která zelenina obsahuje nejvíce železa

331
2.4.09 11:24

která zelenina obsahuje nejvíce železa

dneska mi doktorka rekla ze malej ma malo zeleza.a tak se ted snazim zjistit jak mu ho prirozenou cestou doplnit.pry je v zelenine a masu ale ja bych chtela vedet ve kterych druzich nejvice muzete mi nekdo poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2431
2.4.09 11:50

Taky jsme měli málo železe sem tam mu dám hovězí maso a byla mi doporučena brokolice,špenát .Jo a vlastě nám dal kapky,které bral 2 deně.vám nic nedala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
2.4.09 11:58

ne prej ho zatim nechce davat umele ze potom nechteji deti moc jist

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
2.4.09 12:03

Já akorát vim, že hodně na železo bohatý je hlávkový salat. Ale nevim, jak ho do ročního dítka dostat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
2.4.09 12:25

No tak my to měli trošku jinak ona nám dělal krevní testy nelíbilo se jí ,jak je bledý naše mudr je pečlivá a je fakt užasná!!!!.Pak nám na:,–(ila ty kapky.A asi po měsíci nám je dělal znova a už to jíst nemusel,ale byl mu asi 8 měsíců a to jsem ho hlavně kojila a jestli jí míň to nevím mě do roka nejedl skoro vůbec.
jo,jo hlavkový salát vlastně taky no tak mu ho zkusit dáta at si chroupe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
2.4.09 12:49

ja jsem si o to rekla tak trochu malej byl kazdou chvilku nemocnej a ja i manzel mame astma tak jsem chtela zjistit jak to s nim vypada.ona teda nechala udelat nejaky imunologisky rozbor a krevni obraz.rikala ze zatim to neni nijak vazny ale ze mu mam davat vic zelelniny a masa treba i vickrat denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
2.4.09 12:50

jo a dekuju za rady spenat a brokolici ma celkem rad tak do nej zkusim neco z toho dostat a ten salat vyzkousim taky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
2.4.09 13:13

K tomu salátu - některé děto jsou super jedlíci a sní všechno. Naše malá salát zkoušela, ale nějak se jí lepil na patro. Tak ho teď dávám na chleba se sýrem - to jí jde, asi jak to zazdí tím chlebem, tak to jde lépe spolknout. Sice toho salátu není nějaké ohromné množství, ale jestli dáváš chleba se sýrem i tak, navýšíš železo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
2.4.09 13:40

Zkus mrknout na tyto stránky:
http://www.weleda.cz/…n/zelezo.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
2.4.09 15:26

špenát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
2.4.09 15:33

ahoj,

zkus doplnovat spise ze zivocisnych zdroju…tenhle „typ“ zeleza organismus lepe vstrevbava…nez ten rostliny..tak ze hovezi maso…(jatra jsou jeste lepsi,ale to asi detem ne)

a nezapomen na dostatecny prisun vitaminu C,bez neho se taky zelezo do tela nedostane…

jinak z rostlin dobre jsou i krome toho,co tady holky psaly i sojove rohliky,jahody,celozrnne vyrobky (maly je jeste celkem maly,ale existuji i BeBe susenky-zeleny obal..a ty maji zelezo taky)…

jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.4.09 17:12

červená řepa. Takový boršč - mňam, nebo nebo je dobrá zavařená do salátů.

• Citovat
  • Upravit
2724
2.4.09 18:56

Tady přehled slovenských hematologů, myslím, že platný i pro českou populaci:
http://www.hematology.sk/modules.php?…
Hovězí, obiloviny, luštěniny…
Já užívám středně až více propečený T-bone steak a Cabernet Sauvignon, funguje to a je to mňamka (narozdíl od vitamínů pro dárce krve).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.4.09 19:01

Tak já mám zase informace, že ve špenátu železa není zdaleka tolik, jak se všude píše a hlavně že špenát by malé děti neměly jíst tak často (prý maximálně jednou za dva týdny). A na železo je prý dobré jíst červené maso (hovězí). Já se o to zajímala v těhotenství, protože tam to hlídají a těhotné mívají železa málo a zvlášť před porodem. Jo a taky doporučují sušené meruňky, což teda nevím, jak dítku dát, ale kdyby se asi namočily, tak by to šlo, nebo ne? Já je Anežce nedávám, ale snažím se jí dávat často hovězí maso. Vlastně jiné než kuřecí nebo hovězí víceméně nejí (a já nevařím). Jinak doporučuji knížku Jarmily Mandžukové s názvem Co jíst když.. (existuje i Co pít když..), kde je seznam vhodných a nevhodných potravin na různé obtíže. Na to železo píšou nejbohatší zdroje játra nejvíce vepřová, jelítka, ledvinky, játrové paštiky, melasa, sušené meruňky, dýňová semena, slunečnicová semena, mandle, sušené pivovarské kvasnice, čočka, jáhly, pšeničné otruby a klíčky, houby, špenát, pažitka, pórek, petrželová nať. Ono hodně z toho seznamu by děti jíst neměly, ale vybrat se dá. Anežka třeba miluje tatínkovu pórkovou polívku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
2.4.09 19:23

Špenát - ten vědec, co to zkoumal, spletl desetinnou čárku, a od tý doby koluje mezi lidmi, že obsahuje hodně železa:)
Ale to je tak známél, že to už každý ví.

Taky bych volila spíš to maso, na doplnění. A salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí