Zmrazení příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zmrazení příkrmů
Holky poraďte.Je možné zmrazit uvařenou zeleninu-příkrm a na jakou dobu?Může to být ve skleničkách?A jaký druh zeleniny se zmrazit nedá nebo nesmí?Pak ohřev v mikrovlnce?To jsou mé otázky a prosím o Vaše zkušenousti.Dříve jsem nechávala porci jen v lednici do druhého dne a pak ohřev.Nyní vařím každý den a chtěla bych si to nějak zjednodušit a čas strávit s mojí kočičkou venku a chystáme za měsíc na dovču.Dík moc a mějte se krásně.
N+N skoro 10m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Nikoleto,
nejsem žádný odborník na výživu, ale napíšu ti, jak to dělám já. Zeleninku zmražuju - dávám ji buď do malinkatých plastových krabiček nebo do malych skleniček nebo do tvořítek na led ve tvaru kostek a vždy jen jeden druh zeleniny. Na oběd pak vyndám např. jednu skleničku mrkve a jednu krabičku cukety a ohřeju. Ohřívám to buď ve vodní lázni (když mám čas) nebo v mikrovlnce (když nestíhám). Nezamražuju přílohy jako rýži, brambory apod. Ty většinou uvařím na 2 dny.
Snad ti to pomůže.
Lenka + Adélka (10 m)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Nikoleto,
ja varim vzdycky tak 5 porci, jak to vyjde, kterou zeleninu ano a kterou ne ti neporadim, ja mrazim vsechno
Varim male zatim z mrkve, br., cukety, hrasku, kvetaku, kukurice, porku, jablek, ryze. Zamrazuju to do sklenicek, jen ne uplne plnych, trosku to mrazem zvetsi objem, tak at ma kam. Pak si to rano vytahnu a v poledne ohreju v mikrovlnce. Jen se mi osvedcilo to ohrat opravdu hodne, po krajich to skoro vari, pak se z toho stane po zamichani zase takova ta kasicka. Jinak to zustava v granulich, jak se rozpusti zvlast voda a mala to nechtela. Takze musim pocitat s tim, ze cekam, nez to shladne a mala vetsinou uz zuri ![]()
Snad jsem trochu poradila
Lucka+Klarka 8,5m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
zmrazit se dá skoro všechno komě špenátu ( ten by se neměl ani ohřivat). Já jsem si vždy udělala jídelka navíc, zmrazila a až bylo třeba, tak ohřála (měly by projít varem). K tomu když není čas tak kuskus, jinak přílohy uvařím (přílohy bych neohřívala), ale pokud je v jídle dost zeleniny, příloha být nemusí.
Kačka
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já zmrazuju taky všechno. Dělám to tak, že koupím celé jedno balení masa, to uvařím s určitým množstvým zeleniny ve dvou kastrůlcích (např. jeden - kuře, brokolice, mrkev, pórek; druhý - kuře, brambor, mrkev, kopr atd.) a rozdělím do skleniček od kojenecké výživy podle množství masa na porci a taky s ohledem na to kolik malá jí. Vzhledem k tomu, že moc nejí, tak je to tak půlka skleničky a je to hodně masité a husté (řídké nejí vůbec)
. Zároveň zamrazuji pyré např. z fazolových lusků, mrkve a jiné zeleniny (vždy jeden druh) a dám to zamrazit do ledovače a pak případně přidávám kostičky do skleničky - pro obmněnu nebo když mám pocit, že toho malá víc sní. S jablíčky to dělám podobně - nastrouhám, podusím, dám do skleničky, zamrazím. Po rozmrazení do toho přidávám jogurt, případně kaši Sinlac od nestlé (doporučuji, je super - poradila mi to doktorka i když nemáme alergii na potraviny a malé hóóódně chutná). S tímto systémem vařím tak jednou za 14 dnů - vždycky dopolene.
Nicol a Bára 8 měsíců
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
ja varim a zmrazuju podobne jako Nicol.Jenze davam jidlo do igel.sacku,protoze sklenicek bych tam moc nedala,mam jen malej mrazak s lednickou. Zatim mala vsechno z mrazaku basti. Rano to vydelam a pak ohrivam (nekdy rozmrazuju) v mikrovlnce. Myslim ze to tak do 14 dnu spotrebuji.
M. a Michalka 21m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
nedávno jsem četla, že je důležité jídlo po zmrazení vždy nechat projít varem. Ale proč, to už tam nepsali.. ![]()
Já se snažím dělat jídlo každý den, aby bylo spíše čerstvé a vždycky mi zbyde i na druhý den, kde ho nechávám v lednici. Když jdeme pryč, tak vezmu konzervičku
. Někdy dávám papů i do mrazáku, vše dohromady( kuře, bramboru, mrkev, květák..) a to v uměl. miskách nebo láhviček Aventu. A pak to ohřeju v mikrovlnce.
Nicol, proč dusíš to jablko, má to nějaký význam?Já jí to dávám normálně syrové a najemno nastrouhané.. a moc jí to chutná ![]()
Iri
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky.
Všem Vám moc děkuji za rady a už taky experimentuji.Ještě mám dotaz ohledně zamrazení do tvořítka na led.Po naplnění to ještě balíte do folie nebo sáčku?Jen tak se mi to nezdá hygienické.
Zamražené máme podle Nicol ovoce a zítra se dám do ostatního.Moje sluníčko se jmenuje také Nicol ![]()
Kdyby jste měli ještě nějaký nápad,rada se inspiruji.
Přejem všem hezký a sluníčkový víkend.
Pa N+N
- Citovat
- Upravit
zamrazovani
ahojka holky,
podělím se s vámi o své zážitky se zamrazováním příkrmů. ať se taky trošku zasmějete ![]()
Někde jsem se dočetla, že se dá zamrazit pyré v sáčku na led. udělala jsem hodně pyré a zkusila to nacpat do těch sáčků. jasné je, že i těch sáčků jsem měla dost a pyré pěkně husté. manžel to nekomentoval jen se podivil a pak už se jen bavil. asi po půl hodině kdy kuchyň byla do oranžova a já upatlaná a v sáčku 4 kuličky, jsem došla k názoru, že tudy cesta nevede. manžel mi to opatrně řekl také ![]()
takže JINAK: obal na vajíčka do toho igelitový sáček a do každého dulku kulička příkrmu. do mrazáku nechat chvíli zmrznout a pak zmrzlé kuličky dát do sáčku a zpět do mrazáku. plný sáček kuliček mi vydržel asi týden. pokAždé jsem vzala dvě kuličky dala do skleničky a rozmrazila. max. spokojenost. kdybych to tak udělala hned tak to mám na 14 dní určitě ![]()
přeji hodně úspěšných experimentů ![]()
DANKA
- Citovat
- Upravit
Ahoj, malé uvařím, dám k obědu a co zbyde dám po vychladnutí hned do mrazáku do plastových krabiček (maso, brambor, zeleninu - vše dohromady). Většinou mám tak cca 4 - 5 plastových krabiček takže jídla na 4 - 5 dní. Poté jídlo ohřívám ve vodní lázni. Také jsem někde četla, že by se jídlo z mrazáku mělo nechat projít varem a myslím si, aby se právě zbavilo těch bakterií z mrazáku
Jinak jsem také někde četla a i moje mudra mně to říkala, že nemám uvařené jídlo skladovat déle jak 2 hodiny, natož pak do druhého dne … Takže to řeším tak, že jak vychladne, hned dávám do mrazáku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, chci začít malému dělat domácí příkrmy a nějak nevím, do čeho je uložit. Napadly mě ty tvořítka na led, ale mám je ještě balit do folie?
A ještě se chci zeptat, jaké kupujete na příkrmy hovězí maso? A zeleninu čerstvou/mraženou? Mockrát děkuji, teď jí jenom skleničky, ale zž nevím jak to kombinovat a hlavně je to dost finančně náročné. Moc děkuji za rady a tipy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vařím normálně ve velkým tlakovým hrnci maso se zeleninou dohromady, pak to rozmačkám a dám do skleniček do mrazáku. tvořítka na led jsou maličký, jestli už jí skleničky, tak to dávej do skleniček, pak k tomu jen uvaříš přílohu. jinak hovězí je dost tuhý, chtělo by to telecí. já zatím dávám krůtu, kuře, libové vepřové a to telecí jen když náhodou někde najdu, u nás v masně je nemají. zeleninu dávám čerstvou.
- Citovat
- Upravit