Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
MAMINKY,
jsou mezi vámi nějaké, co v poslední době rodili v Táboře?
Mně čeká druhý porod a vzhledem k prvnímu a zkušennostem
![]()
s touto nemocnicí - nebo-li přístupem porodních asistentek a sester na šestinedělí se mi chce rodit raději někde na hony daleko než zde. Špatné ohlasy se ke mně valí ze všech stran, ale občas - jen
občas dobré.
Si říkám, jestli raději Písek nebo Krumlov.
Také nevím, jak se technicky řeší nedostatek hekáren, porodních sedaček a lůžek po porodu. Já rodila prve sama, teď se prý sejde i šest žen.
Děkuji za jakoukoli reakci, zkušennost, radu.
![]()
Páji, zkus projet tady Emimčo - je tu seznam porodnic s recenzema od ostatních maminek. Je to v levém sloupku - Články - Vysvědčení pro porodnice.
No a proč nechceš do Písku? Je to pro tebe daleko? Když jsi nebyla spokojená.
PaJi - rodila sem jak vidno z metriku pred rokem a pul. Muj porod byl HRUZA! Nevim, nakolik to bylo ovlivneno tim, ze jsem prijela rodit na druhy svatek vanocni, slouzilo nejvetsi ucho, ktere tam maji, dr co promovala v lete 2006. Kuba mel velikou hlavu, takze doslo k rukture delozniho hrdla. Krvacela sem jak blazen. Po cca 20minutach (pro me neskutecne dlouhych) svolila dr s privolanim prisluzby (Mudr Kolar). to me zachranilo od jiste smrti vykrvacenim.
Sil me jeste skoro hodinu, bolelo to jak svin. Jeste cely dalsi den do me lili jednu glukozu za druhou, protoze sem emla desnou krevni ztratu a omdlevala sem jak sliva.
Jinak to bylo docela dobry, PA sem mela Janu Netolickou, dela ted snad vrchni sestru, byla skvela. A na oddeleni to taky vcelku slo. Kdyz to porovnam se zazitky co mame z jinych oddeleni...... ![]()
Dr. Kolář je fakt dobrej, znám ho z ordinace, ale jinak nevím, v táborské porodnici jsem byla naposled před deseti lety.
Ahojky,tak ja jsem taboracka,zijici v Milevsku,takze to mam na porod akorad na pul-TABOR-PISEK.Prvni dite jsem rodila pred dvema lety v Tabore a nemenila bych.Byla jsem max spokojena,porodni asistentky si nemohu vynachvalit,ale pravda je,ze na 6 nedeli pece o kojeni des a hruza.Ale mam ted zase kamaradky,co rodi v Pisku a rekla bych,ze je to nazor od nazoru a zenska od zensky.Proste tak na pul.Na tabor.porodnici take slysim plusy a minusy,ale myslim,ze je to vsude stejne.Jen od rozdilu,ze v Pisku amji neonatologicke centrum…ale zase se tam provadi vic siti.....Ted cekam druhe dite a zatim jsem pro Tabor.Uz jen proto,ze to tam znam…
ahoj, rodila jsem v Táboře v prosinci 2006.Tedy před rokem a půl.Nevim jak to probíhá v jiných porodnicích,ale neměnila bych.Praskla mi voda,ale kontrakce jsem neměla,tak jsem ležela jeden den na normálním pokoji.Pak mě převezli na porodnici, sestřičky všude milé a ochotné.Celkem jsem tam pobyla 28 hodin než se malý narodil, sestřičky se tam i vystřídali a nemůžu říct špatné slovo ani na jednu z nich.
I po porodu byly dětské sestřičky v pohodě, kdykoli jsem něco potřebovala,byly ochotné pomoct.V posledních 2 letech tam rodily ještě 3 moje kamarádky a nestěžovala si žádná.
Děkuji za reakce
Je vidět, že má skutečně každá jiné zkušennosti. V mém okolí převládají ty negativní až příšerné.
Jen nechápu, jak se to technicky řeší v případě, že se sejde několik porodů - což je stále.
No, se uvidí ![]()
Paji teď tam tu porodnici předělávají,takže by určitě bylo dobré si tam zajít a poohlédnout se jestli to náhodou neruší chod nemocnice.
Ahojky,
tak já to mám také nastejno Tábor - Písek oboje cca 40 km
.. Takže i ženské tady v okolí jezdí rodit do těchto porodnic. Musím říct, že na Tábor jsem slyšela mnohem více negativních zkušeností, než na Písek. Vlastně jsem na Písek neslyšela žádnou vyloženě negativní zkušenost. A o Táboře slyším jen šílenosti.
Já jsem zvolila Písek , jezdila jsem tam i na předporodní kurzy a vzhledem k tomu, že mám gynekologa v Praze (přestěhovala jsem se sem s Prahy), tak jsem do Písku chodila i do poradny na kontroly (na ambulanci - Dr. z porodnice) 5 týdnů před termínem. Navíc jsem tam ležela 4 dny ve 27tt..
Byla jsem naprosto spokojená, ba nadšená…poznala jsem tam řadu doktorů a na žádného nemůžu říct nic negativního. PA jsou také skvělé. Stejně tak dětské sestry. Jedině staniční sestra - gynekologie na oddělení šestinedělí tedy nemá úroveń a od toho se odvíjí i chování ostatních sester. Ale upřímně, pokud Ti jde o život, tak se o Tebe postarají (né, že by se jinak nestarali..to zase ne) a jinak jde o ten porod a jak říkám, tak tam doktoři i PA fakt skvělí. A pak jde o dítě a dětské sestry a Dr. také super! Chodím tam i teď s malým do rizikové poradny k panu primáři a ten je opravdu dobrý.
Zažila jsem tam i 7 porodů během jedné noci a zvládli to v pohodě.
Já mám prostě Písek ráda…úplně na mne padla nostalgie, když jsem si ten porod teď připomněla…no jo, pořád ještě ty „kojící“ hormony ![]()
Takže sorry za tak dlouhý příspěvek ![]()
A přeji Ti bezproblémový porod, ať už rodíš kdekoliv!
Ahoj, já mám skoro stejné dilema jako ty, akorát na opak. Rodila jsem před rokem a půl v Písku a zkušenost to byla šílená. Teď přemýšlím o Táboře, protože to mám do obou porodnic stejně daleko a teď co jí nově zrekonstruovali tak mě to docela láká. Termín mám v lednu, takže na rozhodování času dost, ale nejspíš zkusím ten Tábor. Aspoň to pak budu moct srovnat.
ahoj, já rodila v Táboře a super.Teda když nepočítám porod samotnej,ale ten by byl stejný všude ![]()
Myslim přístup doktorů a sestřiček.Letos v Táboře rodily 2 kámošky, už v té nové a obě spokojené.Tak teď budu opět rodit v Táboře.Jen by tu snad mohli zavést epidurál.
Rodila jsem v Táboře letos v červenci akutním CS. Jela jsem na mimořádnou kontrolu, protože se mi něco nezdálo a měla jsem i kontrakce a vzhledem k tomu, že jsem měla polohu KP, tak jsem neváhala. Sestřičky na přijmu byli příjemný, uklidňovali mě i tatínka. Paní doktorka taky fajn. Teda pravda, že tam byla na praxi zrovna přítelova sestřenice, coby porodní asistentka. Jediná negativní zkušenost je anesteziologem, který nejdřív vtipkoval, nacož jsme v tu dobu neměla náladu a pak mi vynadal, jakto, že mi vypadla sonda do žaludku.
Poporodní péče taky fajn.
Ahoj, rodila sem v Táboře 23.12. S personálem, jako jsou sestřičky a porodní asistentky, jsem byla nadmíru spokojená. Sestřičky byly moc ochotné a hodné.Co se týká sestřiček pro miminka, tak ty dělají jen to nejnutnější. nikdo my nebyl třeba ukázat, jak správně kojit. Ale když za nimi přijdeš, tak vždy vyhoví. A doktoři, nebo převážně doktorky, pro ty je to rutina, ale nemůžu říct, že by na mě byla nějak nepříjemná. Vcelku vzato, bych přístup porodnice hodnotila kladně. Až tedy na pana primáře, to je arogantní blbec ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.