První příkrmy
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sedmikrassa nepíšeš náhodou o našem Filípkovi?
Máme to úplně stejně, taky pije jen chvilku, ale vydatně. Dudlíkem ho neutiším, spíš naopak..Prospívá krásně a to je nejdůležitější, teď jsme přišli od doktorky a říkala, že ani kaši nemám ještě dávat, ať vydržím…tož tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia Tak u nás přesně stejné do puntíku. Dnes jsme přišly od doktorky, které jsem to všechno povídala. Doktorka řekla, že krásně prospívá, a je zdravá a že se pouze dožaduje pozornosti i v noci. Buď to vydržím - kojím, mám dost mléka, a škoda o něj přijít- nebo jestli chci mám už dát kaši. To jsem odmítla. Takže zatím vydržím a pokusím se i vyzkoušet nějakou tu moudrou radu, kterou jsem tu četla. Naše Kája je totiž úplně to samé: v noci nejde ničím utišit, ani dudlíkem ani hlazením, tichým šeptáním. Musím jí dát napít - na to se už celá třese, tahá tak 5-6 min a usne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak holky asi budeme muset vydržet???Ale jako jak dlouho???My také prospíváme dobře bude nám 5 měs a máme skoro 7700g, jak jste starý Vy???Mě už naopak doktorka řekla at s příkrmy začneme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa My máme 4měsíce a 3dny a 6,35kg. Dneska jsme se s doktorkou domluvily, že začneme za měsíc s mrkvičkou..kaši ne.
@cvrcek 1906 tak aspoň v tom nejsi sama
pořád si říkám, že nejdůležitější je že jsme zdraví a přibírá
zbytek jsou malé věci, ale těším se až jednou budu spát déle než 3 hodiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa Dnes měřeno: 5m a 13 dní, 63 cm a 6,5 kg. Doktorka byla spokojená. Na kontrolu jdeme v šesti měsících 28.11. a to už mluvila o příkrmech. Teď prý ještě ne, když je kojená a dobře prospívá. Malá spí 3h,4h někdy i 4,5 h, ale jen od toho prvního večerního krmení, které dostává v 19 hod. Pak už to zkracuje na 3 hoďky a k ránu i 2 hodiny. Když se začne okolo 5 hodiny ráno vrtět, a je to třeba jen hodinka nebo hodinka a půl od posledního buzení, tak si ji vezmu k sobě a ona ještě třeba hodinu až dvě spí zhruba do půl sedmé, kdy ji nakrmím a spí v mojí posteli ještě tak hodinku. Kdežto já jdu vypravovat děti do školy
. Když si k ní chci ještě v 7.15 lehnout, tak je natuty do půlhoďky vzhůru.
A je po spaní. Přes den spí jen jednou nebo dvakrát dopoledne po 30 minutách a odpoledne spí zhruba 2-3 hodiny v JEDOUCÍM kočáře. Takže máme pořadník na kočárek
Já, tchán, švagrová (když přijede), starší dcera. Takže takhle u nás se spaním. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa
Tak mi budeme mít 15.11. 6 měsíců a teď aktuálně váhu nevím, ale v 5 měsících jsme měli 71 cm a 8,41 kg.
Co se týká příkrmů, tak zatím dáváme jen kaši na noc. Nic jiného. Ale uvidím, co nám řekne doktorka příští týden. Jdem na očkování + preventivka v 6 měsících. A ještě na kyčle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cvrcek - no tak my spíme přesně jak Vy - musíme do kočárku to dokáže spát i 3,5h a jinak přes den tak 3× po 45 min jinak neeeee, ale ta noc to je mazec, nejdříve spal taky tak 3,5h po prvním kojení ale ted to zkracuje na začátku po 2h a k ránu spí právě lépe bych řekla.....ale víc jak 3 h to teda nejsou…a kaše zatím taky nezabírá, ale ještě nesnědl celou dávku, tak třeba pak jo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyy jo jak to tady tak ctu, tak mam fakt radost, ze v tom nejsem sama
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak já zas závidím ten kočárek, Filípek v něm zásadně nespí a většinou se mu tam nelíbí, takže ho nosím..ale teď v zimě už ho nemůžu vyndat ven…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to u me je kocarek zachrana teda.mala jak vidi, ze ji zacnu oblikat, tak mi nekdy usne uz na prebalovaku. kocar ma fakt rada. aspon neco..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A v noci spinkáme většinou 3,5hodinky, pak 3 hodinky a pak po 2 hodinách, někdy ani to ne a vstáváme po 6. Ale 2 hodiny po vstávání jde zase na hodinu až 1,5h spinkat a pak přes den spí většinou ještě 2× taky po 1 - 1,5hodině. Věřím, že to bude jen lepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo tak to my ještě že máme kočááááárek......ale ted už to nebude na velký procházky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když budu začínat zhruba za necelý měsíc začínat s prikrmem, čím mám začít? Brabory? Nebo mrkev? Ale na tu jsem tu četla, že snad po ní bolí bříško.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cvrcek 1906 nám už teď říkala doktorka, že mrkvičku, ale podle mě má na to každý svůj názor..Chlapeček od kamarádky třeba brambory nesnese vůbec..
Výborně je to popsané na kojení. net.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem maly koupila presnidavku mrkev a pred tim jsem ji zkousela davat mrkev a brambory a pak se nemohla vubec vykadit. takze u nas mrkev neeee.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit