Druhý porod horší, než první?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4854
15.4.08 21:57

Ahoj,taky přidám zkušenost.První porod 14 hodin,bolesti příšerné,druhý porod 50 minut.Asi dvě hodiny předtím mě bolelo trochu břicho a já jsem si myslela,že je to tím průjmem :oops: (omlouvám se),ale bylo to vše k porodu.Takový porod bych přála každé ženské,opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
16.4.08 12:58

Ahoj,

tak já zvýším statistiku, kdy byl druhý porod horší, než ten první. Byl podstatně delší, protože jsem měla i sekundární vak blan, který nepraskl. Jakmile se to zjistilo a propíchl se, tak bylo hotovo za 1,5 hod. Takže u prvního porodu v 20:15 při příjmu otevřená na 2 - 3 cm, syn se narodil 22:04. U druhého porodu při příjmu v 11 hod otevřená na taky na 2 - 3 cm, druhý syn se narodil v 17:55. Nicméně v kostce shrnuto, oba porody bez epidurálu, celkem v pohodě. Kdyby mi někdo zaručil holčičku, jdu do toho potřetí :-)

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
16.4.08 13:07
baghira píše:
No prima, přesně tohle jsem potřebovala číst… :( Tak nějak jsem doufala, že ty druhé porody jsou příjemnější…Ono už je to horší i v tom, že člověk ví, co ho čeká. Lepší byla ta blažená nevědomost před prvním porodem, to jsem se na ty porodní bolesti snad i těšila 8)

No já z toho vyčetla, že blbější druhý porod měly víceméně ty holky, které měly první porod snadný.
Můj trval 23 hodin od první kontrakce, hodně hnusné to bylo tak poslední 3, 4 hoďky, nějak se to vůbec neotvíralo a bolesti jak sviňa, takže zhoršení neočekávám. Ovšem dost bych nerada, aby to vyšlo nastejno :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
16.4.08 13:13

Ja měla oba porody na …prd.Slušně řečeno.Ale prvni 16hodin,poslednich 8v minutivych kontrakcich,myslela jsem,že polezu po stropě.
Druhy taky 16,ale až poslednich 6jsem vic citila,ale v pohodě.Nakonec trochu drsnějši byly asi posledni 3,5 hodiny.Bohužel porod skončil kleštěma.Alůe co do sily bolesti byly polovični než poprve

Lentil,to zvladneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
16.4.08 19:49

Dano - tož co zbyde… Ale zrovna ty tvoje porody mě docela straší. Uf, já už jsem sice fyzicky na rozpad, ale psychická připravenost tam ještě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
16.4.08 19:52

Lenulko,ja už xkrat psala,že normalno ženske se nepovede prvni porod a druhy už je v pořadku.JA byla prostě vykvět,kde byly problemy u obou.A nezapomen,že za ten druhy mužou s časti dr.Protože to,že to asi nepujde pry tušili.

Neboj,bude to PRS a jednodušši než u Štěpanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
18.4.08 09:02

Ahoj,
dík za zkušenosti. Nejsem sice o moc chytřejší :D ale aspoň si říkám, že to prostě asi nějak dopadne a že teda nebudu spoléhat na to, že by to mohlo bt lepší… Třeba nakonec budu příjemně překvapená. Ještě že to příroda zařídila tak, že na tu bolest člověk celkem rychle zapomene. Já si ten první porod pamatuju tak matně, tu bolest vůbec, jen ty myšlenky, co se mi honily hlavou - jakože to chci přežít a tak :D Podle toho soudím,že to byl maras. No, tak musím přežít i ten druhý, teď už mi nic jiného nezbývá :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
28.4.08 10:29

Ahoj,

říká se, že druhý porod je rychlejší, ale o to intenzivněji cítíš bolest.

Já měla oba porody relativně OK. První se narodila 7 hodin od prasknutí vody, druhý 5 hodin od prasknutí vody. U prvního porodu jsem měla bolesti asi 5 hodin a spíš křížový, takže šílený a nic nepomáhalo. U druhého porodu jsem měla bolesti 4 hodiny, ale dalo se to vydržet a až tak poslední hodinka byla krušná - hlavně proto, že jsem měla nutkání na tlačení a ještě jsem nesměla tlačit, protože jsem nebyla dostatečně otevřená.

Obě moje kamarádky, které rodily druhé dítě, měly porod rychlejší (první porody měly cca 23 - 28 hodin a druhý 4-6 hodin), ale intenzivněji cítily bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
5.7.08 14:01

První porod jsem měla 15hodinovku..druhý 2,5hodiny…a jen hodďku fakt nesnesitelné bolesti…takže pohoda…ale ne vždy to tak bývá..někdy bývá druhý horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
9.7.08 15:00

Ahoj,
tak jestli bude někoho tato diskuze v budoucnu zajímat, odpovím sama na svou otázku :D Teď už to mám totiž za sebou - takže první porod 6 hodin, nesnesitelné bolesti cca půl hodiny. Druhý porod 3 hodiny, nesnesitelné bolesti 15 minut. Takže mnohem lepší!! Akorát u toho prvního mě nešili a u toho druhého jo :? Ale za to si můžu sama, že jsem se u toho pořád přetáčela na bok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
10.7.08 09:59

Mě u prvního šili, a u druhého jsem měla jen dva vnitřní stehy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
10.7.08 10:23

Já už taky vlastně můžu napsat, jak to bylo u nás. Tak druhý porod lehárko, jaké jsem si nepředstavovala v nejrůžovějším snu. Nesnesitelné bolesti… no nevím, jestli tam něco takého vůbec bylo. Vlastně se mi dokonce podařilo si ty kontrakce užít, jak už jsem se těšila na miminko. Až do konce jsem měla mezi stahy dlouhatánské pauzy, takže o nesnesitelnosti bych vážně ani nemluvila.
Miminko vyšlo na dvě zatlačení.
Po prvním porodu štupovaná řádně (naštěstí jen vně), po druhém ani ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
10.7.08 16:01

Jsem asi extrém, ale já druhý porod moc rychlý nechci, při tom prvním byl malej na světě za 4,5hod po prasknutí vody, resp. po třech hodinách od prvních kontrakcí. A jelikož jsem myslela že budu rodit 12hodin, tak jsem si o epidurál řekla ve chvíli kdy už to hodně bolelo aniž jsem tušila že už fakt rodím (samozřejmě jsme ho nestihli - za 45min od mého dožadování byl Filip venku).

No a jelikož počítám, že dopravit se do porodnice mi bude skoro hodinku trvat a fakt nehodlám rodit na Strakonický tak se tak trochu modlím aby to tak rychle nešlo, ježíš jak já se bojím že to bude rychlý že to nestihneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myshka
16.7.08 10:38

Poslyšte, já jsem na tom teď tak, že jak jsem se prvního porodu nebála, spíš jsem byla v takovém napjatém „radostném“ očekávání, tak teď se bojím a říkám si, že až otěhotním podruhé, tak se mi těch 9 měsíců ta hrůza a strach bude stupňovat, protože už vím, do čeho jdu a co od toho mám čekat?
Cítíte to někdo podobně?

• Citovat
  • Upravit
455
16.7.08 12:28

Ahoj, jako druhorodička se tedy s Vámi můžu podělit o zážitek z druhého porodu. Ten první byl nadlouho, trval skoro 15 hod, ale bylo to složité, protože jsem byla moc mladičká. Ten druhý, úplná rychlovka.Do porodnice jsem dojela na 4 cm otevřená a to jsem vydržela doma tak akorát, ještě bych i hodku klidně dala.. :lol: přijela jsem ve 3/4 na 9 a mlaďoch byl v 11,53 na světě. Nebýt toho, že se zasekl hlavičkou o lem vaku blan a nešel dolů, jak měl, byl by na světě už v 11. Takže v poho. Je fakt, že ty bolesti byly intenzivnější, ale jen krátkoudobu.Takže tak u mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí