§ 55 nová práce a potom?

8
15.6.18 10:08

§ 55 nová práce a potom?

Dobrý den, od dubna jsem pracovala v jedné firmě, přestala jsem tam chodit a odstěhovala se jinde. dostala jsem tam § 55 ale v nové firmě nechtěli vůbec započtový list z minula. když bych třeba v září tady zkončila a šla na ÚP, myslíte že budou počítat tu 6.měs dobu? jestli ano tak po ní se mi normálně započte moje měsíce z práce před tím § 55.. (Zatím nemám odmakané 12.měs)

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5708
15.6.18 10:25

Tvému příspěvku vůbec nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27633
15.6.18 10:29

@Enmamma jestli jsem dobře pochopila, tak pracovala pak se nechala vyhodit pro nechození do práce , ted zase chodí a přemýšlí zda i ta práce odkud se nechala vyhodit se jí bude počítat aby mohla na pracák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
15.6.18 10:42

Jestli já to dobře chápu, tak odněkud se nechala vyhodit, i když teoreticky musela být ještě ve zkušebce, takže to mohla řešit výpovědí ve zkušební době jako normální člověk. Teď někde nastoupila a už přemýšlí jak by z tama šla na pracák. A ještě předtím někde dělala a potřebuje aby se jí počítaly i poslední dvě práce aby měla odmakaný rok, takže asi kvůli podpoře na tom pracáku. A tady chce vědět jestli by se do těch dvanácti měsíců počítala i doba zaměstnání ze kterého se nechala vyhodit, nebo je tam překážka v podobě toho že jí vyhodili na paragraf. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
15.6.18 10:42

A jak se to tak stane, ze najednou ze dne na den prestanes chodit do práce.? 8o To asi nejsi moc spolehlivý zaměstnanec a divím se, ze te vůbec s paragrafem přijal někdo do dalšího zaměstnání. Od takových dávají slušně firmy ruce pryč..... :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.6.18 10:48

Teď nikdo nedává ruce pryč :D je tak málo lidí…

Stehovala jsem se, ale ano přesně tak to myslím- polopatě: předchozí práce- § 55- tato práce.=

Předchozí práce - 6. měs čekat potom započítat další práci a je to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
15.6.18 10:59

Asi by bylo fajn napsat to uplně od začátku - píšeš, že od dubna jsi byla v práci, kam jsi přestala chodit. Co bylo předtím?
A jinak proč se chceš registrovat na UP, když píšeš že je tak málo lidí a práce se najde snadno? Že by ručičky dozadu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
15.6.18 11:08

Teda, ty jsi zaměstnanec snů. Promiň, ale pro mne jsi líná jak prase. Doufám, že od státu (tedy od nás) nedostaneš ani korunu. I zdravotní a sociální bych tě nechala zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
15.6.18 11:10
@danakop píše:
Teď nikdo nedává ruce pryč :D je tak málo lidí…

Stehovala jsem se, ale ano přesně tak to myslím- polopatě: předchozí práce- § 55- tato práce.=

Předchozí práce - 6. měs čekat potom započítat další práci a je to?

Hmmm tak co je za problém, nechce se ti makat? Jinak ja mám jiné zkušenosti. Slušnej zamestnavatel te s paragrafem 55 nepřijme a jak to tak vypadá podle tvého popisu, tak jsi ani o slušnou práci nezavadila, když zase premyslis o ŪP. :nevim:

Příspěvek upraven 15.06.18 v 11:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
15.6.18 11:11
@Ester13 píše:
Teda, ty jsi zaměstnanec snů. Promiň, ale pro mne jsi líná jak prase. Doufám, že od státu (tedy od nás) nedostaneš ani korunu. I zdravotní a sociální bych tě nechala zaplatit.

Ja myslím, ze pokud ma ten paragraf 55, tak by ani na podporu mít narok neměla. Ale nevím jak to přesně je. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
15.6.18 11:26

Holky dotaz, já jsem nikdy na pracáku nebyla - po škole rovnou do práce a pak vždycky ze staré do nové (maximálně v pátek ukončená stará a od pondělí nová smlouva), ale nikdy jsem v nové práci nic ze staré nedávala. Takže jak se nový zaměstnavatel o par.55 doví?
Zápočťákem taky ne, jen je pro evidenci důchodového pojištění, kopie jde na socku a jednu si nechává zaměstnanec a jednu zaměstnavatel. K novému zase nic. Takže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
15.6.18 11:30

Uchazeč o zaměstnání, jehož pracovní poměr byl v uplynulých 6 měsících ukončen podle § 55, nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti. To platí i v případě, že se uchazeč na ÚP zaregistruje až po skončení dalšího zaměstnání, v případě, že nové zaměstnání skončí před uplynutím zmíněných 6 měsíců (nové zaměstnání předchozí provinění „nesmaže“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
15.6.18 11:32

@Ivulka88 jak se ÚP dozví důvod výpovědi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
15.6.18 11:34
@Huk píše:
Holky dotaz, já jsem nikdy na pracáku nebyla - po škole rovnou do práce a pak vždycky ze staré do nové (maximálně v pátek ukončená stará a od pondělí nová smlouva), ale nikdy jsem v nové práci nic ze staré nedávala. Takže jak se nový zaměstnavatel o par.55 doví?
Zápočťákem taky ne, jen je pro evidenci důchodového pojištění, kopie jde na socku a jednu si nechává zaměstnanec a jednu zaměstnavatel. K novému zase nic. Takže?

Pokud bývalí zaměstnavatel chce uvede ho do zápočtového listu, tak se to dozví další zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.6.18 11:36

Hele, mě se líbí jak řešíte úplně věci kolem ale na můj dotaz odpověděla jen ivulka88 (Dík) Jo mám v pláni rekvalifikaci vy ručičky dozadu :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat