PODPORA VZDĚLÁNÍ A KULTURY

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12332
27.6.09 18:59

PODPORA VZDĚLÁNÍ A KULTURY

Další knihovna, kterou nepostaví, přestože vyhrála v soutěži?!?

pokud máte zájem, přečtěte a zvažte podpis :wink:

http://cernakostka.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
28.6.09 14:15

Když vyhrála Kaplického knihovna soutěž, tak jsem se celkem zděsila (uklidnila jsem se, až když jsem viděla ostatní návrhy, tam žádný normální stejně nebyl) - a manžel mě uklidňoval - to se stejně nepostaví, to, že to vyhrálo nějakou soutěž ještě vůbec nic neznamená. A bylo to tak.
Teďka zpětně Kaplického knihovnu podporuji z principu -nelíbil se mi ten humbuk magistrátu a Klausovy pindy, ještě méně se mi líbí glorifikace Kaplického až poté, co umřel. Knihovna se mi nelíbí pořád.

Tahleta knihovna se mi líbí daleko víc.
Ale je pravda, že to, že někdo uspořádá veřejnou soutěž, ještě neznamená, ževítězný projekt pak musí realizovat. To je jeho věc. Samozřejmě pokud náklady na soutěž šly z veřejného rozpočtu, potom se musí zodpovídat veřejnosti. A další důsledek je ten, že v naší zemi se už žádní schopní architekti do podobných soutěží hlásit raději nebudou - zahraniční jistě ne.

O tom, nakolik je stavba potřebná, si moc obrázek udělat nedokážu, v tom ohledu jsem vždycky zmítána tím, co mi jedna nebo druhá strana napovídá. Podle mě by o tom měli rozhodovat odborníci, ale na radnicích žádní odborníci bohužel nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
28.6.09 18:13

Tak jako Ostravák jsem pro :D .

Kostka se mi líbí. Jen teď nevím, jestli zmizí ten skelet za ní (stojí tam od posledních dvacet let), nebo ho pro stavbu použíjí. Uvidíme. Ostrava by nové prostory pro knihovnu určitě potřebovala.

Pudli: Ke Kaplickému - chobotnice, či co to bylo, se mi taky nelíbila. Trochu sci-pro náši zemi, ale jiné stavby nebo návrhy měl asi ne tak odvážné, ale moderní a pěkné (pro laika) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
28.6.09 18:38

Já jsem pro i jako Neostravák :wink: Knihovna vypadá dobře, jen to za ní je jakési zoufalství…

K pražské knihovně - i tu bych uvítala, jsem si skoro jistá, že kdyby byla možnost si ji projít, spousta odpůrců by se změnila na obdivovatele. Ale to už je mimo téma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
29.6.09 06:41

Pudli - pokud by ses podívala na odkazy, tak by ses dozvěděla, že peníze na tuto knihovnu, co už vyhrála jsou vyčleněny z fondů EU, ze státního rozpočtu i Ostravského a oni se najednou rozhodli, že vlastně tolik peněz z EU na knihovnu nechtějí, že jim bude stačit nějaký menší projekt od někoho jiného a ty peníze co ušetří „investují“ do jiných aktivit jako je školství apod. si dovedu živě představit ty jejich investice :roll: .

A v OVě je nová vědecká knihovna potřeba, neboť ta stávající je v provizorních prostorách nové radnice od roku cca 1954 :roll: a o těch nových parkovacích místech, co by pomohly jako sůl nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
30.6.09 19:40

petice za knihovnu

měním název! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
30.6.09 20:44

pro tu knihovnu jsem,cetla jsem to uz v „sedmicce“
hlavne at zmizi ta hruza co tam stoji uz toooooolik let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
1.7.09 06:42

Jsem taky PRO knihovnu - jen se mi nelíbí ta černá barva - Ostrava se chce zbavit nálepky „ČERNÁ“, tak proč to nepostaví ze světlého skla? Budu to tam mít kousek z práce :wink:

To hnusné za tím je NĚCO co už je tam nedostavěné snad 10 (možná víc) let 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová