První příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
270
5.11.12 20:08

Ja jsem dneska zkusila dat maly poprvi kasi, tak jsem teda zvedava. doufam, ze bude konecne lip spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára W.
5.11.12 20:21
@sedmikrassa píše:
Blanula19 - tak já dala hned mléčnou protože se mi do nemléčné nechce odstříkávat mléko??? No a dneska jsem dala z lahve a vůbec nevěděl jak na to a začal se dávit tak jsem musela zase lžičkou, dáváme druhý den a tak jsem dala asi tak 15 lžiček?

A jakou dáváte kaši? Já jim dělám z kukuřičné mouky a smíchám s Nutrilonem. Ze začátku stačila řidší, teď už dělám hustší. Dávám z láhve a spinkají výborně. Jen občas se stane, že se třeba vzbudí ve 3-4. A co se týče toho bříška, jedna dcera zpočátku taky měla trošku bolení, než si zvykla. A taky jsem toho odzkoušela víc, nakonec je dobrá ta kukuřičná mouka a občas udělám i z klasické hrubé, aby si zvykaly na lepek…

• Citovat
  • Upravit
Klára W.
5.11.12 20:27
@L-ennka píše:
Ja jsem dneska zkusila dat maly poprvi kasi, tak jsem teda zvedava. doufam, ze bude konecne lip spat.

Tak držím palce :palec: Ta kašička víc zasytí bříško, takže vydrží déle spát. Ale jak jsem psala, já dělám kašičku z mouky. Koupila jsem jednou instantní kaši a moc na mě dojem neudělala. Teď jsem zkusila instantní rýžovou krupičku od Nestlé a taky to není špatné. Ale ty dělám, jen když nemám moc času nebo zapomenu namočit v poledne mouku na kaši :)

• Citovat
  • Upravit
3507
5.11.12 20:29

Klára W. - já jsem koupila mléčnou rýžovou od Nestlé…a dělám ji taky řidší, jsem zvědavá na dnešní noc a kolik jsi dala poprvé???

L-ennka - a jak Tobě malá spinká - my kojíme po 2-3 h… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára W.
5.11.12 20:35
@sedmikrassa píše:
Klára W. - já jsem koupila mléčnou rýžovou od Nestlé…a dělám ji taky řidší, jsem zvědavá na dnešní noc a kolik jsi dala poprvé???L-ennka - a jak Tobě malá spinká - my kojíme po 2-3 h… :,(

No poprvé to byl hokus pokus a naplnila jsem ji celou-240 ml. Ale natolik jim zachutnala, že jí vymlaskly celou a dost rychle :) Takže jsem jim vždycky udělala plnou lahev a co vypily to vypily. Někdy všechno, někdy půlku. Teď už plnou vyžadují a vypadá to, že i budu muset přidat…

• Citovat
  • Upravit
321
5.11.12 20:37

Já jsem dala poprvé Moje první kaše od Nestlé (obsahuje živé kultury na podporu trávení) a malýho bříško nebolelo… dávala jsem rovnou po lžičkách - asi 90ml… po 3 dnech se už tak nějak naučil otevírat mi pusinku a jíst to (on si při tom tedy cucá prstíky, ale když mu ruku podržím, tak jí i bez ní)… po 3 dnech už dostával 120ml a stále by jedl víc…
Když jsem mu dala Sinlac od Nestlé, tak po tom blinkal… teď dostává Banánovou kaši od Nestlé (je také od 4m) a ta mu chutná nejvíc :palec: a řekla bych, že ho i víc zasytí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára W.
5.11.12 20:42
@Elizabeth-cz píše:
Já jsem dala poprvé Moje první kaše od Nestlé (obsahuje živé kultury na podporu trávení) a malýho bříško nebolelo… dávala jsem rovnou po lžičkách - asi 90ml… po 3 dnech se už tak nějak naučil otevírat mi pusinku a jíst to (on si při tom tedy cucá prstíky, ale když mu ruku podržím, tak jí i bez ní)… po 3 dnech už dostával 120ml a stále by jedl víc…
Když jsem mu dala Sinlac od Nestlé, tak po tom blinkal… teď dostává Banánovou kaši od Nestlé (je také od 4m) a ta mu chutná nejvíc :palec: a řekla bych, že ho i víc zasytí :pankac:

A není z té banánové cítit umělotina? Já jsem právě koupila taky banánovou, ale od jiné značky, myslím že Hami a právě byla cítit umělým práškem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3507
5.11.12 20:42

Aha tak že bych zkusila ještě banánovou nebo tu Moje první kaše?? Já myslela, že je jen tahle mléčná rýžová, ale líbí se mi že je to na podporu trávení, protože nás trápily prdíky dříve a ted ho asi zase bolelo bříško - celou noc se kroutil. A dneska jsem k obědu dala mrkev s bramborou asi 7 lžiček…a snědl by i více, ale já se bála…na poprvé 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára W.
5.11.12 20:45

Tak zkus zítra dát víc, pokud se neprojeví nějaká alergie a 3. den můžeš dát tolik, kolik sní :)

• Citovat
  • Upravit
3507
5.11.12 20:46

Klára W - ty jo když já se bojím aby to bříško nebolelo no uvidíme dneska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára W.
5.11.12 20:49

Tak snad po mrkvi a bramboru by bolet nemělo, ale je fakt, že malá prděla o stošest :mrgreen: Ale bříško jí nebolelo…

• Citovat
  • Upravit
3507
5.11.12 20:52

Klára W - a pak teda ještě dva dny dávat mrkev a pak teprve přidat jinou zeleninu? Chápu dobře že až sní celou tu lahvičku tak už nemámvůbec kojit, že se mu vlastně nahradí jedno jídlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka-misa
5.11.12 20:53

Taky jsme šli na to takhle.
První jsme dávali jablíčko :)

• Citovat
  • Upravit
3507
5.11.12 20:55

Maminka-misa - když já se dočetla, že mám začít zeleninou? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
5.11.12 21:14

@sedmikrassa
Tak já prvně dávala nemléčnou banánovou - zprvu vypil max. 100 ml, teď už dá i 160 ml. Po pár dnech jsem koupila mléčnou Moje první od Nestlé, první den snědl asi jen 5 lžiček, ale teď už zdlábí i 160. Tu už máme spapkanou a teď strídám nemléčnou banánovou a rýžovo mléčnou vanilkovou. Zatím mu chutná vše.
Odstříkávání mi nevadí, bo odstříkáv celou dobu, co se malý narodil, tak je mi to vcelku jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí