Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
no ja si myslim že si ještě počkám, ale přeci jen ![]()
ono to leti , za chvili taky napišeš jak už maš bolesti, a vališ na to ![]()
Dobré ráno, to byla noc a este lepší ráno
udělala jsem si čajik malinikový a půjdu pod horkou sprchu.
jsem zvědava jestli opět zaženu ![]()
Nicollko ahooooj
![]()
Musela jsem nakouknout na tvůj profil, zda jsi ještě 2v1. Jak ti je? ![]()
Ahoj zatím stále jsem a vypada to že nakonec snad budu přenášet
![]()
včera poradna monitor v pořádku, jedna kontrakce naštěsti v tom leže na zádech nebyla tentokrat 88, ale jen 65 to se dalo vydýchat.
Potom kontrola čípku a beze změny připravená na prst, hlavička naléhá, „čekat na bolesti“ … pff
Kontrola me bolela teda fakt hodně, teda ta chvilka co měl prsty ve mě to byla hrozna bolest a pak půl hodiny potom. au au
Tak další porod z Vyškova…A výsledek? Holčička má prý zlomený obě klíční kosti, zdeformovanou hlavičku (asi velkej kefalohematom), maminka málem vykrvácela, leží prý na JIP a valí do ni jednu transfuzi za druhou…Tak doufám, že to není nikdo z téhle diskuze…:-( Brrr, když mi to kamarádka říkala, tak mi lítal mráz po zádech…Jelikož ji za pár týdnů čeká porod taky, tak už uvažuje o Brně nebo o PV…
Ahoj Margo. ![]()
Tak a mám po náladě.
To snad není ani možný.
Až jsem nabyla jistoty, že půjdu do Vyškova, tak tohle. Nakonec fakt pojedu raději do Brna. Zlomenou klíční kost měla zhruba před rokem jedna holčička z naší ulice - taky při porodu z vyškovské nemocnice. Že by to byl nový způsob porodů ???? ![]()
Je mi z toho na ![]()
malej měl taky zlomenou klíční kost z porodu, ale i obvodní mi říkala, že je to normální. Vím, že špatně rotoval při porodu.
Tak kamarádka měla taky holčičku a zlomenou klíční kost a rodila v Brně, to se stává celkem často, když miminko špatně rotuje u porodu.
ale ten kefalo cosik…no ach jo
Když už jsem tam ve vyškově vedená, monitory vše. Můžu pak na poslední chvíli odjet do Brna?
Nicollka píše:
Tak kamarádka měla taky holčičku a zlomenou klíční kost a rodila v Brně, to se stává celkem často, když miminko špatně rotuje u porodu.
ale ten kefalo cosik…no ach jo
Když už jsem tam ve vyškově vedená, monitory vše. Můžu pak na poslední chvíli odjet do Brna?
Niky já si myslím že klidně můžeš, kdyby se tě třeba náhodou ptali ve Vyškově proč jsi jela do Brna tak řekneš třeba že jste tam byli na nákupech a začali ti kontrakce. Nebo že jsi tam byla u rodičů nebo něco vymyslíš, ale neměli by se tě ptat. Kamoška to tak udělala a nikdo se na nic neptal
mě to přijde, že je to fuk. Problém může být kdekoliv. Já jsem z přístupu u porodu a pak ještě v nemocnici celkem naštvaná, ale jestli bude druhé, asi půjdu do Vyškova opět.
Ahoj Niky.
![]()
Já si také myslím, že klidně můžeš. Jak psala Makakela, když by chtěli po tobě důvod, proč jdeš do Brna, tak si už vymyslíš cokoliv. Třeba jsi tam byla na návštěvě u rodiny. Já jsem také na vážkách, kam mám vlastně jet. No kdyby to na mě přišlo teď, tak neváhám a jedu do Brna určitě, když jsem v 35 t.t.
ahojte, tak si mě dnes ve Vyškovské porodnici zaregistrovali, když jsem ležela na monitoru. Poprvé jsem nebyla jen tak u tech 5-15, ale většinou celou dobu 20-30- a jedna super kontrakce kterou jsem prodychavala ta mela 90 to byla sila. Tak už se něco děje i v pupku
Otazky jsem jim všechny zodpověděla, papiry podepsala, tak až budu rodit nebudu to muset absolvovat u kontrakcí.
Je tam hodně těhulek a maminek, se dvěma jsem se bavila a jsou moc spokojené, no nějak to dopadne.
Dobré ráno,
taky přeji krásný víkendík, vedle jsou hody tak se asi zajdeme mrknout.
Já se dnes po dlouhých měsících vyspala parádně a od 7hodin jsem vzhůru, vždy vstávám pravidelně po dvou hodinách čůrat, a dnes nic, no v 1 ráno a pak až v 7 ráno wow Jen mě teda kolem 3ti rano vzbudili dve šilene bolesti ale ty sem vzdy zaspala po chvilce.
Ahoj holky, syn mě přemluvil, šli sme na hody včera, na koupaliště dnes, řikala sem si, zaplavu si uvolnim se a prdlajs akorat bolesti, plavat nešlo, hrůza..jsem KO a padám spát.
Ahoj Niky.
![]()
Moc ti to sluší!!! Já už bych koupaliště asi nezvládla. Sluníčko mi dělá zle. ![]()
Jak ti jinak je? Já začínám pěkně otíkat. Nohy mám jak bambitky. Naštěstí tlak je v pohodě. Kéž už bych byla v takovém týdnu jako ty. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.