První příkrmy
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@blanula19 a vývar není bramboračka
To už jsme se dostaly daleko, já chtěla napsat, že to co je v tabulce není zákon a některé dítě zasytí menší množství a některé dítě větší.. Na tom se asi shodnem
Stejně to většina matek po pár dnech začne dělat od oka, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabriela82
Tojo, to se shodnem ![]()
Od oka jo, ale ně když ji dělám poprvé.
no nic, asi bych přešla na jíné téma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem malému dávala rovnou po lžičce - nechtěla jsem, aby se naučil na dudlík a pak lžičku odmítal. Ve 4,5m se naučil za 3 dny jídlo ze lžičky polykat a asi o 2 týdny později se naučil to ze lžičky do pusinky i nasát a pak polknout.
Pokud ale máte kaši hustou a lžičku používat nechcete, tak mi doktorka doporučila udělat na dudlíku flašky větší díru - prý pak bude dobře procházet i hustší kaše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky ještě prosím o jednu radu, včera jsem chtěla malému dát kaši lahví ale on se začal jakoby dusit - neumí pít s flašky a tak jsem ji zase zahustila a dala lžičkou, ale přijde mi že se budí snad ještě víc než bez kaše
a ještě jedna rada kdy začít dávat něco k pití když kojím? Nějaké ty štávy jak píšete atd?? Viděla jsem v obchodě švestkovou - ta by mohla být proti zácpě že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sedmikrassa:ja davam maly stavicky z jablka a mrkve. jednou jsem ji koupila primo v obchode merunkovou, ale podle me jsou lepsi primo vymackany z ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa
Zkoušela jsi po kašičce ještě dokojit? Mě ze začátku malý bumbal ještě mlíčko. Než si na ni zvyknul, snědl jen trochu a nebyl úplně napapaný.
S flaškou asi moc neporadím - sice dávám malému flašu, ale mám Calmu - z obyčejné ještě nepil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj dokojila jsem a přišlo mi že se budil ještě víc než normálně, dneska ji zkusím udělat hustší a uvidím…já mám flašku Avent a prostě z ní neumí, a v 5 měs myslíte už dát i štávičky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa
Tak vydrž, třeba se naučí. Anebo lžičkou, to sice taky chvilku trvá, ale našemu prckovi už to celkem jde. Při prvním papání bylo víc kaše všude okolo než v bříšku ![]()
Se šťávenkou nevím, náš prek bude mít 15. 11: 6 měsíců, ale žádnou šťávičku nedávám. Myslím, že dokud má MM, tak žádnou nepotřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa píše:
Ahojky holky ještě prosím o jednu radu, včera jsem chtěla malému dát kaši lahví ale on se začal jakoby dusit - neumí pít s flašky a tak jsem ji zase zahustila a dala lžičkou, ale přijde mi že se budí snad ještě víc než bez kašea ještě jedna rada kdy začít dávat něco k pití když kojím? Nějaké ty štávy jak píšete atd?? Viděla jsem v obchodě švestkovou - ta by mohla být proti zácpě že?
Já stále kojím, dokonce i po večerní kaši a malému jsem dala šťávičku, kterou jsem udělala ze sušených švestek (kvůli zácpě). Jelikož je teď období jablek, tak jsem mu zavařila spoustu jablečných a hruškových přesnídávek. Ovoce jsem vařila v páře a pak jsem si dala stranou tu šťávu. Malej mi nechce pít čaj ani vodu (nechutná mu to), tak jsem mu dneska dala maličko hruškové šťávy naředěné s kojeneckou vodou a to mu chutnalo. Myslela jsem, že neumí pít z flašky s dudlíkem a tak jsem mu dala flašku s pítkem - a ejhle, on umí pít s pítkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, děvčata. Taky se zeptám:Taky budu u dcery začínat s prikrmy. Zajímalo by mě, když dáváte kaši lahvickou a pak dokojujete, jestli pak mimi neodmítá kojení kvůli láhvi. Že je to z lahve jednodušší. Dík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Elizabeth - hm tak ted nevím co je pítko? a co dudlík
já tu kaši vodovatou dala normálně do lahve od Aventu se savičkou č.2??? Díky moc za radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@L-ennka píše:
Holky, jak mam udelat, abych odpovedela jen dotycny osobe?
U sveho profilu v pravo nahore mas „ME ZPRAVY“ uvnitr uz jen napises komu to chces poslat a je to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cvrcek 1906
Ahoj, tak to nevím - já dávam kaši lahvičkou, ale mám Calmu od Medely - to je spešl lahvička pro kojený děti. Asi bych to neriskovala a dala kašičku lžičkou. Je to sice pracnější, ale myslím, že to stojí za to, než aby Ti odmítalo prso.
Vím o čem mluvím - odstříkávám celou dobu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa píše:
Elizabeth - hm tak ted nevím co je pítko? a co dudlík![]()
já tu kaši vodovatou dala normálně do lahve od Aventu se savičkou č.2??? Díky moc za radu
Pítko se používá pro přechod z kojenecké lahve na hrníček… dudlik na lahvy má tvar bradavky, zatímco pítko je takové víc placaté a má tam více děr v rovině vedle sebe… dřív se dělaly jen umělohmotné víčka s pítkem na hrníček, teď už jsou i silikonové na kojenecké lahve (tu používám já).
Pokud tam kaše proteče, tak je to ok… a pokud bys chtěla hustší kaši, tak jen zvětšit dírku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit