Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky,
tak už je to zase tady. Vánoční svátky se blíží mílovými kroky a já opět přemýšlím, jaké cukroví napeču… Stejné, jako každý rok a nebo nějaké nové mňamky?
Proto by mě zajímalo, jaké vy pečete cukroví, kdy začínáte péci a nebo jestli máte nějaké stránky vyzkoušených receptů, kde bych se mohla inspirovat ![]()
Já letos budu péct jenom perníčky a jako vloni si nechám napéct
Dobré téma!
Já budu péct klasiku: rohlíčky,linecké, pak nepečené vosí hnízda, kokosový salám, burizonové koule…
A taky budu dělat domácí vaječný koňak
Ahoj,
tak my letos budeme pect spolu se synem, moc rad pomaha v kuchyni, budeme delat pernicky, vanilkova rohlicky, linecke, orechove lodicky, vosi hnizda.
tak já jsem asi rarita, nebudu péct nic. Kromě vánočky. Tu máme rádi s manželem oba.
A cukroví stejnak vždycky přiveze tchýně, a jíme ho až pomalu do velikonoc, protože toho vždycky napeče hrozně moc a nikdo to nechce jíst.
Tak jelikož jsem na pečení levá, tak budu opět dělat pouze nepečené cukroví.
A musím říct, že to po rodině slaví úspěch. ![]()
Vanilkové rohlíčky, linecký kolečka + z lineckýho těsta mandlový slzičky, kokosové kuličky, vosí hnízda, kokosky. Možná ještě něco, nevím ![]()
Alunko nechces neco poslat kdyz toho tchyne pece tak moc? ![]()
Ja su totiz taky rarita a nepecu a bohuzel ani nam nikdo nenapece
Já peču a ráda. Jen teď s malým je to trochu pomalejší. Ale už toho nepeču tolik (jsme tlustý
) Určitě klasika - perníčky, z lineckého hned několik druhů, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda, mocca placičky (ty miluju) a hlavně košíčky s karamelovým krémem + karamelový koňak, po tom se shánějí všechny návštěvy, když k nám přijdou.
![]()
Vranecko: a co jeste delas z toho linckeho, ja jen klasiku, slepuju marmeladou.
Pro Halku:
Burizonové koule:
300g cukru krupice (bez vody!)
1 slazené kond. mléko
1 máslo
2-3 balíčky bílých burizonů
Uděláme karamel z cukru - když se roztaví, přidáme slaz. kond. mléko a máslo. Promícháme až se vše spojí, poté vmícháme burizony. ještě teplé tvarujeme lžící (nebo rukou) koule. Necháme ztuhnout
Lze to taky nalít na plech a pak krájet. Jsou výborné!
také bych nepekla, ale manžel tvrdí, že bez cukroví nejsou Vánoce a tak mi nic jiného nezbyde. Ostatně, jako každý rok ![]()
Já jsem dnes objevila v kuchařce recept na skořicové pečivo a pracny z tatranek ( tatranky já totiž můžu
) tak to asi zkusím. Na obrázku to vypadá moc lákavě.
Ty burizonové koule budou asi pěkně sladké co ![]()
Ahoj, tak já peču hrozně ráda a hlavně hrozně ráda zkoušim nové druhy. Takže kromě klasiky (linecký, rohlíčky, ořechy) dělám pistáciový lístečky, nepečený kapučínový kuličky, střapáče (kokosovo-kakaový), arašídový placičky a pak každý rok nakoupim nějkaý časopisy a co mě zaujme, udělám. Letos toho bude asi míň malýho asi nebude bavit koukat na mě jak peču
.
Vranecko, nemohla bys mi poslat SZ s receptem na ty mocca placičky? To zní dobře. Děkuju.
Vranecko, napiš ten receptík i sem, opravdu ten název vypadá lákavě
Aspoň budeme mít víc inspirace na to pečení.
Prťo i tebe poprosím o recept na ty kapučínové kuličky
předem moc díky ![]()