Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj
máte někdo zkušenosti s porodnicí v Ml.Boleslavi???
Jsou tam teď nové porodní boxy,ale sestry na novorozeneckém se prý moc nezměnili
![]()
Edik píše:
Ahoj
máte někdo zkušenosti s porodnicí v Ml.Boleslavi???
Jsou tam teď nové porodní boxy,ale sestry na novorozeneckém se prý moc nezměnili![]()
Ediku
mooooc ti gratuluji k tehotenstvi........ dlouho jsi se neozvala
Ediku, já mám zkušenost s porodem v MB před čtyřmi lety a je fakt, že sestry a vůbec celý provoz na šestinedělí mě moc nenadchnul. Bylo to jak na běžícím páse, na to že jsem měla první dítě, si mě nikdo ani nevšiml, o všechno se člověk musel doprošovat. Teď v únoru jsem rodila podruhé a protože v MB nepřijímali, jeli jsme do Turnova a musím říct, že je to o něčem úplně jiném. Připadala jsem si tam jako v lázních, klídek a pohoda, sestřičky vše vysvětlily, pomohly. Vizita byla jen dopoledne, ne jako v MB ještě odpo. Nemusely jsme nic zapisovat, žádné každodenní měření teploty miminek.
Prostě jsem poznala, že to může fungovat i jinak.
Ahoj,
rodila jsem v MB před rokem a půl, takže jak to tam chodí po novu nevím. Bylo pár věcí, který mi vadily. Např. při přijmu, když chtěl doktor zkontrolovat jak moc jsem otevřená, musel manžel jít čekat za dveře jako nějaký pes. Oba dva jsme vyjádřili souhlas, že nám to nevadí, manžel měl i razítko, že chce jít k porodu. Na to nám odpověděli, že se tu u NICH takhle dělá a hotovo. Nechtěli mi dát epidurál, mně nakecali, že by se to stejně nestihlo (nakonec měli pravdu) a manželovi, když jsem byla já na přípravě začal doktor vysvětlovat jak je epidurál strašně nebezpečný pro mě i dítě, takže manžel řekl, že to zvládneme bez něj.
Asi se jim v noci nechtěl budit anesteziolog. Porod probíhal už v pohodě. Akorát při šití nástřihu mi to doktor neumrtvil, takže to bolelo, říkala jsem mu to, ale nebral na mě ohled. První přiložení na kojení se odehrálo tak, že přišla sestra, zmáčkla mi bradavku a vrazila jí malému do pusinky, naštěstí se chytil a sál.
Na oddělení šestinedělí - na sestry ze šestinedělí si nemůžu stěžovat, byly fakt zlaté, všechno mi vysvětlily, příjemné.
Sestry na novorozeneckém - byla tam jedna velice nepříjemná, stará sestra, která všechno vysvětlovala stylem - šup, šup a hotovo, když jsem se na něco zeptala, tak bylo vidět, že otravuju.
Nicméně to byla jen tato výjimka, ostatní byly příjemné. Neměli jsme problém s kojením, malý sál jako o život, takže nemůžu posoudit jak by se chovaly kdyby byl nějaký problém.
Pak mě tedy ještě nakrkli s tím, že nás pouštěli v pátek domů. Malého nenaočkovali a přímo vedoucí toho novorozeneckého oddělení za mnou přišla, jestli bychom nepřijeli v sobotu, že malého naočkují, protože se jim sešlo více dětí na to očkování. Přijeli jsme tedy v sobotu na očkování do porodnice a tam byla ta zlá babizna, která mi suše oznámila, že dnes neočkují ať si přijedeme zítra.
Malý prořval celou cestu, se mnou cloumaly všechny hormony, já jsem měla na ní takový vztek. ![]()
Shrnu to - až na tyto malé drobnosti se mi v porodnici v MB líbilo, bylo to tím, že i porod byl rychlý (4,5h), bez komplikací, moc na něj ráda vzpomínám, s kojením jsme neměli problém, připlatila jsem si nadstandard.
Mám kamarádku, která rodila asi před měsícem v MB, porod byl tedy akutní císař, ale taky neměla dobrou zkušenost se sestry na novorozeneckém. Později se jí spustilo mlíko, malého museli přikrmovat a sestra jí to nechala pěkně „vyžrat“, že má málo mlíka.
Takže fakt je to o lidech, na který narazíš.
Jinak teda, kdybys chtěla pokecat s boleslavačky na BC máme diskuzi - takže se k nám přidej - budeme rády. http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
ma nekdo zkusenosti s porodnici v boleslavi v tomhle roce???,
Ahojky , já osobně tam nerodila,ale má kamarádka z Mnichova Hradiště ano,a je pravda,že taky z té porodnice nebyla moc nadšená,všeho všudy asi tak jak píšou holky v těch starých příspěvcích ![]()
Právo na epidurál!!! Tady v ČR se s tím musí něco udělat! Všude na západě každá rodička hned při příchodu do porodnice dostane epidruál a při zašívání dostane anestezii. Nechápu proč by měly české rodičky trpět jak zvířata, jenom kvůli nelidským doktorům a nelidským setričkám, které chcou, aby rodičky trpěly! Epidurál zamítnout s tím, že to ta rodička vydrží atd. Anestezii při zašívání nechtějí dávát a mají řeči, že když přežila porod tak přežije i zašívání! TO JE PŘECI NELIDSKÉ !!!!!! BOJUJTE ZA PRÁVO NA EPIDURAL A ANESTEZII !!!!!!!
Právo na epidurál! všechny maminky, kterém bylo odepřeno právo na epidurál a anestezii při zašívání atˇ se obratí na oddělení stížností ministerstva zdravotnictví ( www.mzcr.cz , mzcr@mzcr.cz )
Ahoj.Tak ja jsem rodila v Ml.Boleslavi celkem 3×,takze myslim,ze zkusenosti mam dost
Starou porodnici ani komentovat nebudu
to byl stredovek
Podruhy uz jsem rodila v porodnici novy,ale narazila na doktora blbce,hulvata,mudr.Adamce
horsi jednani jsem nezazila
Porod byl bez komplikaci,od prijezdu do porodky za 4h a ac jsem mela manzela u porodu,doktor se choval neurvale,siti neumrtvil,sadisticky vysetreni po porodu,opravdu hruza.Dost dlouho jsem z toho byla psychicky spatna a zaprisahala se,ze tam uz me v zivote nikdo neuvidi.Nicmene jsem tam 30.12.2008 porodila svoje treti ditko a stezovat si nemuzu
Je fakt,ze od prijezdu byla mala na svete za 20minut
,ale chovani vsech moc prijemny,rodila me mudr.Cerna.O umrtveni na siti jsem se pro jistotu prihlasila.Sestry vsechny v pohode.Jen teda to jidlo
a to ze nejsem narocna
V breznu me ceka v MB ctvrty porod,jen bych chtela nadstandard,kvuli maly,abysme meli klid na navstevy a tak celkove.A prat si,aby nemel sluzbu Adame
No já mám teda zkušenost dost špatnou, začalo to tím, že mi měli udělat UTZ na dop.gyn., kvůli podlimitním rozměrům pánve a velikosti mimča, neudělali s tím, že si jen přivolávám problémy, to jsem si ještě naivně myslela, že asi vědí co říkají, nakonec se malý narodil po 11 hodinách na sále kleštěma, skončil na JIP s ATB, PA pěkně nepříjemná, když už jsem opravdu nemohla, šla za přítelem s tím, ať si mě jde laskavě uklidnit, nakonec hnala pro Adamce, protože prcek začal mít pěkný problémy, ten přilítnul, proplesknul mě se slovy: No tak, ženská…
Jediná rozumná osoba, nějaká starší PA, mi pak hupla na břicho a pomohla držet hlavu, což mi dost pomohlo a pomocí kleští prcka vytáhli…šití mám takový, že moje gynekoložka při kontrole volala sestřičku, že to tam ještě neměli, já se šourala co tři hodiny na JIPku za malým kvůli kojení, kde mě šouply sestry plastovou židli do chodby a nazdar(ale budiž,měli tam pěkně narváno)jídlo teda katastrofa a kdybych se nechodila doprošovat o nějaký informace, tak mi nikdo nic pořádně neřekl, malej měl 10 dní kanylu v hlavičce, s kojením jsem se plácala sama a pak mi hodně pomohla jedna sestřička co měla noční.
Já beru, že se porod může zkomplikovat, ale co mě fakt sere je to, že PA se chovala fakt dost neprofesionálně a to nejsem žádná cíťa…Dr. při přijetí byla fajn, sestry na šestinedělí taky, to si nemůžu stěžovat.
Porodní boxy jsou hezké, měla jsem holt smůlu na lidi a k tomu komplikovaný porod, bohužel
![]()
já musím říct, že z této porodnice taky nejsem nijak nadšená! Ale nemůžu to porovnat s jinými, bohužel
rodila jsem v červenci 2008. Na příjmu moc milá komunikativní PA, dr. už horší( jméno jsem nestihla zaregistrovat), vadilo mi ,že jsem musela své porodní bolesti prožívat společně s ostatními na pokoji a jejich rodinami, proto jsem celou dobu raději strávila na wc mezi čtyřmi zdmi
jinak to probíhalo celkem rychle a já šla asi po čtyřech hodinách na sál..mladá PA velice ochotná,celé dvě hodiny před samotným porodem jsem s přítelem strávila ve sprše, porod proběhl celkem v pohodě. No a šití bylo zřejmě taky neumrtvené páč to docela dost bolelo až jsem dr. prosila ať už mi dá pokoj
no ale z přístupu sester na novorozeneckém odd. jsem byla zděšená! Nikdo Vám s ničim neporadí..starej se holka sama!!!! musim říct, že jsem tam těch pět dní doslova probrečela..malý měl žloutenku, neměla jsem mlíko a nikdo mi neporadil a když jo tak stylem co zase otravuješ§ Jedna sestra, starší je tam opravdu velice nepříjemná a doufám, že až budu rodit v této porodnici podruhé tak ,že už tam nebude!!!!! No ,vlastně se ještě rozmyslím kde vlastně budu rodit ..slyšela jsem totiž samou chválu na porodnici v Turnově ![]()
Dobry den, ja jsem mnlea 2 dni bolesti sla sem k doktorke do klaudianky a oni me poslali domu dali mi cipky a nic, na druhej den sem sla zas ze uz mam bolesti horsi tak si me tam tesko nechali na nedelu vecir to bylo nejhorsi se to nedalo vydrzet a stejne me tak nechali pak uz nad ranem uz konecne me odnesli na sal byla sem otevrena na 4 prsty prej to pujde rychle za 3 hodky porodim hmmm za 13h sem porodila od pondeli rana v 7:00 sem porosila vecir 19:45 dalo se to ale pak uz sem musela tlacit a stele to neslo ani plodova voda nechtela praskonout uz jen kdyz to udelal pani doktorka no a pak uz sem nevladala tak sem skoncila cisarskym rezem, muj pritel tam byl semonou byl mi oporou moc mi pomahal on mi ukazoval jak mam predychavat kontrakce nikdo mi to bohuzel neukazal, no a pak na sestinedeli hmm to bylo supr sestricky mile moc i doktorky maly se mi hned na kojeni prisal ani mi neukazovali ja sama sem na to prisla a sem rada no nebylo tam spatne akorat jeste jeden den sem tam mnela byt ale ja uz chtela domu tak me pustili,
Ja rodila poprvé v Turnově a musím říct že uplná spokojenost, ale i tam jsem narazila na doktora i sestru ne uplně vlídný, ale já tohle moc neřeším to bylo v roce 2010. No a před třema měsícema jsem rodila v Bolce jelikož už Turnov není. Je pavda že mě tam nikdo nic neřekl, ale mě to tak vyhovovalo, byl to muj druhý porod vše jsem si pamatovala takže jsem spíš byla ráda že mě nikdo neptravuje. Byla jsem zrovna na pokoji sama takže jsem si to max užívala. Rodila jsem v sobotu ráno a v uterý jsem jela domu coz my vyhovovalo. Návštěvy jsem si brala na pokoj protože jsem byla sama. První den mi to dovolili sestry a pak uz jsem se neptala
Návštěvy jsou tam totiž ted na pokoji zakázané protože jsi některé maminky stěžovali že je to ruší. No jediný co mě mrzelo bylo že když mě v pět ráno přijímali-praskla mi voda a zacala jsem mít kontravce- po pul hodce řekli že mě dají na pokoj at poslu manžela domu, no a za ctřičtvrtě hodky byl malí na světě…No ta doktorka mě naštvala že tam nenechala manžela se mnou…ale to už ted nezměnim
Jinak celkově bych řekla že to není špatná porodnice pro nenáročné, ale určitě jsou lepší co se týče kvality služem ale porod si stejně každá musíme odřít sama a doktor se špatným dnem muže byt všude!
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.