Zmrazení příkrmů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6598
3.4.14 12:34

Když to z mrazáku vytáhnu, ohřeju a celé to nesní tak zbytek vyhodit? Nebo si to po rozmražení rozdělím a neohřeju celé ale jen část, mužů nechat na další den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.4.14 12:40

@SarkaLo teoreticky tech 24hodin asi v pohod pokud nema prcek extra citlive zazivani. Idealnejsi je zamrazovat mensi porce. Nejmensim detem jsem delala kosticky od ledu a pak sesypala do pytliku, zvlast mrkev, jinou zeleninu, pozdeji maso a pak kombinovala dle potreby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
3.4.14 13:02

To o tom projití varem tady píšou holky v té původní diskuzi, nevim, jak bych to udělala, když rozmražuju už celé pyré, to by se mi akorát spálilo. A kojeneckou na UM taky nepřevařuju, proto je kojenecká, ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
3.4.14 13:09

@střepina jojo přesně tak s těma bakteriema si taky myslim, že tim varem to nemusí přejít právě a stpu rýží teda souhlasim, to jsem zkusila, s hovězím a se zeleninou a z toho pak už nebyla kasička, ale taková hnusná kejda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
3.4.14 13:10

@SarkaLo a já teda co rozmrazim nenechávám už do druhého dne. Max mu to třeba prihreju ještě večer nebo přes den prostě, že to dopapá. Ale jinak zbytek vyhazuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
3.4.14 13:12

@mary-jane mě dětská několikrát říkala převařovat tu kojeneckou, ale jen jednou ne vícekrát no… nevim..stejnak to děla každá maminka jinak:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
23.9.15 19:25

Ahoj holky, potřebuju poradit :) máme v mrazáku hodně příkrmů do zásoby, teď ale jedeme na víkend pryč a já bych je vzala ráda sebou. Jenže cesta trvá přes 2 hodiny. Zajímalo by mne tedy, jestli to tu cestu „přežije“ a nic se tomu nestane? Dám si je do termoobalu a po příjezdu je šoupnu hned do mrazáku. Nestane se tomu nic? :) A případně pokud vyndám z mrazáku, jak dlouho vydrží pak v ledničce? Dělám to tak, že příkrm vyndám z mrazáku den předem večer do ledničky a pak jen ohřeju k obědu. Vydrží příkrm v ledničce rozmražený i dva dny?
Díky za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6598
23.9.15 19:28

@nikolinam Já myslím, že by to mělo být ok…navíc venku už je taky celkem chladno, tak to v autě/autobuse nejspíš vydrží…ale třeba někdo napíše něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
23.9.15 19:44

@nikolinam Cestu to vydrží, ale zda vydrží v lednici dva dny rozmražený, těžko říct. Mně se neosvědčilo ani do druhého dne uchovávat květák nebo brokolici, mají pak jinou chuť i konzistenci, a to i když nejsou rozmražené. Naopak mrkev, hrášek, dýně byly vždycky v pohodě. A kupodivu i brambory, které se mrazit právě z důvodu změny chuti a konzistence nedoporučují (mám aspoň trošku brambor ve spoustě příkrmů). Ovoce jsem mrazit nezkoušela a s masem teprv začínáme, tak nevím, ale řekla bych, že to by chuť měnit nemělo.

• Citovat
  • Upravit
261
23.9.15 19:47

@ferret tak spíš než o chuť mi jde o zkažení :) v tomhle jsem trochu plašan, aby se malému nic nestalo :D :) (já bych si třeba pro sebe jídlo vyndané z mrazáku dva dny po sobě dala :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
23.9.15 19:53

No pokud to zamrazuješ po převaření a ve sterilních nádobkách, tak se ti tam nemá snad co za bakterie uchovat a následně pomnožit a když to vyndáš, tak je to, jako kdybys to zrovna uvařila. Já bych si to taky dva dni po sobě nedala, ale právě kvůli té chuti, ze zkažení bych strach neměla.

• Citovat
  • Upravit
3030
23.9.15 20:06

Víkend bych řešila koupeným příkrmem. Je to jistota. Rozmrazovat, zmrazovat není dobré. Domácí určitě bohatě využiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
23.9.15 20:53

Je lepší zamrazit menší porce a pokud rozmrazím přeci jen porci větší, tak ohřeji pouze 1/2 (vždy jen ve vodní lázni). Zbytek se musí konzumovat do 24 hod. tzn. max. příští den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
23.9.15 22:07

Tak v pátek dáme příkrm domácí, v sobotu ho koupíme v obchodě a v neděli snad už budeme na oběd doma a bude zas domácí :) ale děkuji za odpovědi! :) Jinak já mrazím ve skleničkách od přesnídávek, neplním je úplně celé :) ale malý sní vše :) takže u nás se rozdělovat na porce nemusí :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
24.9.15 07:58

Můj je taky jedlík a mrazím taky v těchto skleničkách. Jinak moc ty kupované nechce, domáci je domácí, ale občas proč ne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí