Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, uvažuji o této porodnici, můžete mi někdo podat info? Jak jste byly spokojené s přístupem personálu, péči o mimi atd. Taky seznam co do porodnice, jestli si vzít nadstandart nebo jít na normální pokoj?
Díky ![]()
Jo a ještě mě napadlo, nevíte, ve které dny jsou prohlídky porodnice? Na jejich stránkách jsem to nenašla…
Ahoj Markéto, jen pro pořádek, jedná se o Vyškov a ne Výškov, viď, pokud tedy myslíš to město s Dinoparkem
nezlob se, je to moje rodiště a na podobné maličkosti jsem háklivá. Ale to jen tak bokem .))) Jinak k dotazu, čtu, že jsi z Brna, nebo od Brna, pak nechápu proč se táhnout do Vyškova, já rodila v Brně na Obilňáku a nemůžu si na nic stěžovat,,,, vybavení pokojů sice nic moc, ale vše vynahradil přístup všech sester a lékařů. Ve Vyškově teď v dubnu rodila švagrová a stěžovala si akorát na jídlo, bylo ho málo a špatný, jinak prý vše OK /mimochodem na Obilňáku jídlo výborný:)/. Takže i když vyškovská nemocnice je opravdu nechvalně vyhlášená, bohužel s ní mám spoustu zkušeností díky mým nejbližším, tak o místní porodnici jsem nic špatného neslyšela, pokud jsi teda rozhodnutá pro ni, nejspíš to nebude špatné rozhodnutí. Přeji fajn porod a zdravé mimčo. A.
Ahoj, za ten Vyškov se omlouvám
Hodně mě totiž zaujal nadstandart, že jsou tam návštěvy neomezeně a taky doufám, že tam nebude takový nával jako v porodnicích v Brně..No, však uvidím…
s těma neomezenýma návštěvama máš pravdu, bohužel ale švagrová neměla nadstandart, tak se odbývaly v jídelně. Pouštěli ji ale o den dřív, aby uvolnila místo,,,,tak nevím, bude plno asi všude, ale nadstandart si můžeš zamluvit, tak snad je to nějaká šance.....A.
Ahoj, v prosinci tam rodila moje kamarádka a už prý nikdy více. Porod sice v pohodě, ale kecy personálu šílený. Např: jak se to tváříte? - při příjmu… nebo jí nechtěli pomalu kluka po porodu ukázat, že ho musí rychle rychle dát vyhřívat na sesternu. Manžel jí pak řekl, že jak stál na chodbě, viděl, že dítě položili na chodbě do vozíku a 5 minut se tam vykecávali a nikam ho rychle nevezli… O vizitách se vůbec nekontroluje šití, což já osobně nechápu - jak má jako prvorodička poznat, jestli je v pohodě nebo není… Kamarádka měla pořád zvýšenou teplotu a oni stále hlásili, že je vše o.k. Pak si vydupala utz a zjistili, že musí na revizi dělohy. Nic jí nevysvětlili, jen ji sprdli, že snad nikdy nebyla na operaci, nebo co, že se bojí… No prostě hodně divnej přístup personálu.
No, tak to teda moc povzbudivé není…To, že by byl nepříjemný personál…to vydržím, ale hlavně aby byla kvalitní péče
…No, na rozhodnutí mám ještě 2. týdny…
Ahojky,
tak jsem nakonec rodila ve Vyškově, naprostá spokojenost, hlavně na porodním sále..i šestinedělí ok..Opravdu dobrá péče
Toník se narodil dřív..ale přesto lidský a prof.přístup.
Doporučuji!!!
No už dlhšie tu nikto nič o Vyškovskej porodnici nenapísal. nejste nejaké aktuálne mamičky, čo ste tam rodili? Ja bývam v Brne, a jedno ditko som porodila u milosrdných, ale nebola som spokojná. mame doma rocneho chlapca a ja by som velmi velmi chcela, aby ma mohli s tatkom prist navstvit kedykolvek, a zevraj vo Vyskove je skoro desat nadstandartnych izieb, co mi pride super,mohla by som byt s druhym snycekom aj dlhsie ako hodinku niekde v cakarni,alebo ako to tam vlastne maju..len tie skusenosti maminiek, je ich malo…strasne tuzim rodit na peknom boxe, u milosrdnych som lezala na starej kozenej koze, nedali podomna ani plachtu a chrbat som ztoho mala uplne do krvi predrany..No ale aj horsi porodny box by som prezila, keby som mohla byt potom na sestonedeli sama na pokojiku, smojimi zlatickami:). Budem rada za kazdu info, negativnu aj pozitivnu.
Hlavně ne ve Vyškově, průběh zmršeného porodu tu nebudu popisovat, nic se tu nezlepšilo k dobrému, stav NEnadstandartu hrůza a děs, větší děs společné 2 WC a 3 sprchy pro maminky novorozenců i ty na rizikovém, sprominutím k zblití. Nadrstandart od 500-900,– krom postele nic moc, krávy sestry na šestinedělí jinak je nemohu nazvat, ulhané, pomlouvačné, nic nevysvětlí, na kojení kašlou,máš problém tak obtěžuješ.
Nikdy ale nikdy už sem nevkročím, syna nechali hladovět, příkrmy prý nedávají, lež jako věž jsem se dozvěděla a malej byl na kapačkách díky nim.
Potkala jsem své kámošky ze školy, rodačky rodily tady a dvě z nich málem zabili i s děcky, které vezli rychle do Brna na JIP, nepotkala jsem nikoho kdo by byl spokojen a pěl chválu, bohužel a to maj ták hezký porodní sál. Jediný kdo je tu super je PA Marika a Soňa.
Hrůza Vyškova je MUDr. Houbal, slouží v úterý, sprostý, panovačný,arogantní, dle něj jsme horší jak hadr.
Jo a šíleně tu rozlišujou kdo má a nemá titul před jménem, to mě fakt pobavilo" paní inženýrko nechcete to a to, paní magistro co byste ráda, jsou tím fakt trapný jako by ostatní byli póvl.
Zažila jsem ho jednou a naštěstí táhl pryč, ale ten kec ať okamžitě jdu z toho balónu pryč a okamžitě si lehnu na vyšetření, on tady nebude stát a čekat na mě - ze mě valila plodovka a ty křeče, tak mi to trvalo chvilku, ale on zas, že na mě teda vážně čekat nebude (byla jsem tam jediná), tak nic když jste tak neschopná a prásl dveřmi a nasraně odešel debil, zrovna jsem tam byla bez manži.
Bohužel taková je má zkušenost, byla dokonce nutná urgence u primáře ohledně porodu, jinak by mě nechali zdechnout.
Pokud ti to neva, tak pouze na nadstandartech je možnost neomezených návštěv na pokoji a na některých i přistýlka, bohužel je baby boom, tak že nic není zaručeno, i 18 mimin za týden není neobvyklé a těch 10 pokojů není jen pro maminky, ale i po operacích.¨
Jo a já tu rodila taky na té hnus koze, páč vedle byl rojetý porod, takže ani to není zaručeno.
Porodnice Vyškov se opět vyznamenává, nutí maminky podepisovat trapný papír o tom, že při pobytu nebudou dávat mimču dudlík
. Opět doslova serou na maminky, jež mají problém s kojením a mimčo tak končí na kapačkách.
Sociální podmínky na obyč. pokojích hrůza, opět 4 mamči namačkaný s mimčama na pokoji o 20m2 + kovové postýlky bez koleček
.
Sociálka: 2 hnusný záchody a 3 kachlíkový sprchy alá komunist. desing pro cca 10 maminek a 12 těhulí
![]()
Ja rodila dvakrat ve Vyskove.Kdyz jsem chtela epidural tak mi rekli,ze takovyho nic neni
To bylo pred sedmi lety,tak snad se to zmenilo
U siti me doktor dost netaktne sprdl ze skacu,at drzim…bolelo to jak krava.Druhej porod pred tremi lety,epidural jsem ani nechtela,bylo to rychly…mela jsem jineho doktora u porodu a byl fajn!Na standartnich pokojich je to hruza,sprchy tri na cele oddeleni tehuli a mamin.Vecne necim zasvihane,sprchovala jsem se v gumovych pantoflich.Ikdyz to denne umyvaji.Sestry vzdycky chytry jak radia,vsechno vi nejlip a vy vite kulovy!Aspon mi to tak pripadalo ,ten pristup!Pokazde jsem davala dudlika,protoze to bych se nevyspala,jestli to ted je jinak,tak potes!Podruhe jsem byla na nadstandartu,tam je to celkem dobry,ale ten levnejsi mate sprchu spolecnou jeste s druhym pokojem.A bacha na to,me tam nekdo ukradl 100 korun se supliku,kdyz jsem se sprchovala.
Slysela jsem ze ted si uz ani fotak k porodu nesmite vzit!Kdyz chcete, tak muzete jejich drahy foceni
Tak nevim co je na tom pravdy.Jidla je malo a ![]()
Lendulas, jídlo je fakt
a navíc polívky jsou často studený, typ čočka, fazole, česnečka, o víkendu není teplá večeře
. Dudlík zakázanej, to samé fotografování na porodním sále, platí se 150,– kč za první foto, snad jen někomu se podaří fotit tajně za souhlasu příjemné PA, lékař ale nesmí být v dohledu, prý nařízení primáře, což je ubohý, neměli jsme žádné jiné foto z porodu a těsně po něm
.
Jinak návštěvy na obyč. pokojích jsou zakázány, odehrávají se na hnusné tmavé chodbě, nebo v jídelně komunist. stylu na židlích ze starých školních lavic, na kterých mmch sedíte na jídlo, které se na pokoj nenosí !!!!!
Kamarádka je už z toho fyzicky a hlavně psychicky vyčerpaná.
Jo a chci ještě dodat, že mají 3 porodní boxy, jeden z nich je fakt luxusní místnost, při prohlídce vás PA ujišťují, že zde budete určitě rodit, popř. v tom druhém malém a méně luxusním a v tom přetím hnusném, kde si tatínek nemá kde stoupnout nebo sednout, tak ten moc nepoužívají.
Ha ha ha, všechny kámošky rodily v tom hnusném vč. mě. Obsazen byl sice ten hezký, ale ten druhý byl volný, přesto většina z nás skončila v tom hnusu a pozor sprcha a záchod je společný právě pro ty dva malé boxy, při prohlídce tu mate přítomnost další koupelny, určené však pro personál !!!!!!
Naprosto s tebou souhlasím. Já jsem tam rodila teď v červenci a byla jsem zhnusená. Už nikdy!!!! Na porodních sálech to bylo dobrý chytla jsem ten luxusní sál úplně vzadu. Musím pochválit i porodní asistentku byla super a dr. Nazarčuk je u mě jednička. Ale až jsem došla na pokoj tak to byl hnus. Jídlo katastrofa, 2 WC hnus, 3 sprchy a co je nejhorší tak chodíš s návštěvama do jídelny. A to tě ještě sestřičky upozorňují že tam nesmíš. Jsou to normální krávy protože ti vůbec neporadí. Když mi malej v noci plakal tak došla nasraná sestřička a odnesla mi ho. Pak ho donesla uklidněnýho a když jsem se jí ptala jak to udělala tak mi řekla, že na to musím dojít sama od toho jsem matka. Ohledně kojení mě nenaučili vůbec nic. Musela jsem se podívat doma na internetu jak správně kojit protože už jsem měla prsa tak hrozně bolavý že jsem si říkala čím to je. Když jsi po nich něco chtěla tak jsi je očividně obtěžovala. A když jsem malýho poprvé měla koupat tak mě sestra normálně odstrčila, že se na to nemůže dívat a vykoupala ho sama. Já jsem se normálně rozbrečela. Dělají jako by byli nejchytřejší na světě a s ničím ti nepomůžou. Nevím jak je to na nadstandartech někdo říkal, že dobrý a někdo taky nadával.O jídle ani nemluvím.......nedá se to jíst a je toho málo. Hlavně že si naúčtují všechny dny pobytu. Jak říkám nikdy nikdy nikdy!!!
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.