Červená řepa - od kdy se smí vůbec dávat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Červená řepa od kdy se smí vůbec dávat?
Ahojky holky,
pátrala jsem v receptech, ale nikde jsem to nenašla, od kdy a jestli vůbec se může dávat dítěti červená řepa? Viděla jsem ji teď v obchodech, tak zda by se mohla uvařit a dát dítěti. A co takový lilek nebo mango? Děkuji mnohokrát za Vaše odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
ja jsem s repou zacla normalne jako s ostatni zeleninou,postupne jsem zkousela pridavat k mrkvi a spol.Lilek to same.
S mangem bych pockala,ja jsem si ho alespon zaradila nekam mezi tropicke a cizokrajne ovoce
ale treba je to blbost.Ma i hodne vyraznou chut.Takze ja jsem jeste nezkousela.
Ted tu zacli melouny,tak jsem zkusila ten,ale mala se tvari jak kdyby to byl citron a plive to
ale myslim ze ten do leta vypilujem a bude dlabat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě že jsem si říkala třeba s bramborem by nemusela být řepa špatná. Malej mi zatím ale nechce jíst kousky. Neplive to, ale prostě to nejí. Mango jsem si zase říkala, že není tak trpké a kyselé třeba jako pomeranč,mandarinka a kiwi. Ale tak raději nebudu dávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale holky, bacha, řepa barví moč. My jsme jednou s Petulkou lítali po vyšetřeních, káceli se, že má zánět močáku, už jsme měli napsané antibiotika, až jsme si pak vydedukovali, že to bude řepou. ![]()
Makina
- Citovat
- Upravit
My jsme s řepou taky začínali jako s jinou zeleninou. Synkovi chutnala, takže ji měl často. Akorát se docela dlouho vaří, takže jsem ji vařila déle než ostatní zeleninu. Že by barvila moč jsme nepozorovali, ale netvrdím, že to tak není. Asi záleží na množství - já jsem přidávala vždy kousek k ostatní zelenině. Taky se mi osvědčilo zeleninu nekrájet, ale strouhat na „hrubém“ struhadle - byla o dost dřív vařená, i když jsem předtím krájela nadrobno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řepu už můžete, my ji vaříme s mrkví a bramborem a chutná. Moč barevnou nemáme, ale bobany do červena pak jsou… ![]()
Lilek píšou od 9.měsíce a mango od roka…
Tady jsou tabulky o vhodnosti potravin dle věku, množství, atd:
http://www.kojeni.net/…_tabulky.xls
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píšou holky, řepu dávat jako ostatní „začínající“ zeleninu. Moč opravdu barví, ale jak vidím, jak u koho
Já mám ale s řepou zá:,–(ní problém, a to, že hrozně barví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám řepu od cca sedmého měsíce a s mrkví a kukuřicí slaví úspěchy.
Moč má v pohodě, ale hovínko stojíí za to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
řepu hned od začátku.
A u nás moč teda nebarví, jen oblečení, a strašně…
NiKi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my jsme teda začali dávat řepu někdy okolo 9. měsíce, ale to více méňe, že linda loudila a žádná hitparáda. Protože se řepa používá jako přírodní barvivo na potraviny, tak ji přimixuju do ovocného pyré, přidám škrob, povařím a naliju na povrch pudingu… To je taková maskovací metoda nasladko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás jsme také začínali se zeleninkou a řepa u naší malé měla moc velký úspěch. Já osobně jsem se až divila a dneska naší malé chutná neskutečně bořšč. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jak připravit řepu?
Ahoj, mám tu červenou řepu a ráda bych jí vyzkoušela dát malýmu. Normálně jí skleničky, jinou zeleninu nevařím. Můžu dát samotnou? Nebo co s ní dobrého vymyslet? Já jí snad nikdy neměla takhle vařenou, jenom si pamatuju ze školní jídelny takový ty kompoty z řepy, co mi nikdy nejely, ale nechci ho o něco připravit jen proto, že to mně nechutnalo.
- Citovat
- Upravit
Já jí dávám s rýží nebo s bramborem, a s masem. Kolik je malýmu?
Dokud byl syn malej, tak jsem to rozmixovala na kaši, měl to rád. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit