Množství příkrmu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
13.6.05 22:44

Množství příkrmu

Ahoj všem,

jsme práve v procesu přechodu na nemléčný obídek a ráda bych se zeptala na množství, jaké vám mimča k obědu papají. Dcerce je něco málo přes 5 měsíců, s novými chutěmi nemá problém, baští mrkvičku, brambor, bez problémů banán i jablíčko. Ale zdá se mi, že toho sní opravdu hodně, například cca 60 ml mrkvového pyré, 1/2 banánu a 120 ml kaše (musíme speciální kaši kvůli průjmu, stejně tak banán a mrkev). Hlavně se mi zdá, že kdybych jí dávala další jídlo, tak stále jí a pořád nemá dost. Vím, že ty příkrmy se prodávají do 6 měsíce 140 ml a obávám se, že by jí takové množství nestačilo. Jak jste na tom vy?

Díky

VaKa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
278
13.6.05 22:58

Ahojky, je to sice už nějaký ten pátek, co jsem řešila to samé, ale… i mě jedla dcerka úžasně (a zatím ji to zůstalo), takže jsem ji prostě dávala 1.měsíc jen tu 140 a až pak to pomalinku nastavovala. Teď (14m) mi k obědu zbaští 220-250ml polévky a navrch nějaké to jablíčko a po lžičkách i 100ml vody (to je jediný problém :( ).
A pokud ti do hodiny nekřičí hlady, tak ji to množství stačí :) Nepíšeš, jestli ještě kojíš- to je další porce navíc :D

co by za to jiné maminy daly, aby jim dítko taaak krááásně papkalo, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
13.6.05 22:59

Ahojky,
moje mala je taky hrozny zroutik, od zacatku hezky jedla. Snedla presnidavku a kdybych otevrela dalsi, snad ji sni taky… Nevedela jsem, tak jsem to resila tak, ze jsem ji proste dala tu jednu a pak ji pozorovala, jestli ma treba driv hlad, je rozmrzela nebo tak. K obedu jedla tu mensi presnidavku jak pises, ted co je starsi, ji tu 190g, ale jeste by si klidne dala. Dalsi zatim ale neotevru. Kdyz ji delam zeleninku doma, dam ji i vic, odpoledne ji dam vic treba jogurtu nebo neceho nekalorickeho.

Zas si rikam, ze az ji zacnu davat treba pribinacky, budou ji chutnat a snedla by nejspis i tri, jenze by ji bolelo brisko a vubec :-(

No nevim, jestli sem ti poradila :D
Lucka+Klarka8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
14.6.05 08:57

Ahoj,
také už je to delší dobu, ale co si tak vzpomínám, tak mi malá také jedla moc dobře a hodně. V 10 měsících snědla 2 jogurty ke svačině. :) Jí mi stále dobře, upravila si svoji dávku a jí už si podle toho jak má hlad. Takže můj názor je, aby si jí dala tolik kolik si vezme a jestli už je to podle tebe moc, tak jí to zkus nedat a ona se ti ozve když bude mít hlad. :) Ale jak říkám naše malá, byla a je také velký jedlík. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
14.6.05 10:12

Ahojky holky, hlásím se do klubu mimi žroutíků. Mám 9m chlapečka a pro ilustraci vám napíšu náš jídelníček.

Snídaně: 6:00 - (obstarává taťka než jde do práce) 210mlíčka
Svačina: 9:00 - celý banán s půlkou jablíčka, nebo celou broskví nebo borůvkami nebo meruňkou nebo.....
Oběd: 11:30 - 250g masozeleninového nebo jenom zeleninového příkrmu
Svačina: 15:00 - 12piškotů s ovocem a 200ml jogurtem
Večeře: 18:00 - 200ml kaše a 120ml mlíčka
V noci: 210mlíčka

Průběžně celý den: Dětské sušenky, rohlík a čajíček

Nikdy jsem se ve velikosti porcí neřídila tabulkama, ale bříškem Kubíčka

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
14.6.05 19:51

Ahoj,
to se teda divím, kolik toho ty vaše děti snědí. Náš Mates je podle mě pěknej cvalda (v necelých 7m má 6,8 kg a měří jen 65 cm) a k obědu a dále toho z daleka tolik nesní. Kojím v noci ráno a večer, k svačině sní tak 100 ml jogurtu, k obědu max. 120 ml příkrmu, odpoledne zase tak kolem 80 ml přesnídávky a večer kaši tak 120 ml. Možná se dostatečně nasosá dopředu v noci, kdy teď kojím i 5× za noc :cry: , ale přes den jí jen takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
14.6.05 20:48

Ahoj holky.
jak to tady tak čtu tak se k Vám taky hlásím:-)
Moje malá - 7,5m jí po hodině vydrží max. 2hodiny a to ještě jen když spí v kočárku, jinak by pořád jedla.
Doufám že z ní nebude nějakej cvalda. Snídáme jogrut s půl přesnídávkou, za hodinu kojo, za hodinu kojo, za hodinu masozeleninový nebo zeleninový příkrm, pak přesnídávku, pak banán nebo jablíčko nebo hrušku nebo něco, pak kojo, kojo, kojo a pak kašičku. Usínáme bez kojení,ale v noci papáne 2×, někdy i 3×.
Katastrofa,že…já doufám že se to brzo upraví jinak sní mámu i tátu :P
Pa a přeju pěkné žroutíky
Radka a Sabinka 7,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
15.6.05 08:12

Tak to jste mě uklidnily, tedy až na Meduzu, naše Julie má v 5m 7100g a 68 cm, tak z ní asi bude malej obřík. Každopádně jsem zvědavá jak to bude pokračovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.6.05 09:00

Ahoj holky. Tak mi píšete z duše. Naše malá má 7,5 měsíce a od začátku moc pěkně papá. Ale kdybych jí dávala furt, tak snad furt baští. :roll: Náš jídelníček: 05:00-06:00 - 180 ml mlíčka 09:00-09:30 - 180 ml mlíčka
13:00-13:30 - masozeleninový nebo zeleninový příkrm
16:30-17:00 - přesnídávka
19:30 - 210 ml mlíčka
Nejvíc ji jede samo ta přesnídávka a kdybych rozdělala další sklenku, tak baští. Všichni se smějí jak je „žravá“ a jak se toho dožaduje, ale jsou rádi, co by jiné maminky za to daly kdyby jim děti tak pěkně papaly. Malá měla v 7 měs. 8,2 kg a 73 cm.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.6.05 09:01

Zapomněla jsem se podepsat.

Hanka s Dančou (7,5měs.)

• Citovat
  • Upravit
474
15.6.05 10:24

Ahoj holky :P
my mame doma taky peknyho jedlika :D ale je fakt, ze na vaze to neni az tak videt (v 11 mesicich ma 8,4 kg) bude to ale asi tim, ze kaka 4-5× denne, coz mi prijde na tak male mimi docela dost. Jinak ale spapa na co prijde, cely den stale nejaky kukuricne tycinky, rohlik…

Jakmile zacnou deticky behat, budou urcite jako proutek :D

Simona&Kristy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
15.6.05 10:56

Pro VaKu:
Já jsem to obrátila! :lol: :lol: :lol: :lol: Mates má samozřejmě 8,6 kg!!! :lol: a možná teď už víc, protože jsem ho vážila minulý týden. Tak se omlouvám za chybku. To by teda moc cvalda nebyl :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
15.6.05 13:50

Tak to jsem ráda Meduzo, že to byla chybka :-) Jinak jak vás tak čtu, tak to asi není tak hrozné, tak jdu připřavit hóóódně jídla na svačinku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
17.6.05 21:28

Holky, jak to tak čtu, tak nevím, zda bychom neměli přidat v příkrmech. Malá bude mít za týden 7 měsíců, ale jako příkrm dávám zatím jen zeleninku k obědu a to sní tak půl té malé skleničky. Zapije to trochou naředěné ovocné šťávy nebo slabým neslazeným čajem. Říkala jsem si, že tak v 7,5 měsících bych zkusila ovoce (banán, jablko atd.) no a v 8,5 bych přidala i maso. Ještě večer dělám rýžovou instantní kaši z 50ml MM (více nechce). Ale mám pocit, že kojím snad pořád. I po zeleninovém příkrmu a po kaši se musí dobaštit mlíkem. Už jsem si říkala, jestli nemá hlad, když chce kojit skoro po hodině (v noci tak po 2,5 -3), ale já mám mlíka pořád hodně a myslím, že malé to takhle vyhovuje (a naštěstí mě to nevadí). v 6 měsících měla 7,3kg a 73 cm. Taky jsem si myslela, že jogurty (pribiňáky atd.) by se měly dávat až v 1 roce. Myslíte, že bychom v těch příkrmech měli přidat, aby malé nic nechybělo?
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.6.05 23:02

Ahoj,
taky se přidávám, protože množství příkrmů zrovna teď řeším. Malé je 7 a půl měsíce. Váží jen asi 6,5kg, ale od té doby, co přikrmujeme, jí jako protržená. Minimálně 150 ml masozel. přikrmu k obědu a stejné množství kaše večer, odpoledne ke svačině celý banán nebo jablko. Když vše sní, ještě by chtěla a pak vždy ještě pije z prsa, jako by 3 dny nejedla. Pak spí v kuse celou noc. Ráda bych už některé kojení (asi v poledne) vynechala, ale zdá se mi, že by jí těch 150ml jídla nestačilo. Myslířte, že se mám řidit podle její touhy po prsu:-) nebo přidat jídla a prso jí nedat?
Díky, Klára a Karolínka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí