vyrážka na tvářičkách u 7 týdenního miminka

16
25.11.08 08:37

vyrážka na tvářičkách u 7 týdenního miminka

Ahoj, už týden nás trápí vyrážka na obličeji u miminka. Dr. radila potírat uvařeným černým čajem, zatím se to ale spíš pořád horší :( Nemáte nějaký tip ?

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2475
25.11.08 08:49

Ahoj,včera jsme byly se stejným problém taky u dr,napsala nám framikoinovou mast a prý potírat heřmánkem,zatím zlepšení nevidim ale asi to nejde hned,nemáme sice malé mimi ale zkus taky ten heřmánek,třeba Vám to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
25.11.08 09:56

Zkus si nechat napsat lipobázi - je to jen čistící mast, naprosto šetrná, ale na takovou tu vysušenou a podrážděnou kůžičku (zvlášť v zimě) je ideální a nám zabírá přímo zázračně.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
25.11.08 13:08

podobný jako Lipobase je i Excipial krém s mandlovým olejem, dobře zabírá taky Bepanthen ( ten co je na zadeček) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
25.11.08 13:18

taky jsme dostali excipial ale moc to nepomohlo a pak jsme zacali na radu v lekarne mazat bepanthenem a je to super.uz dlouho se nic neobjevilo obcas tak jednou denne namazu praventivne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
25.11.08 13:23

taky jsme dostali excipial ale moc to nepomohlo a pak jsme zacali na radu v lekarne mazat bepanthenem a je to super.uz dlouho se nic neobjevilo obcas tak jednou denne namazu praventivne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.11.08 13:36

Mam dobry tip, ale nevim zda se to v CR prodava (u nas to kupujeme v lekarne, drogerii, v samoobsluze): ryzovy skrob! Jsou to takove bile granulky, ktere se pridavaji do koupele nebo rovnou potrou na pokozku. Po primem potreni nechejte chvilku pusobit a pak smyjte. U naseho maleho a vsech deti mych kamaradek (ktere mi to poradily) to fungovalo bezvadne - na vyrazky, opruzeniny a na loupajici se pokozku na hlavicce! V kazdem pripade se tim NIC nepokazi. E.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.11.08 13:39

Mam dobry tip, ale nevim zda se to v CR prodava (u nas to kupujeme v lekarne, drogerii, v samoobsluze): ryzovy skrob! Jsou to takove bile granulky, ktere se pridavaji do koupele nebo rovnou potrou na pokozku. Po primem potreni nechejte chvilku pusobit a pak smyjte. U naseho maleho a vsech deti mych kamaradek (ktere mi to poradily) to fungovalo bezvadne - na vyrazky, opruzeniny a na loupajici se pokozku na hlavicce! V kazdem pripade se tim NIC nepokazi. E.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.11.08 13:39

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.11.08 13:44

omlouvam se, nevim jak je mozne, ze se mi to poslalo 3×, zrejme jsem se preklepla… :roll:

• Citovat
  • Upravit
973
25.11.08 13:47

metujenko Lipobase repair je super! presne jak pisou holky. nam doporucila dr. i Holtovu mast.. ale lepsi je koupit v kelimku a ne v tube… ale pomuze samo i ta v tube ;) akorat mimi pak voni jako by bylo uzene :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.11.08 15:58

Ahojky,
měli jsme stejný problém. Potírala jsem mateřským mlékem a pomohlo to docela rychle. Radila mi to kamarádka, která s tím měla dobrou zkušenost a nám se to taky osvědčilo. Můžeš vyzkoušet.

• Citovat
  • Upravit
404
26.11.08 16:48

Ahoj mely jsme to same ve stejnem veku jako vy…nezabraly zadne masticky a ze jsem jich mazala…(Holt, Leniens,Lipobase, Exomega, Lipikar, Sudocrem, Imazol, Bepanthen, Jarisch voda, hypermangan roztok…) ani obskurni babske recepty (caj, skrob, otruby…) zkratka to zmizelo za cca 3 tydny samo. Tak vydrz. Musim rict, ze jsem se za malou i jeden cas stydela, vypadala desne. A nahle to zmizelo. Ovsem ted mame atopicky ekzem po celem tele, povidala kozni, ze ty tvaricky s tim souvisi, ze to atopaci casto maji. Ovsem kamaradky holcicka mela jen ty tvare v 7 tydnech a pak uz nic. Takze se neboj, podle me je to blbost to takhle generalizovat. Ale opatrnejsi bych byla - prikrmy opatrne, plavani v chloru ne apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí