První příkrmy

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1428
23.7.05 12:38

první příkrmy

Čau maminky,

obracím se na Vás s dotazem, jaké množství se má miminkům dávat v prvních dnech příkrmů. My jsme dnes začali s první lžičkou mrkvičky, Lukášek se sice netvářil nadšeně, ale ani jídlo neprskal. Spíš si ho převaloval v pusince a přemýšlel, co mu to ti rodiče dávají za novinky . Připadalo mi, že se mu honí hlavou - to je ale divné mléčko :D 8O

Dali jsme však pouze 3 lžičky (řídíli jsme se heslem Méně někdy znamená více ) . Pokud nám mrkvička bude zítra zase „chutnat“ máme dát opět pár lžiček nebo už můžeme dát třeba 1/2 sleničky ? A pak samozřejmě dokojit .

Dík za rady

ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
23.7.05 12:42

Ahoj Dášo :)

Myslím, že na to jdete úplně super … jen ať mrňousek nejdřív ochutná .. a když mu bude šmakovat, tak mu dej víc. Však on si řekne kolik :D

Baghira a Eliška 15,5 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
23.7.05 18:39

Dášo,

množství poznáš sama - nabízej a když už nebude chtít, nedávej další. První dny jsou stejně hlavně ochutnávací, až toho sní dost, poznáš to podle toho, že třeba vynechá jedno kojení nebo se posune o hodinu.

U nás nebyl s jídlem problém, holčička papkala od začátku skvěle, už nějaký třetí den zblajzla 100g, ale to není u každého stejné.

Kdybys něco potřebovala, klidně napiš mailem.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
delly
23.7.05 20:27

Ahoj, náš malý (6m) hned první den snědl na posezení půl sklenky a když jsem ji odnášela, že mu víc raději nedám, začal šíleně řvát. Takže mu dávám tu půlku, někdy i víc. Myslím, že by klidně snědl i celou, ale to neriskuju. Banán zblajzne celý vcukuletu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.7.05 21:34

Příkrmy

Ahojky, náš prďolka dostal poprvé v 5ti měs. mrkvičku s jablíčkem a snědl by ji celou přesnídávku, takže jsem rychle dala připravený Omneo v láhvi.. Po mrkvičce měl akorát tužší stoličku a když jí tlačil, dost se kroutil.. ale i ted jsem s mrkví opatrná.. Příkrmy od Hami, většinou zeleninovo rýžové sní celé, to samé s ovocnými přesndávkami od Nestlé petit jablečnovanilkové s kojeneckým mlékem, sní také celý kelímek.. Dr. mi sice říkala postupně zvykat na chutě, protože zpočátku nebude chtít jíst, ale neřekla už že kdyby chtel, tak kdy mu mám zavčas odebrat…
Andrea a Jáša 6 měs.

• Citovat
  • Upravit
270
2.11.12 19:45

Ahoj maminy, kdy jste zacali davat prvni prikrmy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára W.
2.11.12 22:42

Ahojky, tak my jsme taky začali dávat před 3 týdny příkrmy a musim uznat, že to jde dobře. Holky (mám dvojčata) hezky papají ze lžičky a snad jim i chutná. S první lžičkou sice hodí xichtík než si zvyknou na tu chuť po mléku ale pak hezky baští. Jinak já jsem začínala s kupovanými příkrmy, chtěla jsem aby si nejdříve zvykly na nové chutě a nechtěla jsem dělat domácí, ptž jsem nevěděla množství, jak to má být husté atd. a vždycky jsem si odebrala tak 2 vrchovaté lžičky do mističky, co snědly to snědly. Postupně jsem zkoušela dávat víc a teď už dělám domácí. Abych věděla to množství a měla jistotu, že jsou napapané, přendala jsem to do skleničky od kupovaného příkrmu a dneska Elinka spapala celou :) Měla jsem velkou radost. Takže já jim vždy dávám, dokud papají :)

• Citovat
  • Upravit
Klára W.
2.11.12 22:45
@L-ennka píše:
Ahoj maminy, kdy jste zacali davat prvni prikrmy??

Mým holkám bude 5 měsíců a protože nejsou kojené, začali jsme od ukončeného 4. měsíce. Měla by ti poradit doktorka :) A taky se to dá poznat, že už jim mlíčko nestačí. Mně se začaly mnohem časteji budit v noci než když byly mladší, takže jsem jim začala i na noc dávat kašičku s mlíčkem a většinou spinkají až do 6-7 :)

• Citovat
  • Upravit
270
5.11.12 14:38

Fakt jo? me se prave mala taky budi mockrat v noci..jsem z toho uz fakt unavena:-(na dnesek vstavala dokonce po hodinach..:((tak ja ji taky zkusim tu kasicku a uvidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
5.11.12 18:05

U nás mléčná rýžová kaše na noc také zabrala - malému hned chutnala a z buzení se po hodině a méně jsme se dostali na prospanou celou noc a budí se až před 7.hod ráno… malej je kojenej, ale kvůli nižší váze nám doktorka doporučila kaši ve 4,5m a zeleninu jsme začali těsně před 5m :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
5.11.12 18:50

Holky já s příkrmy začala včera a malému bude 5 měs, je plně kojený, jsem z toho trošku nervozní, protože po kaši se v noci kroutil, asi bříško :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
5.11.12 18:54

Ahojte holky, tak mi dáváme kašičku na noc cca 3 týdny (malý bude mít za 10 dní 6 měsíců) a žádný problém po ní nemáme. Spinká krásně celou noc a dokonce se na večeři těší - kolikrát než naberu na lžičenku - tlačí se mi s otevřenou pusinkou k misce. Ani nevím, proč mi doktorka řekla ať ji zařnu dávat, bo malý prospívá dobře a celou noc spinká od 3 měsíců. Jinak je kojený - no spíš na odstříkanénm MM ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
5.11.12 19:01

Blanula19 - hm tak to nám malej nespinká budí se po 2-3h a ani ta kaše včera nezabrala…a ty jsi dala hned na lžičku? Holky mi ještě radí dát z lahve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
5.11.12 19:40

@sedmikrassa
hned ne, za začátku jsem dávala nemléčnou, která je řidší a tu má z láhve, ale pak jsem koupila i mléčné a rýžovo mléčné a ty jsou hustší, tak je dávám lžičkou. Jinak mu to střídám, třeba zrovna dnes dostane flaškovou ;-)

A kolik té kašičky spapká, žeani tak nespí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
5.11.12 19:56

Blanula19 - tak já dala hned mléčnou protože se mi do nemléčné nechce odstříkávat mléko??? No a dneska jsem dala z lahve a vůbec nevěděl jak na to a začal se dávit tak jsem musela zase lžičkou, dáváme druhý den a tak jsem dala asi tak 15 lžiček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí