První příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
270
7.11.12 07:48

Tak uz jsem vazne bezradna :( dala jsem maly pred spanim kaso pak jeste od sebe a spala zase blbe.neni mozny, ze ma hlad, tomu neverim..tak ted poradte co mam teda delat? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.11.12 07:54

@L-ennka to je možný, některý děti prostě spí špatně a neuděláš nic.. Jediná rada je vydržet :mrgreen: Rozhodně v tom nejsi sama!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
7.11.12 08:16

@L-ennka
Noo, tak to už nezbyde než vydržet. Některý děti prostě nespí. Kámoščin prcek byl taky takový nespava. Přes den chrupnul na 10 min., v noci kolikrát nespal do dvou a podobný rošády. Teď bude mít 3 roky a vůbec nechodí spát po obědě, protože pak jí nespí v noci.
Snad Tvá malá nebude takový extrém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
7.11.12 08:22

Jako ona spi, ale budi se po dvou hodinach, pak hned usne, ale stejne je to strasne vycerpavajici..rada vzpominam na casy kdy prospala celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
7.11.12 09:20

L-ennka - tak přesně ten problém máme my je nám 5 měs a i po té kaši kterou jsem dala 2× se budí po 2h, napije se z prsa a zase spí, ale jako 6× za noc nebo i víc to je hrůza. Taky nevím co s tím asi nic neuděláme než vydržet???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
7.11.12 09:27

Ahoj holky :kytka: můj 4 měsíční Filípek se taky budí co 2-3 hodiny..slyšela jsem, že je to jen zvyk - ne hlad (i na kojeni.net to radí)a má se zkusit dítě uspat bez kojení…mám teď manžela týden pryč, tak jsem to chtěla zkusit, ale bez úspěchu..akorát se úplně probudil a nechtěl pak hodinu spát! Za 5 dní se mi povedlo jednou ho uspat bez jídla, ale byl to boj. Neměla jsem ale srdce a ni nervy na to zkoušet to důsledně. Dneska máme očkování, tak to mu dám určitě pápnout kdy bude chtít a v pátek máme taťku doma, tak hold budu v noci vstávat a doufat, že s příkrmama se to zlepší. Kaši jsem ještě nedávala, poradím se dneska s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
7.11.12 09:35

Lennia- oni říkají, že kluci jsou větší žrouti, ale jak čtu tak i holky to dělají - závidím maminám co spí mimi celou noc jako!!! Já už jsem to taky zkoušela uspat, ale pak je hodinu vzhůru a to jsem total ko, a když dám prso do 5min spí......taky si říkám, že to nemůže být hlad??? Ale já příkrmy už dala mrkev s bramborou a tu kaši a nic!!! :palec: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
7.11.12 10:00

@sedmikrassa
Tak to bude asi opravdu jen ze zvyku. Zkus jí v noci místo prsa dát cumel a nechat ji v postýlce. Asi to bude ze začátku boj, ale zvykne si, hlavně musíš vydržet Ty a nevytahovat z postýlky. Chvilu si pořve a pak usne. Já to takhle dělala s malým od počátku u uspávání. šoupla jsem ho večer do postýlky, dala cumel a když hulákal, jen jsem tam zašla, pohladila, dala cumel a šla zas pryč. Malý bude mít 6 měsíců a nevím co je to uspávat na rukách, hondat apod. Dám do postýlky, on si tam třeba ještě hodinu vykládá a pak usne.
Možná je to trochu krutý, ale jinak ji to asi neodnaučíš. Pokud je u prsa do 5 minut tuhá - tak to není hlad, ale zvyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
7.11.12 10:06

Blanula19 - ach jo jenže on se vzteká řve a nadává…a třeba i hodinu sebou mlátí ze strany na stranu, odkopává se… já taky nemůžu právě spát, tak myslíš že to není rozhodně hlad, já když dám dudlík řvedál a když dám prso je ok a usne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára W.
7.11.12 10:07
@blanula19 píše:
@sedmikrassa
Tak to bude asi opravdu jen ze zvyku. Zkus jí v noci místo prsa dát cumel a nechat ji v postýlce. Asi to bude ze začátku boj, ale zvykne si, hlavně musíš vydržet Ty a nevytahovat z postýlky. Chvilu si pořve a pak usne. Já to takhle dělala s malým od počátku u uspávání. šoupla jsem ho večer do postýlky, dala cumel a když hulákal, jen jsem tam zašla, pohladila, dala cumel a šla zas pryč. Malý bude mít 6 měsíců a nevím co je to uspávat na rukách, hondat apod. Dám do postýlky, on si tam třeba ještě hodinu vykládá a pak usne.
Možná je to trochu krutý, ale jinak ji to asi neodnaučíš. Pokud je u prsa do 5 minut tuhá - tak to není hlad, ale zvyk.

Já to taky dělám. Dcera začala dělat scény s odpoledním usínáním, večer to taky zkoušela, tak ji nechám vybrečet. Chvilku ji nechám brečet, pak za ní jdu, dám dudlika a zase jdu pryč. Trvá to jen 5-10 minut a je tuhá a za tu dobu tam jdu 1×-2×. Večer se to naštěstí po týdnu odnaučila, protože mám dvojčata a budila tu druhou, ale po obědě to dělá pořád, takže ji dávám do postýlky dřív než tu druhou. Ale přijde mi, že se doba bulení zkracuje :)

• Citovat
  • Upravit
3507
7.11.12 10:19

To mě přes den usne bez problémů vždy tak po 2h spí a to usne víceméně sám.....ale večer je zvyklý že je u prsu a papá a vždy u toho usne… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára W.
7.11.12 10:25

Já si teda taky myslim, že je to ze zvyku a třeba když se v noci vzbudí, potřebuje cítit maminku pro pocit bezpečí. Musí to být teda náročné, ale co třeba nedat k prsu, ale chvilku hladit, mazlit, mluvit na něj nebo tak? Aby věděl, že u něj mamina…

• Citovat
  • Upravit
3635
7.11.12 10:28

@sedmikrassa

Tak to určitě hlad nebude, kdyby tak moc trpěl hlady, tak chňapne po cumlu a bude tahat jak blbý. Podle toho co píšeš, bych řekla, že si jen vynucuje prso na cumlání. Asi Ti nezbyde, než nechat vyřvat. Brzy zjistí, že si nic nevyřve a nechá toho.

Určitě bych to zkusila, bo s takovou se Ti může budit třeba do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
7.11.12 10:36

No on se na tu kozu klepe jak divej a tahá ale tak 3-5 min :lol: - ale i přes den kojím tak 5 min víc ani ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
7.11.12 11:08

@sedmikrassa
A přibívá dobře? Když kojíš tak krátce, tak buď je takový přeborník ;-) nebo vypije jen to přední a pak není pořádně napapán. Tohle mi malý dělal od počátku, pil jen to první o dobře teklo a pak byl líný tahat. Takže jsme prakticky celou dobu na odstříkaném a od 3 měsíců spí celou noc. Ale to jsme asi vyjímka.

Nocméně všude čtu, že kolem 6. měsíců by mělo být dítě chopné spát celou noc. Mám docela dobrou knihu a brožuru z porodnice a v obojím píšou cirka to samé - po usnutí většina dětí spí 3 hodiny tvrdým spánkem, který je vystřídán spánkem lehkým, z něhož se lehce vzbudí. To je doba, kdy se děti najednou vzbudí a dožadují se pití nebo jiného projevu pozornosti. Většinou se za tí skrývá touha po bezpečí. Když se dítěti začnou rodiče věnovat, stává se buzení pravidelnějším a období nespavosti se prodlužují. Pokud jen kňourá - nereagovat, nezvedat. Když pláče - zkonrolovat pleny, klidným hlasem na něj promluvit, pohladit, trošku polaskat, ale zas vrátit do postýlky. Pláče-li dál, zkuste na něj znovu promluvit, po několika minutách k němu vstaňte, ale nechte jej ležet v postýlce. Když ani to nepomáhá, vracejte se k dítěti v intevalech, které se prodlužují dokud neusne. Budete-li si počínát dlskedně a dítě se nedočká větší pozornosti, zklidní se a přestane se budit. Provádění těchto doporučení není jednoduché a nebývá hned účinné. Pro rodiče to může znamenat mnoho bezesných nocí, kdy je těžké rozhodnou, zda je dítě nemocné nebo jen vyžaduje pozornost.

Tak jsem tu trošku ocitovala příručky, ale na našeho drobka to zabralo, i když to nebylo cílené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí