Ohřívání skleničkových nebo domácích jídel. Jak na to?

11
20.1.06 13:56

Ohřívání příkrmů

Zdravím všechny maminky a prosím o radu, jak ohřívat jídlíčka pro mimi. Chystáme se začít s příkrmy a nevím, jak na to. Ať už se jedná o skleničková jídla nebo domácí… Do mikrovlnky asi ne, tak ve vodní lázni? Poradíte?
Díky,
 Petras

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
20.1.06 14:03

Ahojky.

Já první den vařím čerstvé a druhý ohřívám v mikrovlnce. Stopro mě za to někdo odsoudí. Ovoce se dá přihřívat v termo talíři. Má dvojité dno, do kterého naliješ teplou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
20.1.06 14:06

ahoj Marci, tak to budeme odsouzený dvě… :) Mě by spíš zajímalo, proč se to nemá ohřívat víckrát…Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
20.1.06 14:06

ohrievam vo vodnej lazni. zohrejem vodu v rychlovarnej kanvici, nalejem do misky a dam tam sklenicku z jedlom (davam do skleniciek aj doma varene). je to za chvilku. Ked uz nahodou je zobudeny a potrebujem to ohriat rychlo tak trocha tej vody z kanvice nalejem dovnutra a zamiesam a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
20.1.06 14:39

Taky ohřívám víckrát, když vše nesní a v mikrovlnce.
Ovoce neohřívám - buď rovnou z ledničky, nebo před spotřebou vyndam a necham na pokoj. teplotu
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
20.1.06 14:44

A já přidám dotaz - na kolikrát ohříváte skleničky se zeleninou nebo masozeleninou? Píšou tam že max. 2× (tedy 1 den se otevře a 2. den se musí spotřebovat nebo vyhodit), ale někde jsem četla, že se může i 3×?
Taky nás zanedlouho čekají příkrmy… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
20.1.06 14:55

Ahoj, ohrivam vse v mikrovlnce.

Gina: jidlo ve sklenicce neohrivam(otevrenou sklenicku skladuju v lednici) vzdy vyndam potrebne mnozstvi na misticku a ohreju(kdyz zbyde dam to do lednicky a druhy den ohreju zas)i kdyz ted uz delsi dobu mala sni celou sklenicku tak stejne ji vyndam na misticku. Predtim sem otevrenou sklenicku spotrebovavala do 3dnu. Za celou dobu sem vyhazovala asi jen 2×.

Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.1.06 15:39

Gino,
já teda nikdy neodhadnu a nikdy to při pokusu ani nvyšlo, takže ohřeju celou skleničku (zpočátku jen půl, když nejedla, teď je to jak kdy), co nesní, po vychladnutí dam do ledničky a pak ohřeju ještě jednou. Víckrát už to nedělam, protože to málokdy vyjde, i když dost dlouho jsme měly skleničku na 2-3× (jenže to jsem věděla a tak to bylo vždy rozdělený).
Co se týče i spotřeby např. šťáv, tak nikdy mi to taky nevyšlo do těch 24hod, popř. 3 dnů (šťávu od Kubíka ředíme a áváme výjimečně a vydrží i týden a to jí musím pomoct).
 GaB

• Citovat
  • Upravit
1468
20.1.06 20:02

Ahoj.

Osobně neodsuzuji žádný způsob. Vařím čerstvá jídla, někdy na dva dny - skladuji bez přílohy (bez brambor či rýže) v ledničce, občas uvařím něco do mražákové zásoby, někdy používám skleničku.
Ohřívám ve vodní lázni (skleničku , z ledničky nebo z mražáku, kde skladuji také ve skleničkách), někdy v mikrovlnce (nechám chvíli odstát (podle předešlých debat, aby se jídlo „ustálilo“) a často v malém kastrůlku na plotně.
Prostě podle času a situace.
Pokud Radimek jedl méně, ohřívala jsem vždy zvlášť jen potřebné množství.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
20.1.06 20:56

Re:

Já bych k tomu jen chtěla říct, že člověk se samozřejmě vždycky snaží, aby udělal pro mimi jen to nejlepší, dával mu to nejzdravější a všechno bylo ideální.
Nevím jak vy, ale přijde mi, že postupem času člověk docela dost povoluje.
Když jsme začínali s příkrmy (7 měsíců), nedovedla jsem si představit, že bych dala jídlo ohřát do mikrovlnky, přišlo mi to fakt hrozný. Pouze ve vodní lázni. Taky to bylo po době plného kojení, kdy jsem se snažila, aby bylo všechno téměř sterilní. Teď (10 měsíců) už to jídlo v mikrovlnce ohřeju a je to v pohodě.
Je to asi jako např. s hračkama - dřív bych šla okamžitě jakoukoliv hračku, vč. plyšových po upadnutí na zem umýt, vyprat, teď už prostě vím, že se to nedá, když mimi tráví většinu hracího času na zemi…
To jen takové malé odbočení, že postupem času se asi člověk víc přiblíží tomu, jak připravuje stravu i sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
20.1.06 21:00

Ahoj!
To je přesně můj případ. Ze začátku jsem ohřívala taky JEN ve vodní lázni, ale teĎ, když je Nicolce rok, používám mikrovlnku. A stejně tak jsem přestala tisíckrát denně umývat všechny hračky. A světe div se: mimi je zdravé a je nám fajn.
Pa pa!
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
20.1.06 22:11

Ohřívání

Ahojky, já jsem ze začátku jídla malému ohřívala v ohřívačce. Ale teď, když toho sní hodně, tak mu to ohřívám v mikrovlnce (v ohřívačce to pak trvá moc dlouho, než se to množství pořádně celé prohřeje), pak řádně promíchám, nechám pár sekund a pak ho nakrmím:-)
Mikrovlnka je dobrá, chce to jen vyzkoušet teplotu a na jak dlouho. já to ohřívám na prostřední teplotu a minutu a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
20.1.06 22:31

Ohřev

Ahojky,

já už v mikrovlce ohřívala i čaj když vychladl, co jsem dávala malému od narození (feniklové a na kašel), příkrmy vyndám ze skleničky a v skleněné misce ohřeju, promíchám, ochutám a podávám, někdy dělá u jídla fory, takže v půlce papání ohřívám znovu aby to neměl studené.. Na dovolené jsem zase uvařila vodu v rychlovarné konvici a položila do ní skleničku s příkrmem.. :o))

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
21.1.06 07:06

ohřívání příkrmů

všem maminkám, děkuji za radu a předané zkušenosti. Jak se znám, tak k té mikrovlnce taky sklouznu.
 Petras

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
21.1.06 11:25

Ahoj holky, jenom takovej dotaz, proč je to jiný ohřívat v mikrovlnce a jiný ve vodní lázni? Já ohřívám tedy v mikrovlnce a teď už tam převařuju i kojo vodu, protože jsem zjistila,že je to za chvilku. Nevím, přece to záření není nijak škodlivý, né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí