Jak vypadá Ježíšek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1234
10.12.08 09:13

Jak vypadá Ježíšek?

Ahoj,
mám fakt asi divný dotaz, ale opravdu to nevím. Jak vypadá Ježíšek, co nosí dárky? Teď jsem se nad tím zamyslela po reportáži v TV, kdy nějací aktivisti protestovali proti Santa Klausovi, co všude visí a všude ho vystavují. Děti sice odpovídaly k jejich spokojenosti, že dárky nosí Ježíšek, ale jak má jako vypadat? Já jsem si vždycky představovala starýho fousatýho pána, možná něco jako Mikuláše. Nebo to má být jako to miminko? Fakt nevím a kdyžtak se omlouvám…
Je to nějak přesně dané, nebo záleží na naší fantazii, co si my sami představujeme? Tedy co si představují děti :lol:

Medúza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10054
10.12.08 09:23

Tenhle by se ti nelíbil? www.ceskyjezisek.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
10.12.08 09:30

Moc ne, ale asi to fakt bude na fantazii. Já zůstanu u fousatýho chlapíka v nějakým hábitu.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
10.12.08 09:36

Naši mají doma takový svatý obraz s Ježíšem. Už dospělým. Takže já ho mám spojeného s ním. A s kočárem plným dárků na nebi a s andělíčkama, kteří mu pomáhají. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A nic proti Santovi, ale u nás tedy ne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
10.12.08 09:39

já si Ježíška vždycky představovala jako děťátko, konkrétní představu jsem tedy neměla, ale ani jsem jí nepotřebovala :-) Všichni fousatí dědové mi evokují Mikuláše a stejně tak to i předkládám dceři - Santové a jiný hrůzy v obchodech a televizi jsou prostě Mikulášové :lol: ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
10.12.08 09:44

Na Jeziskovi mi prijde prave super to, ze nikdo nevi, jak vypada, a tak si ho kazde dite muze vyfantazirovat, jak chce.
U nas doma jsme se vzdycky po veceri chodili divat ven na hvezdu a vyhlizeli jsme Jeziska, u toho jsme vyvencili psa a mama pod zaminkou, ze uklidi nadobi, nachystala darky. A jednou, kdyz jsme byli takhle venku, kolem nas projel pan na kole - no a od tebe doby nas Jezisek jezdi na kole :)

• Citovat
  • Upravit
5546
10.12.08 09:59

Tak u nás od nepaměti létá ježíšek na peruti a dárky nosí oknem popř. balkonovýma dveřma 8O …a jak vypadá jako starší děda, co má na sobě jsem jako dítě neřešila…a stejně tak to budu předávat dál i synovi.

Já si hlavně pamatuju, jak mi mamka už tak od října říkala, jak ježíšek lítá kolem oken a dívá se, jak jsou děti hodné a uklízí si hračky…aby jim pak podle toho mohl nadělit.

Tak uvidíme, jak se to chytne u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
10.12.08 11:24

Já ho mám zafixovanýho jako malýho andělíčka, má jenom košilku a křídla na zádech a nahatou prdelku…zlatý vlásky a tak… :wink:

• Citovat
  • Upravit
Efa
208
10.12.08 12:20

Jeziska, co nosi darky, jsem si predstavovala, jako malinke miminko, takove, ktere je o vanocich k videni v kazdem kostele v jeslickach. Vetsinou se usmiva a ma rozprazene ruce, na zaklade toho jsem si predstavovala, jak plnymi narucemi detem rozhazuje z nebe darecky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
10.12.08 13:33

U nás je Ježíšek kouzelné miminko :) A umí být neviditelné. A s oblibou si říkáme, kdo nosí dárky anglickým, americkým a švédským dětem :)

L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
10.12.08 13:34

Zajímavý téma - já si ho představuju jako miminko z jesliček. Nemůže bejt přece starej, když se sotva narodil :lol: Doma jsme ho viděli tak, jako to miminko v betlému, co se každoročně postavil na komodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
10.12.08 13:49
Lesina píše:
U nás je Ježíšek kouzelné miminko :) A umí být neviditelné. A s oblibou si říkáme, kdo nosí dárky anglickým, americkým a švédským dětem :)
 L

Asi nechápu, ale je správná odpověď Santa Klaus, Santa Klaus a Tomten?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
10.12.08 13:55
janine24 píše:
Lesina píše:
U nás je Ježíšek kouzelné miminko :) A umí být neviditelné. A s oblibou si říkáme, kdo nosí dárky anglickým, americkým a švédským dětem :)
 L
Asi nechápu, ale je správná odpověď Santa Klaus, Santa Klaus a Tomten?

Ve Švédsku je to alepoň podle Lindgrenové v našem překladu vánoční skřítek :) Nějak jsme museli holkám vysvetlit, proč se Lotta netěšila na Ježíška :)

A u importovaných Santa Klausů holky hlásí, že jsou popletové, že u nás dárky Santa nenosí :) Mimochodem, je to ideální řešení i na sledování filmů, nemusíme nic vysvětlovat a holky nemají zmatek :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
10.12.08 13:58

Jasně Tomten = vánoční skřítek, Lingrenovou už si moc nepamatuju, ale tohle slovo mi zní tak hezky, že jsem si zapamatovala originál. Jinak je tam důležitá i Lucie, ale snad spíš jako u nás Mikuláš, ale nejsem si jistá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17901
10.12.08 14:09

Tak Meduzo, díky tvé diskusi máme nejspíš doma o odpolední zábavu postaráno, právě tu probíhá podrobné líčení, jak vypadá a jak to provádí s dárky - Anička zastává názor, že je to batole se září kolem celého těla a dárky vyčarovává na místě přímo pod stromeček, Čendův Ježíšek má mnoho společného se Spidermanem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová