Co pečete na Vánoce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
42
10.11.08 20:27

Co pečete na Vánoce?

ahoj holky,

tak už je to zase tady. Vánoční svátky se blíží mílovými kroky a já opět přemýšlím, jaké cukroví napeču… Stejné, jako každý rok a nebo nějaké nové mňamky?
Proto by mě zajímalo, jaké vy pečete cukroví, kdy začínáte péci a nebo jestli máte nějaké stránky vyzkoušených receptů, kde bych se mohla inspirovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6597
10.11.08 20:33

Já letos budu péct jenom perníčky a jako vloni si nechám napéct

• vanilkové rohlíčky, slepované linecké, ořechy, vosí hnízda, slepovaná kolečka plněná krémem politá čokoládou a mandle nahoře, rumové kuličky a to je tuším všechno, nemusíme mít 20 druhů, máme nejraději tyhle, ostatní vždycky zůstávají na talíři a nikdo to pak nechce :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
10.11.08 20:33

Dobré téma!
Já budu péct klasiku: rohlíčky,linecké, pak nepečené vosí hnízda, kokosový salám, burizonové koule…
A taky budu dělat domácí vaječný koňak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
10.11.08 20:37

Ahoj,
tak my letos budeme pect spolu se synem, moc rad pomaha v kuchyni, budeme delat pernicky, vanilkova rohlicky, linecke, orechove lodicky, vosi hnizda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
10.11.08 20:37

tak já jsem asi rarita, nebudu péct nic. Kromě vánočky. Tu máme rádi s manželem oba.
A cukroví stejnak vždycky přiveze tchýně, a jíme ho až pomalu do velikonoc, protože toho vždycky napeče hrozně moc a nikdo to nechce jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
10.11.08 20:43

Tak jelikož jsem na pečení levá, tak budu opět dělat pouze nepečené cukroví. :lol: A musím říct, že to po rodině slaví úspěch. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
10.11.08 20:55

Vanilkové rohlíčky, linecký kolečka + z lineckýho těsta mandlový slzičky, kokosové kuličky, vosí hnízda, kokosky. Možná ještě něco, nevím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
10.11.08 21:00

Alunko nechces neco poslat kdyz toho tchyne pece tak moc? :wink:
Ja su totiz taky rarita a nepecu a bohuzel ani nam nikdo nenapece

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
10.11.08 21:10

Já peču a ráda. Jen teď s malým je to trochu pomalejší. Ale už toho nepeču tolik (jsme tlustý :oops: ) Určitě klasika - perníčky, z lineckého hned několik druhů, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda, mocca placičky (ty miluju) a hlavně košíčky s karamelovým krémem + karamelový koňak, po tom se shánějí všechny návštěvy, když k nám přijdou. :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
10.11.08 21:14

Vranecko: a co jeste delas z toho linckeho, ja jen klasiku, slepuju marmeladou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
10.11.08 21:15

Pro Halku:

Burizonové koule:

300g cukru krupice (bez vody!)
1 slazené kond. mléko
1 máslo
2-3 balíčky bílých burizonů

Uděláme karamel z cukru - když se roztaví, přidáme slaz. kond. mléko a máslo. Promícháme až se vše spojí, poté vmícháme burizony. ještě teplé tvarujeme lžící (nebo rukou) koule. Necháme ztuhnout
Lze to taky nalít na plech a pak krájet. Jsou výborné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
10.11.08 21:22

také bych nepekla, ale manžel tvrdí, že bez cukroví nejsou Vánoce a tak mi nic jiného nezbyde. Ostatně, jako každý rok :-D

Já jsem dnes objevila v kuchařce recept na skořicové pečivo a pracny z tatranek ( tatranky já totiž můžu :wink: ) tak to asi zkusím. Na obrázku to vypadá moc lákavě.

Ty burizonové koule budou asi pěkně sladké co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
10.11.08 21:25

Ahoj, tak já peču hrozně ráda a hlavně hrozně ráda zkoušim nové druhy. Takže kromě klasiky (linecký, rohlíčky, ořechy) dělám pistáciový lístečky, nepečený kapučínový kuličky, střapáče (kokosovo-kakaový), arašídový placičky a pak každý rok nakoupim nějkaý časopisy a co mě zaujme, udělám. Letos toho bude asi míň malýho asi nebude bavit koukat na mě jak peču :lol: .
Vranecko, nemohla bys mi poslat SZ s receptem na ty mocca placičky? To zní dobře. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
10.11.08 21:33

Vranecko, napiš ten receptík i sem, opravdu ten název vypadá lákavě :-) Aspoň budeme mít víc inspirace na to pečení.

Prťo i tebe poprosím o recept na ty kapučínové kuličky

předem moc díky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
10.11.08 21:38

A mě by zajímali ty pistáciový lístečky :lol: Děkuju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek