Dá se špenát zamrazit jako příkrm?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
15.6.05 18:44

Špenát

Ahoj holky,
je pravda, že když malýmu uvařím špenát, tak si ho nemůžu zamrazit? Slyšely jste o tom něco? Navařila jsem toho dost, a tři skleničky jsem si dala do mrazáku a teď jsem se dozvěděla toto. Co myslíte?
Dáša + Zdeneček 9,5m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
966
15.6.05 18:56

Jejda, to jsem tedy neslyšela a dost mě to překvapilo. Já totiž taky malému vařím špenát a mangold už asi od 8. měsíce a vždycky to zamrazím. a nikdy jsme s tím neměli problémy

Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
15.6.05 20:34

Je to pravda! Pri zohrievani (cize aj rozmrazovani) uz uvareneho spenatu sa vylucuju toxicke latky! Pozor na to!!! Rysulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.6.05 20:40

Je to tak. Nejen že by se neměl zmrazovat, ale ani ohřívat. Takže uvařit a hned sníst.
 Kača

• Citovat
  • Upravit
12600
15.6.05 21:51

Holky to me prekvapuje, protoze spenat varim docela casto, zatim teda ne pro malyho, ale pro nas a temer vzdy ho i ohrivam, protoze mam obvykle navarino vic porci nez muzeme snist a nikdy nebyl problem, ani jsem nic takoveho neslysela a to si troufam rict, ze jsem docela velmi pokrocila kucharka. Slysela jsem a bohuzel i jednou na vlsatni kuzi vyzkousela :( ohrat redkev a muzu rict, ze to problem fakt je :))) ale o spenatu jsem to nikdy neslysela, ani jsem nikdy nemela problem. Koneckoncu ten mrazeny spenatovy protlak je preci taky uz tepelne zpracovany????? Tak to nechapu…Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
16.6.05 11:38

Ahoj,
o zamrazování a ohřívání špenátu jsem sice taky neslyšela, ale mě spíš zarazilo, že ho dáváš tak malému dítěti. Vždyť špenát je pro děti do dvou let nevhodný pro svůj vysoký obsah kyseliny šťavelové (má vliv na ledviny) :!
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
16.6.05 16:37

Anette to se mi nezdá. Špenát bývá i v dětských hotových jídlech a mám knížku Polévky a kašičky pro nejmenší, kde jsou uvedené recepty se špenátem. Ta knížka se mi zdá rozumná a o škodlivosti ani ťuk.....?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
16.6.05 17:03

Take jsem cetla, ze spenat neni pro male deti vhodny kvuli vysokemu obsahu stavelanu. Nejhorsi je pry zmrazeny spenatovy protlak. Take me zarazilo, ze HIPP vyrabi Jemny spenat s cimsi, ale ten pry by mel byt v pohode diky prisne kontrole. Rozhodne by se spenat detem nemel davat moc casto.
 Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
16.6.05 21:22

Taky mám doma knížku o výživě dětí+recepty, autorka je dokonce dietní sestra 8O a píše tam docela nesmysly. Taky jsem ji ani jednou nepoužila. Ani podle prodávaných výživ se nelze řídit, viz třeba ovocné přesnídávky s tvarohem HIPP, který by se měl dítěti podávat až po 1. roce. Ta nevhodnost špenátu mi připadá vcelku logická.
 S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
16.6.05 21:26

Tak s tím špenátem fakt nevím, ale tvaroh se může podávat, jenom je potřeba opatrně, protože je v něm velké množství bílkovin a mohlo by se to přehnat. Takže né vůbec, ale velice opatrně - spíš málo. Doufám že jsem to napsala správně, takhle jsem to někde četla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
16.6.05 21:36

Můžu se na něj ještě zeptat naší doktorky. Já zase nikde nečetla, že tvaroh se může v malém množství dávat. Připadá mi docela zbytečný zatěžovat jím mimi, když může bez problémů bílé jogurty a žervé sýry. Ale je to jen můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
17.6.05 08:01

ahoj. špenát bych určitě nemrazila ani náhodou.My jsme teda měli dietu hodně drsnou, ale v rizikovce mi řekli, že se špenátem máme počkat a raději se vrhnout na brokolici.Kačenka ji měla a má moc ráda, takže jsem měla problém vyřešený a špenát dávám až nyní ve dvou letech. S tvarohem bych taky nespěchala, opět mi v rizikovce řekli, že tvaroh stejně dítěti nic moc úžasného nedá, že jsou mnohem lepší jogurty, žervé sýry..V tvarohu je opravdu hodně bílkovin a prý si s tím dětský organismus ještě neumí poradit.
miselline+kačenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
22.6.05 20:52

Tak jsem dneska šla s naší holčuchou k doktorce pro výsledky krevních testů a má nepatrně nižší hladinu železa. Tak se dr. ptám, co mám dávat za jídlo a ona mi povídá - ŠPENÁT. Naředit trošku mlíkem (nebo smetanou, jak to tak bývá v návodu na přípravu špenátu). Ptám se jí, co je pravdy na tom, že není špenát vhodný pro děti do dvou let - a ona na to, že právě tím mlékem se to zneutralizuje.....Taky kolik toho špenátu takové malé dítě sní......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí