Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nicollka píše:
teeeda holky , no na špatné sestry člověk asi může narazit kdekoliv.Já se spíš bojim že no ted už budu 37tt tak snad už by bylo vše v pořádku. Do ted jsem se bála že jsem mlo tt a malá je malinká. JInak 2400 je dobré no, v brně 36tt a aspon 2500g chtěli váhu.
Tak malá už by mohla mit kolem 2900g tak snad bysme mohli hned domů
JInak ja teda chci hned nadstandard, o obyč sem ani neuvažovala snad nebude moc plno. kdyz sem byla v pondělí na monitoru tak se tam rodilo na plny pecky
na sestry si já stěžovat nemůžu, nevím jestli je to kvůli tomu že jsem byla na nadstandartu, ale byly úžasné a úplně nejlepší jsou sestry které se starají o tebe - pokecaly jsme si vždycky. Určo nadstandart, je to lepší, už jen kvůli svému wc a sprše
Za mě Vyškov už nikdy, radši jsem jela rodit do Prostějova…Poležela jsem si tam na začátku těhotenství…Dr opravdu „perlila“…Prý je to mimoděložní a já umřu…
jak vidíte na metříku, mimoděložní to opravdu nebylo a já neumřela
Je tam docela běžná praxe, že kdo je na nadstandartu, tak zůstává déle…Aby šly hezky penízky do nemocniční kasičky…Jinak standart je, že po císaři se zůstává 10 dní…A když bych měla naspat zkušenosti všech známých a kamarádek, tak bych vás taky asi nepotěšila…Jak už tu někdo psal…Dokud nejsou komplikace, bude se vám tam líbit…Takže já doporučuju si zajet do Prostějova ![]()
No já rodila /již před 19lety/ syna ve Vyškově. Přístup personálu katastrofální a dcerku už jsem jela raději rodit do Brna-Bohunic. Nedá se to srovnat.
No a nyní jsem na vážkách, kam mám tedy jet. Na jaře jsem si poležela 3 týdny zde ve špitále a sestřičky na šestinedělí super i přístup lékařů na 1***. Tak tedy nevím.
Ale co jsem tu dnes četla - tak to vidím úplně jinak. ![]()
Margo píše:
Za mě Vyškov už nikdy, radši jsem jela rodit do Prostějova…Poležela jsem si tam na začátku těhotenství…Dr opravdu „perlila“…Prý je to mimoděložní a já umřu…jak vidíte na metříku, mimoděložní to opravdu nebylo a já neumřela
Je tam docela běžná praxe, že kdo je na nadstandartu, tak zůstává déle…Aby šly hezky penízky do nemocniční kasičky…Jinak standart je, že po císaři se zůstává 10 dní…A když bych měla naspat zkušenosti všech známých a kamarádek, tak bych vás taky asi nepotěšila…Jak už tu někdo psal…Dokud nejsou komplikace, bude se vám tam líbit…Takže já doporučuju si zajet do Prostějova
hezké mimiděložní mimčo
. No já komplikace neměla tudíž jsem byla spokojená s péčí
No právě o to jde…O ty komplikace…Holky, co měly porody „za hubičku“, tak byly spokojený…Teda až na jednu kamarádku, kterou šili tupým koncem jehly
Ale jakmile bylo něco špatně, tak to dopadlo docela hororově…Jedna známá díky vyškovské nemocnici už nechce další dítko…
A jen tak pro zasmání…Tenkrát už bylo vidět na UTZ, že opravdu o mimoděložní nejde, paní doktorka si ale pořád mlela svou…Dokonce i zástupce primáře, který mi dělal UTZ ji to šel „vysvětlit“ (já za nim došla ubrečená, že prý je to mimoděložní, že domů mě paní doktorka nechce pustit, i když on řekl, že je tam kde má být…Jen zakoulel očima a že prý paní doktorka neumí číst UTZ zprávy
) No stejně si mlela svou, že mi praskne vejcovod a já vykrvácím do břicha a že můj muž nepozná, že jdu šokovýho stavu, že mi padá tlak atd…(jen tak pro zajímavost - tlak mi nezměřili ani jednou během pobytu - jen na příjmu, kde jsem ho měla strašně vysoký díky nervům, ale nikdo už mi ho nikdy nezkontroloval…
) Odešla jsem teda na reverz a milá doktorka se vyklonila z vyšetřovny a nacelý oddělení zařvala: „A stejně je to mimoděložní!!!!!“ No, jednou jsem potkala PA, která u toho incidentu byla a smála se, že mi to mimoděložní krásně roste
![]()
já si taky poležela týden ve vyškově a byli tam všichni moc fajn teda.
tak ted teda nevim.
Prostějov tak to vůbec to mame už daleko, to raději opět to brno. I kdyz nejsem nikde registrovana, ve vyškově mě už berou jako hotovku kdyz tam chodim každý týden i na monitory ![]()
Ahoj, já rodila tento víkend ve Vyškově-na jednu stranu si stěžovat nemůžu a na druhou si myslim, že to tak úplně nezvládli. Přijali mě v pátek večer a porodila jsem až v neděli, nejhorší bylo měnění služeb-natrefila jsem jak na příjemné porodní asistentky tak i na pěknou krávu. Každý zkoušel něco jiného. Od toho pátku mi porod nechtěl postupovat a snad bych ani nerodila kdyby mi v nedělu ráno nepřišel prasknout plodovku doktor co dělal jedné holčině císaře, pak mi dali dvě kapačky oxitocinu a mala byla v poledne na světě. Jediné co mě naštvalo tak díky tomu že se ten víkend rodilo jak o život mi byla malá přiložena k prsu až po 5 hodinách a začaly nám tím problémy s kojením-sestřičky nám pak musely pomáhat.. Měly jsme zaplacený nadstandard, jinak si nedokážu představit, že bych nesměla mět návštěvu na pokoj a chodit se sprchovat na chodbu mi už v dnešní době příde předpotopní.
ach jaj vic a vic čtu , vic a vic asi zaplatim nadstandard v brne …
Nicollko taky mám smíšené pocity. ![]()
Tak jsem zvědavá, kde nakonec odrodím. ![]()
No taky jsem zvědavá . Poslíčci mi pracuji na 100% už chci koneeec ![]()
Nicollka píše:
No taky jsem zvědavá . Poslíčci mi pracuji na 100% už chci koneeec
Niky tak nám tu hned pak napiš, kde jsi nakonec rodila a čerstvé informace na co se máme připravit. ![]()
Nicollka píše:
ach jaj vic a vic čtu , vic a vic asi zaplatim nadstandard v brne …
neviděla jsem rozdíl v péči na pokoji nebo na nadstandartu. Jedině to, že tam se mnou mohl být partner.
Tak jsem dnes byla u dr. Babjaka na kontrole i na monitoru. Vše v pořádku, cesty jsou připravené, hlavička naléhá, další kontrola v pondělí, pokud nepraskne voda nebo nezačnou bolesti
no kéž už by šla ven ![]()
Nicollko - tak to mooooc gratuluji a tiše závidím.
![]()
Já už chci taky rodit.
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.