Opalovací krém a atopický ekzém

172
19.5.05 15:01

Opalovaci krem a atopicky ekzem

Ahoj holky, nekde se tu uz opalovaci kremy resily. Ale ne primo u atopickeho ekzemu. Synovi je 6m. Vim, ze by na slunicko nemel, ale obcas do kocarku zasviti, nosime ho v satku a taky pojedeme na dovcu k mori. Takze nejaky potrebovat budeme. V lekarne treba poradi,ale zajima me neci zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
625
19.5.05 17:37

Ahoj,
já to taky zjišťuju, protože dcera má náběh na atopický exém a za 14 dní jedeme k moři. Všichni doporučují microsun, který není k dostání a na rodině jsem četla, že atopikům doporučují opalovací krém od vichy. teď je nějaká novinka-daylong kids, ale myslím si, že ochranný filtr funguje na chemické bázi a ne na mechanické bázi (minerální filtr) jako měl microsun. zkus lékárnu ve zlatnické, tam prý něco mají. jinak v lékárnách mnohdy prd poradí. minule mi paní lékárnice tvrdila, že stačí cokoliv s vyšším faktorem (nivea, johnson, …) a nedokázala mi říct, v čem jsou v krémech rozdíly.

kdybys něco zjistila, dej vědět.
jana+kačenka 5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
19.5.05 17:51

Ahojte,
já koupila taky MicroSun 20, ale nevím jestli to není málo. Doporučili mi ho právě pro atopika a tak zatím mažeme a mažeme, ale k moři bych si raději pořídila vyšší faktor i když je to dítko ve stínu. Dcerka už sice překročila rok, ale slunit se ještě nějaký ten pátek nebude :)
Jinak nevím odkud přesně jste, my ho koupili ve Vysočanské nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
19.5.05 17:54

Tak ve Vysocanske nemocnici ho vcera uz nemeli. jenom aby se tam nekdo zbytecne nevypravil :-)
 Romca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
19.5.05 18:05

Terezka má taky lehčí formu atopického ekzému a už loňské léto jsme používali od Bubchenu opalovací mléko a dobrý. Taky jsme hodně šátkovali a tomu sluníčku jsme neunikli.
Maky a Terezka (13měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.5.05 09:26

Ahoj holky,
chtela bych varovat pred detskym opalovacim kremem Ladival, faktor 25. Doporucili nam ho v lekarne. Ale pokazde kdyz se s nim namazu, citim vecer lehce pripalenou pokozku. To same dvoulety syn, nestezuje si, ale vzdy ma dost cervene tvare.
 Klara

• Citovat
  • Upravit
172
20.5.05 10:31

Ahoj Holky, prave chci napsat, ze mi kozarka doporucila kremy Ladival kinder, ale podle predchozi informace radsi nebrat a pak mi doporucila od firmy Avene - Creme Ecran Extreme 50b je toho teda 50ml a stoji skoro 500,– nebo Lait Ecran Total Bebe SPF 25B. Toho je 75 ml a stoji kolem 400,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
20.5.05 17:22

Cele dopoledne jsem hledala na netu jaky opalovaci krem a proc a ted jsem koupila bubchen 25. Je take na mechanicke bazi, bez parfemu, bez konzervantu. Uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
20.5.05 17:45

Ahoj, my máme hypoalergenní dětský krém ve spreji od Avonu (UVA, UVB 30) a oběma dětem vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
20.5.05 17:55

Ahojky, nám v lékárně poradili krém DERMA SENSE SUNBLOCK CREAM, je pro lidi s nízkým stupněm melaninové pigmentace a světší citlivosti na sluneční záření vhodný pro atopiky. Je bez parfému a vodě odolný. Faktor má č.100. je ho asi 40ml a stál něco kolem 400Kč. Kožař říkal že to je dobrá volba. Takže přejeme zdravou kůžičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
21.5.05 09:34

Holky aky je rozdiel medzi mechamincou a chemickou bazou pri tych opalovacich kremoch? Resp. ako funguju tie kremy na mechanickej baze (predpokladam ze su lepsie ako tie na chemickej :?: )

Diky diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
21.5.05 13:29

opalovací krém

Ahoj, já jsem také atopik, mám opal.krém od Mary Kay-130ml za 450,–. Je pro děti od 6 měsíců.Má SPF 15, dermatologové tvrdí že větší faktor nemá smysl, prý jen obchod…
Lenquita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
21.5.05 18:31

Ahojte
Znama ktora robi v lekarni mi doporucila tu Avene, co tu bola spominana, ze je najlepsia. My mame La Roche to sme kupili este pred tym, drahe je slusne okolo 500SK 50ml, je to opalovaci faktor 60. Citlivka na kozicku je poriadna, ale reakciu nema ziadnu.
Neviem o tom, ze by boli nejake mechanicke filtre, viem len o chemickych tie nie su vhodne a mineralnych-tie by mali byt vhodne pre deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
22.5.05 10:11

Ahoj Holky, vcera jsme se byli podivat na zavody na kole a Vitek byl poprve namazany kremem Bubchen a dopadlo to dobre. Snazila jsem se ho mit ve stinu, ale casto na nej i svitilo, protoze nechtel byt tak dlouho v kocarku a vubec se neopalil. Narozdil od nenamazanych dospelych. A do dneska se vubec neosypal.
Rozdil mezi mechanickym a chemickym filtrem- mechanicky je mineralni a slunecni paprsky odrazi a snad se nema vstrebat do kuze. Chemicky premenuje slunecni zareni na teplo a dal nevim. Asi kvuli tomu vstrebavani do kuze je vhodnejsi mechanicky. Ale vic nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.6.05 23:17

atopický ekzem a opalovací krémy

Ahoj Aluso a ostatní maminky,
máme stejný problém s atopickým ekzemem a s čím v létě mazat. Loni jsme používaly Micro sun 25, ale ten se už nevyrábí. Letos nám kožní lékařka doporučila Daylong Kids 40, prý je šetrnější pro malé děti. Uvidíme, vyzkoušíme ho. Je nám 2,5 roku a atop.ekzem máme od 1 roku. Není to tak strašný, ale je tam. Jinak pro běžné používání dáváme v létě normální opalovací mléko pro děti s vysokým OF a funguje to. Na obličej pak při každodenní péči Atoderm v létě, v zimě pak Repair. Jinak se snažíme neopalovat, ale nedaří se nám to. Ahoj, Danule :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí