestivější? Po prvním porodu jsem neměla žádné komplikace. Dá se čekat, že se s tím tělo popere podruhé stejně?

Nějak jsem při prvním dítku porod neřešila až do chvíle, kdy přišel. Teď podruhé už vím do čeho jdu, tak mi to vrtá hlavou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
15.4.08 14:29

j

Markét, já jsem to tak měla - první porod trval dlouho - skoro 2 dny a vždy se rozběhl a zastavil a tak několikrát.
Druhý byl rychlovka - 5 hodin a konec :-) Ale úžasné byly oba dva ! a ty výsledky.

Hele, on ti ten druhý porod stejně už nikdo neodpáře :-)) Tak se drž hezky v pohodě a nenervuj se…i když se to lehce říká,viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
15.4.08 14:42

vim presne jak se citis, s tim rozdilem, ze muj prvni porod byl sice rychly(vyvolany a s pomoci) ale jinak hnus fialovy. Druhy porod trval cca 50min od prvni kontrakce, kterou jsem opravdu musela vydychat. V pul ctvrte jsem se probudila na slabe kontrakce a maly byl o pul osme na svete. Takze pohoda :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
15.4.08 14:47

Ahoj,
tak já jsem zrovna ten případ, kdo měl druhý porod horší. U prvního trvaly bolesti po prasknutí vody asi 3 hodiny, u druhého asi 1 hodinu, ale ty bolesti byly asi o 300 % horší. :( Taky jsem si myslela, že druhý porod bude lehčí, ale takovou bolest jsem fakt nečekala.
Ale každý to má jinak, moc bych se nestresovala tím, co kdo napíše, třeba zrovna můžeš porodit, ani nebudeš vědět jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
15.4.08 14:58

Ahoj,nechci tě strašit,ale můj první porod byl dlouhý necelých 24h,ale skoro nebolestivý :D Za to druhý porod trval 38h a poslední 4h byl tak intenzivní a bolestivý,že už jsem nikdy rodit nechtěla :( Ale jak vidíš,každá to máme jinak a já se momentálně snažím o třetí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
15.4.08 16:11

Ahoj,
já měla oba porody rychlé (druhý o něco rychlejší) a ten druhý opravdu o moc víc bolel. Ani v jednom případě jsem nestihla epidurál, takže s ním by to mělo být asi lepší.
Taky jsem slyšela, že když je porod hodně rychlý (jako u mě), tak právě ta velká bolest je z toho, jak rychle se otevírají ty cesty. Mě se ještě v půl sedmý sestřička při pohledu na monitor ptala, co tam dělám, prej mám jít ještě domů a ve 20:50 byl Ondra venku. Prostě to najednou šlo strašně rychle a právě to, jak moc rychle to šlo, asi nejvíc bolelo. Naštěstí to právě o hodně vyrovnalo to, že to bylo šup šup. Jiné maminky na sále byly, když jsem ještě čekala v čekárně na monitor a když mě odváželi po porodu na pokoj, tak ještě chudinky pořád tlačily :cry:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
15.4.08 17:42

Ahoj, taky nechci strašit,ale můj druhý porod byl taky mnohem horší. První -11hod- bolesti cca 4 hodiny.Ten druhý trval víc než 24 hod z toho cca 10 hod šílených bolestí. Ale u každého je to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
15.4.08 17:54

Ahoj Markét,
já jsem měla oba porody docela hnusné, ale každý jinak :wink: První dlouhý (37hod. od prvních stahů, celou dobu co 5-8min., epidurál), druhý vyvolávaný, relativně rychlý (cca 7hod. od prvních stahů), za to o to větší nářez :? Takže když už nic jiného, můžeš se těšit na nový, jiný zážitek :roll: Taky jsem si před druhým porodem pročítala diskuze, jak jsou druhé a další porody v pohodě, aspoň to povzbudí ;-)

Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
15.4.08 17:59

Tak a teď přestaťe strašit, jo. Třeba já budu mít druhý krátký a úplně bezbolestný. To si pište:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
15.4.08 18:07

Druhý porod

Ahoj,já také pročítala všemožné články,jak druhý porod je lepší a ejhle!?On opravdu byl.Ve 4.30 začaly slabé bolesti,za hodinu kontakce po 5 minutách a v 8.30 se Emminka narodila.Bylo to stejně hnusné jako první porod,ale rychlejší.Kupodivu!Díky tomu přemýšlím i o 3 mimi.Ale každá to maáme jiné.Jen se nesmíš předem stresovat,to není k ničemu.Tak držím palce! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
15.4.08 18:13

Tak já měla první porod docela rychlý 5 hodin,ale od první kontrakce jsem lezla po stěně,bylo to fakt děsný,druhej začal úplně stejně už při první kontrakci jsem okusovala umakart,ale byl tak rychlý,že jsme to málem nestihli do porodky a to jí máme 5 minut autem.No možná sedm ať nežeru. :wink: :lol: Než jsem si vůbec uvědomila,že rodím,tak byl Štěpán na světě.
Přeju všem rychlé a pohodové druhé porody a samo i ty první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
15.4.08 18:41

Nestrašte :lol: Já mám první porod jako noční můru, tak doufám a tajně věřím, že ten druhej už bude lepší 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
15.4.08 21:01

Markéto,
já měla oba porody co se týká bolesti, úplně stejné, řekla bych. Umírala jsem :oops: :D
Druhý byl o polovinu kratší. Tak myslím, že ta kratší doba porodu je snad pravidlem a že „míra“ té bolesti se nedá moc měřit … :roll: :wink:
Držím palce!
 Timea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
15.4.08 21:23

No prima, přesně tohle jsem potřebovala číst… :( Tak nějak jsem doufala, že ty druhé porody jsou příjemnější…

Ono už je to horší i v tom, že člověk ví, co ho čeká. Lepší byla ta blažená nevědomost před prvním porodem, to jsem se na ty porodní bolesti snad i těšila 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
15.4.08 21:43

Ahoj,

taky jsem pročítala všechny diskuze s tématikou druhého porodu, všichni mě utěšovali,že tentokrát to bude rychlovka.
První porod trval 10,5 hodiny od první kontrakce a nic moc, pomalu jsem se otevírala,zvracela,usínala mezi kontrakcemi, nespolupracovala, fakt nic moc.
Ale výsledek stál za to.
Druhý porod necelých 5 hodin od první kontrakce, v 6 ráno to začalo, po 9 jsme odjeli do porodnice, v 10 jsem se dostala na porodní pokoj a v 10.40 byla malá venku,prostě paráda! Užila jsem si to moc.
Hlavně jsem si nepřipadala tak neschopná jako u toho prvního porodu,věděla jsem jak dýchat,co mi dělá dobře a co ne.

Takže at to bude tak nebo tak,hlavně zdravé miminko.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky