První příkrmy
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ufff, dekuju holky za odpovedi.Uz jsem se lekla, ze by se malemu mlo zhorsit spani. Zatim mu budou za 14 dni 4m, ale spinka ukazkove. Chodi spat v 18hod a budi se kolem 23 a pak ve 3hod a vstává kolem 6-8hod.Jak kdy. Nedokazu si predstavit, ze by se to melo zhorsit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetulkaKol píše:
Ufff, dekuju holky za odpovedi.Uz jsem se lekla, ze by se malemu mlo zhorsit spani. Zatim mu budou za 14 dni 4m, ale spinka ukazkove. Chodi spat v 18hod a budi se kolem 23 a pak ve 3hod a vstává kolem 6-8hod.Jak kdy. Nedokazu si predstavit, ze by se to melo zhorsit
Tak to pozor, můj malej spinkal nádherně, ale během 4. měsíce se to ze dne na den výrazně zhoršilo. Začal dostávat kaši na noc, ale to kvůli nižší váze. Na časté buzení nám zabralo nevstávat k malému na kojení. Jen když se hodně rozbrečí, tak cca po 5min ho přijdu tak na 1min pochovat a položím ho zpátky (většinou stále brečí). Odejdu a skoro vždy do 1min je ticho. Malej nemá dudlíka, takže se sám uklidní prstíkama a když usne, tak si je sám vytáhne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa Myslím na tebe a snad se dneska lépe vyspíš. Když jsem s tím bojovala, tak mi sestra říkala, že musím vydržet aspoň týden. U nás se naštěstí účinnek dostavil už za 3 dny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cvrcek 1906 píše:
Takže děvčata, držte palce, malá právě usnula, jako každý den sama, já sbiram odvahu na dnešní noc. Zkusíme to. Spaci plán si vedu už od narození, abych věděla, kdy a jak často se budí. Teď to ještě rozsirim o kolonku, kdy se vzbudila a nebyla krmena.Musím se připravit na pěkný řev, uz jsem to párkrát zkusila, ale nevydržela
Možná se budeš smát, ale já jsem si značku pro probuzení bez krmení (bez mé přítomnosti) zavedla
mám značku i pro spaní v kočárku (abych zjistila, jestli se mu tam nespí náhodou lépe/hůře). A jelikož malej kakal 1× za 10dní, když byl kojenej, tak teď máme značku i pro kakání. Ale jinak nejsem úplně praštěná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky
tak jaká byla noc? Doufám, že jste byly úspěšnější než já…
19:30 usnul
22h jsem vydržela 10 minut, když dostal dudlík a spustil hysterák, chtěla jsem být statečná, ale nakonec jsem kojila (v hlavě 150 výmluv - že je ještě malinký, že je po očkování, že má fakt hlad…ach jo) 0:30 - vydržela jsem 5 minut (i to je dlouho, v noci i minuta trvá věčnost
)a kojení
4h - kojení
4:50- uklidňování, přebalení, nakonec i minutové kojení ![]()
6:45 - kojení a vstávání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elizabeth-cz já jsem si taky všechno psala
- celé šestinedělí…pak se celkem režim ustálil, tak jsem postupně zapomínala psát, až jsem přestala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
vlezla jsem sem na krmení, ale koukám, že se řeší spinkání ![]()
Ten náš usíná kolem osmé, pak vstává na papání kolem 4 a pak vstáváme v 7-8 hod ![]()
Ale jsme už od druhého měsíce na UM a ted nám je 5 měs.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky děvčata, já jsem taky neobstála
. V 19 usnula, ve 20 jsme to zatím zvládli jen s dudlíkem. Ve 23 jsem vydržela půl hodiny, kdy hystericky řvala a nepomohl ani dudlík ani hlazení a šeptání uklidňování. Podlehla jsem a nakojila.Ve 2 hod ráno repete, to samé. Ve 4 hod ještě jednou, ale to už jsem nevydržela půl hodiny ale jen pár minut. Vzala jsem si jí k sobě a musela nakrmit, no a v půl sedmé to samé a byly jsme vzhůru. Takže dnes v noci znovu?!
Myslíte, že kaše nepomůže? Doktorka říkala, že by mohla, ale kojení v noci u ní je právě asi jen ten zvyk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky tak u nás usnul v 20,30 probudil se ve 21h nechal jsem ho - usnul před 10h, poté se vzbudil až v 1,30 to jsem ho nakrmila protože po 5h má hlad určitě pak se vzbudil v 5 to jsem mu dala dudlík asi tak 10× jsem byla u postýlky a opravdu usnul…potom v 7h to jsem nakrmila a vstával ted… myslím, že u nás je to o něco lepší po 2dnech, musíme vydržet aspon týden a uvidíme, mělo by se to prodlužovat…u nás se to o něco prodloužilo, jinak byl schopen se budit po 2h ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak jsem zkusila vase metody a dopadlo to takhle:mala usnula klasicky v 19.30,vstavala v 22.00,to sem ji teda nakojila, protoze pred spanim moc nejedla. dalsi buzeni ve 23.00,dala jsem dudlik a hladila jsem ji, behem peti minut byla tuha. dalsi probuzeni 1.30 to jsem ji dala najist, dalsi v 5.30 kojeni pak v 7.00 a vstavani.jsem zvedava na dnesek, dam ji na noc kasi, abych mela jistotu, ze nema hlad a uvidime.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem také začala první lžičkou od Hami. Je to super, že je to malá sklenička, obě děti snědli ze začátku jen pár lžiček, druhý nebo třetí den sklaničku dojedli a neměla jsem žádné zbytky. Vařit se s tak malým množstvím zeleniny je podle mě zbytečné a navíc má Hami kontrolované složení na škodlivé látky. Také jsem zkusila nejdřív mrkev, pak brokolici, mrkev + brambor a pak další druhy. Já bych nechala množství na chuti malého, dcera i syn vždy první den při ochutnání nové zeleniny snědli pár lžiček a druhý den většinou skleničku dojedli.
Příspěvek upraven 17.11.12 v 21:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vidíte holky, ještě fičku a úspěch na sebe nenechá dlouho čekat a budete spinkat celou noc.
@L-ennka
Kaši určitě dej, mě spinká malý celou noc od 3 měsíců a až teď když má na noc kaši, tak ho nebudím. Když byl jen na MM, tak jsem ho kolem půlnoci až jedné budila na jídlo, bo mi přišlo málo jen MM na celou noc.
Jinak jsem malému včera zkusila dát mrkvičku a sama jsem byla překvapená jak mu jela. Všude píší, že tak 2-3 lžičenky. Tak náš prcek jich zbouchal tak 5 a furt chtěl. Pak jsem to teda utla a dala mlíko. Chvíli mrčel, ale pak se spokojil i s mlíkem
Docela mě to překvapilo, většinou čtu, že děti tu zeleninku ze začátku moc nemusí. Byla jsem připravéná na plivání a nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja uz jsem tu kasi davala, ale vysledek stejnej, tak dneska ji to dam jen abych mela proste jistotu, ze fakt hlad nema
jinak ja jsem taky davala mrkev a jak rikas, kdybych neprestala davat, tak klidne zboucha celou sklenicku, jen je teda blby, ze se po mrkvi nemuze vykadit, chce to asi trenink
uz jsme zkouseli i banan a taky mel uspech, vlastne melo uspech zatim vsechno co jsme vyzkouseli
tak kdyz ne to spani, tak aspon, ze ji chutna zatim vse ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blanula19 @L-ennka holk tak my zatím dávali mrkev s bramborou a mě snědl hned pů skleničky a kdybch to neutla tak snědl snad celou, uplně se na to klepal
dneska zkusím dát dýni tak jsem zvědavá a ještě podle mé doktorky jsou ty kupované snad lepší, že jsou tam hlídané dusíky atd a to v zelenině co koupíme zkontrolované není…a podle mě se to i vyplatí koupit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit