První příkrmy
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sedmikrassa píše:
Klára W - a pak teda ještě dva dny dávat mrkev a pak teprve přidat jinou zeleninu? Chápu dobře že až sní celou tu lahvičku tak už nemámvůbec kojit, že se mu vlastně nahradí jedno jídlo..
Určitě bych zůstala tak 3 dny na jednom druhu a pak teprv zkusila jiný ( kvůli případným alergiím). To že se má dávat zelenina dřív něž ovoce jsem taky četla. Docela tomu i rozumím.
S kojením bych to zkusila bez ohledu na to, kolik sní zeleniny apod. Když dávám malýmu hustější kašičku, taky mu pak dávám ještě mlíčko. Dítko samo ví, jestli chce nebo ne. Náš si po kašičce kolikrát jen cucne, jak kdyby na žízeň - někdy si nedá vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára W. píše:
A není z té banánové cítit umělotina? Já jsem právě koupila taky banánovou, ale od jiné značky, myslím že Hami a právě byla cítit umělým práškem
Já jsem z toho prášek necítila a malej si to hned oblíbil ![]()
Jinak pozor na mrkev - dává se jako první, ale mimčo po tom může mít zácpu
Tobík měl tuhé bobíky, tak jsem na chvíli vynechala mrkev a naopak dala hlavně cuketu… a raději jsem mu udělala šťávu ze sušených švestek a už je to dobré… takže teď má i mrkev, ale už jen trochu a šťávu ze švestek mám už jen v záloze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem koupila sunarku ryzovo kukuricnou a je tam napsany na dobrou noc. udelala jsem to podle navodu a mala mi snedla asi tak pulku, ale byla to teda vylozene kase, ze jsem to nemohla dat do flasky? jak to mam udelat, aby to mohla pit? to mam udelat ridsi a nebo koupit uplne jinou? jinak spala mi teda o dost lip, ale nejsem si jista jestli to bylo tou kasi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@L-ennka podle návodu jsou na lžičku, takže hustý.. Když jí chceš dát do flašky, dej víc vody.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takze kdyz jsem dala 150 ml vody a sedt lzic, tak mam dat tak 200 ml a 4-5 lzic ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@L-ennka Já to vždycky dělala od oka.. Nalila jsem vodu do misky, a přidávala kaši dokud se mi nelíbila
Malý je rok a nikdy tu plnou dávku podle krabice nesnědla
Ale ona moc „normální“ jídlo nemusí.. A flašku by si nevzala, takže jsem to nikdy nezkoušela..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha.no tak ja to taky udelam proste od oka..tak,abych ji to mohla dat do flasky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@L-ennka píše:
Ja jsem koupila sunarku ryzovo kukuricnou a je tam napsany na dobrou noc. udelala jsem to podle navodu a mala mi snedla asi tak pulku, ale byla to teda vylozene kase, ze jsem to nemohla dat do flasky? jak to mam udelat, aby to mohla pit? to mam udelat ridsi a nebo koupit uplne jinou? jinak spala mi teda o dost lip, ale nejsem si jista jestli to bylo tou kasi
Ahojky, já mám Hami nemléčnou banánovou a i podle dávkování na návodu je dost řídká a jde dát flaškou. Pak mám ještě rýžovo mléčnou vanilkovou (Hami) - taky jde flaškou. co jsem měla Mojeprvní kaše od Nestlé, ta byla hustá a musela se lžičkou. Nejsem si jistá, že když dáš méně kaše a víc vody, že to mimčo zasytí, tak jak má ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blanula19 já bych to dávkování u kaší tak neprožívala.. Jsou děti co jí sežerou kotel a stejně nespí.. A méně kaše nikdo neříkal, jen víc vody.. Stejně myslím bylo psáno, že malá toho snědla jen půlku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo snedla jen pulku no, ja bych ji to vsechno stejne asi nedala, bylo toho fakt hodne.je urcite pravda, ze nektery decka toho sni plno a stejne nespi, davam tomu lepsimu spani par dni..kdyz mi to zacla delat ze zacatku, tak jsem ji zkusila dat sunar a taky to bylo par dni lepsi a pak samozrejme stejny, jen zacla vic kynout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sedmikrassa - Má se začínat zeleninou, protože ovoce je sladké a mimi by už nemuselo chtít tu nesladkou zeleninu. Ale já taky začínala ovocem - jáblíčko, banán, nektarinka… a i tu zeleninu papkaj
Je dobré dávat jeden druh zeleniny tak 3 dny, kvůli alergii a aby si na tu novou chuť zvyklo. Po 2-3 týdnech by už ten jeden příkrm měl nahradit jedno mlíčko. Pokud sní celou porci, mělo by mu to stačit a už nedokojovat. Nám to přesně tak nějak dlouho trvalo. Po 3 týdnech už snědí v pohodě celou porci, napijí se po tom a stačí jim to. Ale zřejmě to lépe tráví, protože mají hlad spíš po 2 a půl hodině než po 3 a vypijí s velkou chutí všechno mlíčko ![]()
- Citovat
- Upravit
@gabriela82
Méně kaše sice nikdo neříkal, ale když dám víc vody, tak je to samé, jako bych dala méně kaše… ![]()
@L-ennka
To vůbec neva, že snědla jen půlku, asi jí to stačilo. Já malýmu taky nic nenutím, když nechce, tak ho necpu.
Mě malý taky ze začátku snědl jen pár lžiček a dokrmovala jsem MM, pak tak 60, zas dokrmit MM a teď spapká v pohodě 160 a MM pak už ani nechce. Jde jen o to něž si na novou chuť a konzistenci zvykne. Kdyby to vyloženě bojkotovala a nechutnalo jí, myslím, že by jsi do ní nedostala ani tu půlku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blanula19 no ale tý kaše je tam pořád stejně, ne? To když jí dáš po kaši napít, tak se to v tom žaludku nejspíš taky víc naředí, ale nezmizí.. No můžem o tom polemizovat dál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@L-ennka
Když se Ti zdá hodně kaše, tak jí udělej míň. Já to taky tak dělala a ještě dělám, když koupím nějakou novou příchuť. Podle dávkování na krabici si spočítej kolik je třeba na 50 a udělej jen 50. Postupně jak bude malá papkat - uděláš víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabriela82
To jo, ale když přidám vodu = stejné množství vody a meně kaše - bude řidší, jen jí bude zbytečně ještě více.
Srovnala bych to asi - když si dáš kuřecí vývar nebudeš z něj tak zasycená jak ze zahuštěné brambočky, bez ohledu na pití…
Asi se neshodnem, tak myslím nemá smysl polemizovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit