První příkrmy
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lennia To jo, už jsem si to stáhla a vytiskla
,jsou tam ty potraviny vyjmenované, ale není přesně řečeno, kterou první. Tak to si tedy mužů vybrat
Uvidíme, co na to doktorka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cvrcek 1906 mě řekla doktorka bramboru a pak s mrkvičkou, my ji dali dneska po třetí a zatím kaká tak uvidíme dál
a hrozně mu to chutnááááá snědl by nejradši celou skleničku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme začaly mrkvičkou a po pár dnech se nemohl malej vykakat… tak jsem vynechala mrkev a polovina jídla je cuketa - a to je ideální na vyprazdňování ![]()
Malej mi spinkal do 3m výborně, pak se to začalo horšit, až jsem vstávala celou noc po hodině a méně… usínal mi jen u prsu, ale já jsem si byla jistá, že to není z hladu ale ze zvyku… snažila jsem se vydržet k němu nevstát, ale moc mi to nešlo… nakonec jsem ho dala do vlastního pokojíka s chůvičkou a během 3 dnů se to srovnalo na buzení po 3 hodinách a během dalšího týdne se to ustálilo na buzení na jídlo kolem 6.hod a pak vstává mezi 9.hod a 11.30hod
Takže z vlastní zkušenosti: pozor na špatné návyky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elizabeth-cz vím, vím, vím
a na to musí mít mamina pevné nervy. Už jsem to včera zkoušela, ale zatím bez úspěchu. Budu se muset zavřít do ložnice a vydržet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elizabeth-cz holky tak já to dneska zkusila poprvé - popíšu jak to bylo usnul ve 21h - vzbudil se ve 23h tak jsem dala dudlík…křik brek, zase dudlík, usnul ve 24h, vzbudil se kolem 2h to jsem dala napít, usnul…pak budík v 5 - dudlík asi 4× podaný a usnul.....pak budík v 7h to jsem taky dala napít a spal do 10h tak asi máte fakt pravdu a chce to nervy a nedát prso…a snad se to zlepší???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa to jste moc šikovní, držím pěsti, ať to jde i nadále a je to jen lepší ![]()
My jsme po očkování a v noci měl a i teď ještě má trochu zvýšenou teplotku, tak jsem ho nechtěla trápit. Usnul v půl 8, pak kojení ve 22, v 1:30, ve 2:40 jsem ho nechala v postýlce, jen kňukal, ale neplakal, tak jsem ho nechala a usnul do 10 minut
, pak kojení ve 4:20 a pak v půl 7 - papů a vstávat
Jestli bude dneska v noci bez teploty, tak zkusím taky uspat bez papání, snad na to budu mít nervy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia přesně tak budeme to zkoušet a uvidíme - doufám, že to bude mít smysl a pomůže to??? Protože jako další půl rok se nevyspat to je strašná představa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa
No vidíš, ono to půjde. Ještě chvilku vydrž a za fičku spinká celou noc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, vydržte - bude se to lepšit
… napřed jsem si stanovila, že malej bude jíst v 0hod, 3hod, 6hod a pak až ráno - když se vzbudil dříve, tak prso nedostal… v danou dobu jsem ho nebudila, takže vždy dostal hned jak se sám vzbudil po dané době… když si zvykl, že nedostane, tak si to sám začal pomalu protahovat, tak jsem to změnila na kojení ve 2hod a 6hod… a pak už to skončilo jen na těch 6hod ![]()
první noc strávená bez malého vedle sebe byla pro mě strašná, nejspíš jsem pociťovala separační úzkost… ale další už to bylo skvělé - zjistila jsem, že se vyspím lépe a malej během pár dní začal také spinkat lépe, takže si myslím že on je takhle také spokojený… normálně se malej moc nesměje, ale vždy když k němu ráno jdu, tak se na mě hodně řehní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elizabeth-cz a po jaké době se to takhle zlepšilo jak to můžedlouho trvat??? Jak dlouho to mám vydržet? Já jsem to viděla už dneska že je to lepší, jsem zvědavá na další noc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa píše:
@Elizabeth-cz a po jaké době se to takhle zlepšilo jak to můžedlouho trvat??? Jak dlouho to mám vydržet? Já jsem to viděla už dneska že je to lepší, jsem zvědavá na další noc
Já jsem si začala psát „spací protokol“ - někde jsem se to dočetla… když do toho koukám, tak první tři dny se mi malej vzbudil tak 3× a až pak dostal kojení… během dalších 3 dní se kojení smrsklo jen na 2× za noc a vždy se vzbudil 1-2×… pak týden se už před prvním kojením nebudil vůbec a před druhým jen jednou a zhruba o další týden se budil už jen na jedno kojení a jen vyjímečně se před tím vzbudil… a to mu tak zůstalo…
třeba včera šel spinkat v 21hod (takhle později chodíme pořád), vzbudil se po 5.hod ráno (jen si pokňourával - takže jsem ho jen poslouchala přes chůvičku a nešla k němu a během 5min zase spinkal) a na kojení se vzbudil v 6,45hod… po kojení jsem ho položila, díval se za mnou jak odcházím a pak hned spinkal (ani nekvíknul).. a pak se vzbudil až v 10,10hod (a to je spíš brzy oproti jiným dnům)
Jsem moc ráda, že se nám to spinkání podařilo podchytit - odpočineme si tak oba dva… nevýhoda je, že je problém s přebalováním
před ranním kojením řve jako tur, protože chce baštit a po kojení také řve, protože chce spinkat… akdyž ho nepřebalím, tak pak mívá opruzeniny
nemáte na tohle někdo nějakou radu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elizabeth-cz a Tobě se na začátku taky budil i 6×??? Ty jo jako jestli se mi tohle povede budu Ti fakt vděčná za radu a už ted jsem …my teda vydržíme v jedné plínce - ale jen v Pampers premium care ty jsou podle mě nej a když je nějaká opruzeninka tak máme rybilku a ta nám zabírá???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže děvčata, držte palce, malá právě usnula, jako každý den sama, já sbiram odvahu na dnešní noc. Zkusíme to. Spaci plán si vedu už od narození, abych věděla, kdy a jak často se budí. Teď to ještě rozsirim o kolonku, kdy se vzbudila a nebyla krmena.
Musím se připravit na pěkný řev, uz jsem to párkrát zkusila, ale nevydržela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cvrcek 1906 tak si zítra písneme, jak jsme dopadli… já se taky klepu na dnešní noc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit