Nepřijetí do školky - odvolání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
22.4.08 09:51

Nepřijetí do školky -odvolání

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s odvoláním proti nepřijetí do školky. Musí se na odvolání napsat v čem spatřuji rozpor s právními předpisy a nějak si nejsem jistá, co by to mělo být. :x Prosím, poraďte. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
847
22.4.08 10:34

No a v cem spatrujes ten rozpor ??? Kazda skolka ma (ted nevim jiste) kriteria pro prijeti. Napr. Pokud jsi samozivitelka a nastupujes do zamestnani, a navic mate trvale bydliste v obvode skolky a oni te neprijali, tak je to jasny duvod toho rozporu. Pokud jsi ale na materske s dalsim ditetem, tak tim se posouvas az na posledni misto pro prijeti ditete do skolky - proste jsou matky, jejich deti musi prijmout prednostne. Ta kriteria pro nasi skolku ti posilam

http://www.msslovenska.cz/…ti_08-09.php

a podle toho to muzes lehce posoudit.

Hodne stesti Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.4.08 11:22

Spíše než v právní formě pocituji rozpor v liském přístupu. Od 1,5 roku chodíme do jeslí, tzn. že jsem já i otec v zaměstnání a teď se nedostaneme do školky, protože jsme narozeni až v červnu 2005 a přednost mají starší děti. :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
22.4.08 11:44

Tak predevsim vek ditete by nemel rozhodovat, vasemu diteti budou v cervnu 3 roky a to je vek od kdy dite muze jit do MS. Pokud oba pracujete, tak podle mne neni co resit. Samozrejme nevim jestli je vase skolka jednotridova, pak maji samozrejme ze zakona prednost predskolaci. U nas je to tak, ze je v 1 tride 23 mist a rozdeluji se podle stanovenych kriterii. Predskolaci maji svou tridu.
Urcite se nenech odbit a vsechno si zjisti

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.4.08 11:54

Školka má čtyři třídy, předškoláky teď berou čtyři a ostatní jsou starší děti a matky mají v přihlášce uvedeno, že od září budou pracovat, takže jsou starší a matky budou „možná“ pracovat. Je jasné, že některé maminky mají razítko od nějakého známého. To, že jsem již zaměstnaná se nebere v úvahu. Jediné co mi teď zbývá je podat odvolání a doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
22.4.08 14:10

Co ja vim, tak ve skolkach se dost casto i s misty „kseftuje“, ale mam takovy pocit, ze ty na to mas opravdu narok, vek ditete podle me neni rozhodujici. K tomu odvolani doloz potvrzeni zamestnavatele o tom, ze jsi pracovala a ze pracovat budes i nadale.A doufej, ze kdyz vas prijmou, tak ze nebudete ti „co delaji problemy“.

B

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.4.08 14:15

To je přesně ono, že se s místy kšeftuje a nezmůžeš s tím nic. Už k zápisu jsem dodávala zvlášť potvrzení od zaměstnavatele, jesle. Jediné co ti teď k tomu řeknou, že je jim to líto, ale každej od toho dává ruce pryč. Prostě kritéria výběru jsou daná a rozhoduje zaměstnanost rodičů k září a věk dítěte. Prostě je to všechno postavené na hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.4.08 14:41

Ahoj,
to je hrozný :roll: . Nešlo by jim třeba pohrozit nějakou kontrolou nebo něčím? Tohle snad není možný. Ty maminky co budou pracovat od září přece opravdu možná vůbec nenastoupí a ty máš dát podle nich výpověď poté, co jsi měla dítě dříve v jeslích, abys mohla pracovat? A děti nepracujících matek tam nejsou fakt žádné? Asi bych po nich chtěla podrobně vědět, koho přijali a podle jakých kritérií.
Nějaká jiná školka asi v blízkosti není, co?
 Eva

• Citovat
  • Upravit
3580
22.4.08 15:13

Bubina: vyvedu Tě z omylu,,, jsem samoživitelka, za týden nastupuji do práce, holce jsou 3 roky a přesto není od září přijatá. Bydlím v Brně, kde je dětí opravdu hodně a přednost přede mnou mají samozřejmě předškoláci, pak čtyřleťáci, pak sourozenci a až potom jsem případně já. Ptala jsem se na to v poradně Aperio, ale opravdu nemají samoživitelky žádnou oporu v zákoně, je to jen takový nepsaný zákon, se kterým se nikde ohánět nemůžu. Oporu v zákoně mají jen ti předškoláci, jinak si pořadí určuje ředitelka té které školky...... tak mi to na Aperiu bylo řečeno. Jdu do druhého kola příjímaček, ředitelka má vyčleněno 6 míst, a řadí tam zájemce postupně podle data narození. zatím jsme na šestém místě, ale pokud o druhé kolo projeví zájem dítě třeba jen o den starší, tak mám smůlu a pro holku od září místo nemám, samoživitelka nesamoživitelka. Blbé je, že to opravdu není na žádnou stížnost, pravidla si určují ředitelky, a pokud je, jako v našem případě, hodně předškoláků a čtyřleťáků a sem tam nějakej sourozenec, tak nikdo další nemá šanci. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
22.4.08 15:15

Bubina: teď se koukám na kritéria Vaší školky,,, máte to pořadí opravdu jiné, u Vás bych přijata byla, achjo, proč nebydlím v Praze :())))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
22.4.08 15:35

Tak to je mi vas fakt lito. Mz hlavne mame skvelou pani reditelku :P
Tak hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
23.4.08 10:06

Je to fakt síla. Přesně taková kritéria máme. Nejhorší je, že teď můžu podat pouze odvolání, kde musím uvést, kde ředitelka školky udělala právní chbyu. Pokud neuvedu nějaký paragraf, budu z odvolacího řízení vyloučena. Samořejmě, že není pro laika jednoduché si z prstu vycucat nějaký paragraf. Budu tedy kontaktovat právníka, který není samozřejmě zadarmo. Ty kritéria jsou síla, hlavně mě štve ten sourozenec, který již navštěvuje školku. Je to diskriminace někoho, kdo má pouze jedno dítě. Sousedka tam má ve školce již 4letého kluka, teď jí přijali 3letého a vůbec neví, zda od září nastoupí. Takže se může stát, že starší tam bude na celý den a mladši na dopo a ona na něj bude brát rodičák a celé dopoledne bude mít lehy :cry: Dobrý, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
23.4.08 12:42

Ennec, už jsem do téhle diskuse jednou nahlédla a pořád mi vrtá hlavou ten sourozenec… To jako znamená, že když máš ve školce pětileté, přednostně ti vezmou jeho tříletého sourozence, i když jsi bez práce a budeš sedět doma na zadku, a matka s jedním dítětem a prací má smůlu??
Já bych se tedy zašla osobně optat paní ředitelky, jestli jí tento postup příjde správný.
U nás ve školce můžeš mít třeba i tři sourozence ve školkovém věku, ale pokud nemáš práci, tak nemáš šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
23.4.08 12:55

U nás tedy má velkou cenu, když je ve škole zapsán sourozenec. Několikrát jsem mluvila s ředitelkou, odborem na kraji, na městě a máš bohužel smůlu.řeknou ti, že je jim líto, ale je to tak. :x :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
23.4.08 17:41

Dneska jsem se musela smat, sla jsem se podivat na seznam prijatych deticek do skolky, ja myslela ze nas urco vezmou, a ejhle nevzali nas. S tim jsem nepocitala. A mely jste pravdu - na veku zalezi. Moje dcera je rijnova a prijali pouze deti narozene do cervence, ti dalsi maji smulu, proste starsi splnili kriteria jako my, ale proste jsou starsi… Jednoduse my bysme chodily do skolky 4 roky a ti starsi jen 3. Takye nam proste skolka neutece, pro me to nastesti neni tragedie..

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin