Recept: Velikonoční perníčky

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 5 OSOB
  • Čas 120
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Mouku smíchání s kořením, přesátým kakaem a jedlou sodou.

Tuk lehce rozpustíme s medem a vlahý nalijeme do směsi s moukou. Přidáme celá vejce, moučkový cukr, rum a citronovou kúru. Zpracujeme těsto, které nemusíme nechávat uležet, ale klidně můžeme. Rozválíme na plát, vypichujeme tvary, dáváme na pečící papír a pečeme v troubě asi na cca 175 stupňů asi 6-7 minut, podle velikosti a tloušťce rozváleného těsta. Po vytažení z trouby ihned potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme „vydýchat“ minimálně do druhého dne a pak můžeme zdobit bílkovou polevou.

POLEVA: na 1 bílek: cca 150 g moučkového, dvakrát přesátého cukru, 1 lžička solamylu, 1 lžička citronové šťávy - vše utřeme vařečkou RUČNĚ, dokud se poleva správně netáhne.

RADA: Abyste nemuseli bílek pracně přesívat přes sítko, krásně se procedí přes silonovou punčošku. ;-)

Autor: KatkaLib

Ingredience

  • 750 g hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžíce kakaa (nemusí být)
  • 80 g tuku (Stella, másla..)
  • 120 g medu
  • 250 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 3 lžíce rumu
  • citronová kůra z 1 citronu

Chutnalo vám? Okomentujte recept Velikonoční perníčky

Váš příspěvek