Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No taky jsem už slyšela že berou až od 36tt.
Malinká zatim stále kope, hlavně když si lehnu na levý bok, to se začne rozčilovat
a přitom všude píšou jak se má ležet nalevo.
Teda začinam uvažovat o těch bohunicích, ale když my to máme tak šíleně daleko. Uvidim co bude na KO toho 1.8. to už má být i utz a kontrola všeho, přeměření miminka. Tak snad bude vše v pořádku.
nene sice to není nějak moc, ale je pořád, ale třeba dnes malinko. ale taky sem prospala skoro celý den. ono to spíš je jakoby kdyz mi ztvrdne břuch a jsem v pohybu
Tak to jsem ráda. Neboj, to bude v pohodě.
Jsem pak zvědavá, co ti řeknou na kontrole. Já jdu hned druhý den po tobě. Držím palečky !!! ![]()
Děkuji ![]()
tak dnes ráno to bylo zase nějak moc, včera mi i dost víc tvrdlo břicho, ale statečně jedeme dál. Musíme aspon do toho 36tt
Ještě týden do poradny
Ahojky, začala jsem krvácet tak sem se bala že co kdyby placenta nebo neco. ALe dobré jen to bylo z toho jak se mi otviraji cesty takze plany poplach ![]()
No chodim ted na monitor do Vyškova každé pondělí na 13h. Špinění je od te doby každý den, pořád, jednou víc, jednou min, ale čistý den nebyl ani jeden.
Dr. Babjak řekl že jsem na prst bo co. Tak čekám a čekám. Za chvíli si pujdu dat asi horkou sprchu, od večera mě boli pupek , tvrdne tak at to zaženu nebo přivolam ![]()
A co u tebe nové? No a začiname pomalu 37tt, takže rodit já stále váhám nevím, ale asi ted už ten Vyškov. No jen aby nas tam nedrželi moc dlouho, když sem viděla že v Brně poušti po 3 dnech a vyškov i 5dni a kdo vi jak s timto menšim mimčem ..
Ja chci brzy domů (samo kdyz bue vše ok)
Ahojky
![]()
Niky držím moc palečky.
To už máte krásnou váhu na porod.
To krvácení by mě taky dost vystrašilo. ![]()
Já jsem zatím dost pozadu. Nyní jsem ve 33t.t. V poradně jsem byla v úterý a naštěstí vše v pořádku. Malá se konečně otočila hlavičkou dolů - tak snad ji to vydrží!!!
Pokud zdárně vydržíme do takového týdne jako ty, tak asi budu taky u nás ve Vyškově. Doufám jen, že nebude mít službu pan doktor Loubal. Nevím přesně jak se jmenuje - je dost už starý a hlavně dost divný.
Nerada bych ho měla u porodu. ![]()
já jak byla na monitoru tak tam byla samá ženská a všechn byly tak moc fajn
Ve Vyškově jsem rodila, člověk musí mít štěstí na personál a nesmí se bát ozvat, když se mu něco nezdá.
no, takové smíšené pocity a spíš převládá ani ne špatná zkušenost, protože miminko se narodilo zdravé a šikovné, což je nejdůležitější, ale hold nevzpomínám na porod a následnou péči moc dobře, což mě fakt hodně mrzí. Zkusím to nějak rozepsat ve zkratce. V těhotenství jsem často krvácela, špinila, takže jsem si tam poležela nějakou dobu. Sestřičky byly úžasný, doktoři taky, vůbec jsem se nebála i se sebemenším špiněním jet v noci na pohotovost, vždycky výborný a vstřícný přístup. Takže když jsem šla rodit, znala jsem celý personál od lékařů až po paní uklízečky. Porodní asistentky jsem vcelku znala taky z předporodního kurzu. Při porodu se na mě vyměnila služba PA. První porodní asistentka super baba, znali jsme se z kurzu, druhá - zprominutím hrozná kráva. Vůbec mě při porodu nepodpořila, jediné co dokázala, tak že na mě řvala, že jaktože neumím dýchat, vždyť jsem přeci chodila do kurzu. Byla jsem prvorodička a ať si říká kdo chce co chce, v kurzu se možná připravíte, ale realita je jiná. Ono by stačilo, kdyby u mě chvíli pobyla, nakopla mě v dýchání a vůbec ve věcech okolo. Rodila jsem ten den sama, namísto toho jsem slyšela, jak si vedle míchá kafe. No, bylo by toho víc, ale tohle mi tak utkvělo v hlavě. Po tom zdlouhavém a těžkém porodu jsem byla strašně vyřízená. Porodila jsem kolem půlnoci, ve dvě mě převezli na pokoj, nemohla jsem dojít, omdlívala jsem. Ráno mi šupli prcka. Nemohla jsem se postavit, zase mdloby. Když mě viděly sestry, tak mi říkali, proboha ať malýho nechovám, no, ale jak to chcete udělat, když ho potřebujete nakojit, nebo když brečí zvednout a utišit. Nemohla jsem si dojít ani do jídelny na snídani, tak jsem byla hladem, nikoho to nezajímalo. Pak přišla další sprcha, kdy mi přítel přivezl tašku s věcma. Sestra na něho řvala, že na pokoj nemůže, takže kufr nechal na chodbě a já jsem si v mdlobách musela pro něho přijít a odtáhnout zpět. To už jsme sháněli nadstandart (po protekci, protože bylo plno). Pak přišla sestřička, změřila mi tlak, řekla, že se jí to nelíbí, měla jsem ho hrozně nízko, ale srdíčko mi jelo jako o závod. Říkla, že se jí to nelíbí, že jakobych někde krvácela. Ale nic se nedělo, doktor nepřišel. Nakonec jsme dostali nadstandard, to byla pro mě jediná záchrana, protože tam byl se mnou přítel a mohl mi poct s mimčem. První noc, ale nemohl zůstat, malej plakal, já pořád slabá a v mdlobách jsem volala v noci sestřičce, jestli by si ho nemohli na noc vzít, že se potřebuju vyspat a nabrat síly. Vzala si ho, ale neodpustila si, že ať si na to nezvykám. Zkrátím to, nakonec rozbor krve, kritický nedostatek železa (stačilo aby to někdo řešil od začátku a bylo by to v pohodě), pak jsem ještě přestala po porodu chodit na malou, pohmožděný močák, cévkování, ale za to nikdo nemohl. Dneska už vím, že kdyby mi bylo znovu tak špatně, nečekala bych a trvala na krevních testech dřív, takhle se to začalo řešit až den před odchodem domů, takže než železo začalo zabírat i doma jsem byla KO. Mrzí mě takový ten nezájem sester, i když vidí, že jste fakt na tom bídně, pořád mi říkaly ať neberu malýho do náruče, tak stejně nikdo nic neřeší. No, já jsem si tenkrát myslela, že takhle bídně jsou na tom všechny co porodily, proto jsem se sama nehlásila. Dneska bych to řešila určitě jinak. Kojení a podpra kapitola sama pro sebe. Nemůžu všechny sestřičky házet do jednoho pytle, ale část jich jim dělá špatné jméno a zanechává zlý dojem z pobytu v nemocnici ve Vyškově.
Holky všem vám držím palečky a závidím že budete rodit. Malej se mě narodil 18.4.2011 ve Vyškově, měl 2300g a 46 cm. Takže v ponděl jsem porodila a domů jsme šli v sobotu. Je tam jeden doktor co chodí kontrolovat mimča a řekl mě „a nemyslete si žjako e půjdete hned domů, půjdete až bude mít 2400g, dřív ne“
![]()
Na nic jsem se ho neptala jen jestli je vše v pořádku a toto mě řekl. Nakonec v sobotu sestřička řekla že jestli chceme jít domů tak mám nahlásit váhu 2405g a řekne to doktorovi a pustili nás
teeeda holky , no na špatné sestry člověk asi může narazit kdekoliv.
Já se spíš bojim že no ted už budu 37tt tak snad už by bylo vše v pořádku. Do ted jsem se bála že jsem mlo tt a malá je malinká. JInak 2400 je dobré no, v brně 36tt a aspon 2500g chtěli váhu.
Tak malá už by mohla mit kolem 2900g tak snad bysme mohli hned domů ![]()
JInak ja teda chci hned nadstandard, o obyč sem ani neuvažovala snad nebude moc plno. kdyz sem byla v pondělí na monitoru tak se tam rodilo na plny pecky
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.