Malá najednou nechce příkrmy :(

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
120
9.2.06 23:27

Najednou nechce příkrmy!:-(

Holky, prosím poraďte mi. Už jsem zoufalá! :cry:
Verunka do teď pěkně papala příkrmy. Ale poslední týden, když jí kupuji skleničky od 6-8 měsíce to naprosto odmítá :cry:
Sní max. pět lžiček a to u toho řve a řve. Někdy to začne prskat, tak do ní nedám ani těch pět lžiček a je to po celé kuchyni :roll:
Jinak papá pěkně. Přesnidávky a jogurty miluje.
Mám pocit, že si zvykla na dobroty jako přesnidávky, jogurty a obědy nechce.
Máte někdo stejnou zkušenost?
A jak jste to řešily?
Děkuji za případné odpovědi!
Lilinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
135
10.2.06 08:42

Ahojky,
zrovna řeším úplně stejný problém. Naše Míša taky papala pěkně příkrmy, ale poslední týden do ní s bídou dostanu pár lžiček, pak pevně stiskne rty a konec. Ale zjistila jsem, že nejí jenom ty kupované příkrmy ve skleničce, to co uvařím já, zbaští..Nejhorší to je, když přiletíme z procházky, já nemám nic uvařeno a ona musí chudinka počkat tak půl hod, než něco rychle uklohním, to je řevu…S těmi kupovanými přikrmy to byla pohoda, bylo to ohřáté hned..
Tak nevim, taky bych v tomto potřebovala poradit, ale aspoň že teda jí to moje papu. :wink:
 Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
10.2.06 08:54

Ahoj, ja jsem mela stejny problem s Kristynkou. Detska doktorka mi rekla, ze to muze byt tim, ze ji prestaly chutnat - Hami, tak jsem zkusila koupit Hipp a zase papkala :D Hami jsem ji dala az po mesici a zase ho jedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
10.2.06 10:03

Lilinka ja bojujem so synom co sa jedla tyka uz od zaciatku :-(
Co som vypozorovala. Mozu to by zubky. Vtedy je ochotny jest len studeny biely jogurt.
Moze byt objedena-nam teraz zabrali prikrmy od Sunarka, ale pred tym sli len hipp-ky.
Nie je prechladnuta?? vtedy tiez deti mozu horsie papat.
Dost zabrali aj prechadzky na cerstvom vzdychu, alebo ked ho dam spat von do kocika.
Moze jej vadit cas-kedy to podavas, nemusi mat zrovna hlad. Moze jej vadit konzistencia.
Rozhodne by som ju nenutila. Ja som to so synom istu dobu robila (odmietal uplne vsetko) a sice jedol, ale s natlakom, potom mal stres z jedla, budil sa mi v noci. Teraz to neriesim, co zje, to zje. aj ked len par lyziciek, skusim zase o hodinku.
Neboj sa, nic sa nestane, ked nejaky cas nebude papat obediky, ak mas obavu, kup jej nejaky mulitvitamin napriklad multitabs pre dojcata- pripadne nejaky multivitamin s vitaminom B. Myslim, ze ten Multitabs ho neobsahuje :-( ja som davala Cebion. B-cko podporuje chut do jedla.
Ale fakt by som sa tym netrapila, mna moja dr. ukludnila, ze kolisava chut do jedla je v poriadku.
Drzim palce, viem ake to je psycho, my bojujeme s kazdym jedlom :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
10.2.06 11:03

Andys já vždycky uvařím tolik, že to je asi na 3 skleničky od přesnídávek. Sníme většinou jednu a 2 nechám zchladnout, zavíčkuju, označím a strčím do mrazáku. A když někdy nestíhám vařit, tak to jenom vytáhnu, chvilku ohřeju v mikrovlnce, dám do misky a papáme.Mi to tak moc vyhovuje. Vařit se řvoucím dítětem bych asi nezvládla.

Jinak jsem pro to nenutit do jídla.Je to určitě těžké, vím to sama, když malý nechtěl vůbec zeleninu až do 10 měsíce a pak zničehonic začal jíst.Udělat pauzu a pak zase nabízet.Malý je momentálně nemocný a nechce jíst skoro vůbec, pár lžiček jogurtu.Takže jenom kojíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14221
10.2.06 12:51

Lili, tak holky uz poradily snad vse.
Nevim, jak dlou uz prikrmy jite.
U nas bylo neco podobneho, ale tri tydny po zavedeni prikrmu, jinak jsem jen kojila.
Pomohlo nam vratit se na zacatek. Znovu jen mrkev, pak brokolici, a za dva tydny zase pekne bastil.

Tak nevim, ktery pripad jste vy, snad si z tech odpovedi tady neco vyberes.

drzime palecky.

Eva a Kubik 11m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
12.12.14 12:22

Obnovuji diskuzi
Potřebovala bych poradit. mám dceru, které bude o Vánocích 7měsíců. Příkrm dáváme na radu doktora asi od 4,5 měsíce. Začala papat pěkně, ale spíš skleničky, domácí mi nechce jíst od začátku (někdy jsem jí to namíchala a to vzala na milost)Ale teď se mi 2× stalo, že po příkrmu zvracela. Cca po dvou hodinách vše vyblinkala a pak jí tu nutilo blinkat celé odpoledne, pak už jen žaludeční štávy (mám podezření na olivový olej, který jsem do příkrmu přidala). Problém je, že teď mi masozeleninové přikrm úplně odmítá. Jediné co vezme je mrkev (první lžička) a to jen trošku. Snažím se hned nekojit, aby věděla, že mléko hned nedostane. Jinak má ráda jogurt a i přesnídávku si vezme, ale taky to není nějak moc. Nevím, jak ji znova naučit na zeleninku a maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
12.12.14 12:31

@Lorca Ahoj, u obou dětí jsem měla kolem 8.měsíce dobu, kdy nechtěli zeleninu ani maso (příkrmy měli cca od 6.měsíce). Trvalo to tak 3 týdny, zkoušela jsem dávat a nakonec se zase rozjedli. Myslím, že je potřeba to zkoušet, ale nenutit. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4176
12.12.14 13:08

@Lorca Zkus uvařit doma, pamatuje si vůni i chuť, že jí nebylo dobře, když uvaříš domácí třeba to bude lepši :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
12.12.14 13:09

@Lorca VYchytat, který typ zeleniny to dělá. Nebo ten olej, jak píšeš a nedávat. Hodně jsem slyšela, že děti zvrací tu kupovanou brokolici.
Já nechápu tady to, že dítě nechce domácí - kdyby nebyla možnost skleniček, tak by si dělala co? Mě teda první taky skoro nejedla, ale vždycky jsem dávala domácí, rozjedla se až po roce, kdy začala jíst to, co my.
Nabízet, nenutit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
12.12.14 15:05

@Lorca Syn mi to dělal taky mezi 7-8m. Nehrotila jsem to, byl jednoduše měsíc na mlíku, křupkách, ovoci, jogurtech a pak se znovu rozjedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí