Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gabika píše:
Kamčo, ja fakt neviem.Nepoznám v jej situácii žiadne dobré riešenie, ktoré by „potešilo všetkých“.
Bohužiaľ. Ak to má s priateľom tak, ako píšeš, existujú azylové domy… ale konkrétnejšie poradiť fakt neviem, nebola som v jej situácii, ani nepoznám nikoho, kto bol…Je mi ľúto, že sa zakladateľka zrejme bude musieť vzdať chceného dieťaťa, ale bojovať zaň musí sama, my jej nemôžme žiadne riešenia nanútiť, ani za ňu bojovať…
Já myslím, že do azylového domu můžeš až plnoletá.
Barusak78 píše:
Ale ty rodiče to musí pak financovat. Samozřejmě jí do potratu nutit nemůžou. Ale pokud jsou v takové situaci, že ví, že to nakonec zůstane na nich a nemají peněz na zbyt, tak pak chápu, že nejsou nadšeni.A ani nechápu proč to zakladatelka vůbec řeší. Je to plánované…když plánuju dítě, tak jsem zabezpečená, vím, že se postarám a nemusím se ptát maminky zda mohu mít dítě…
V poriadku, môžu rozhodovať o tom, či jej kúpia kočík z bazáru za 1000,– alebo nový za 8000. Ale nie o tom, či to dieťa bude žiť alebo nie… Konieckoncov, keď mám deti, tak mám náklady, a tie náklady môžu byť i toho rázu, že moje dieťa otehotnie v 15 a ja mu budem musieť finančne pomôcť.
Píše sa tu s výkričníkmi o tom, že tá 15 ročná má finančné povinnosti voči svojmu dieťaťu - ale jej rodičia voči nej ho nemajú?
Ahoj uz jsem byla u gynekologa dal mi papíry na interrupci ve ctvrtek :‚( jsem ztoho na prásky porád jen brecím bojím se co me ceká :‘( nevím co mam delat :‚( byl uz zvás nekdo na iterrupci ? jak to probíhalo ? :‘( ach jooo
![]()
Ahoj, myslim, ze tady se s velkou podporou nesetkas!
Pokud uz jsi naplno rozhodnuta, neboj, v dnesni dobe je uz zdravotnictvi na docela vysoke urovni, segra si tim prosla asi pred dvemi mesice. Rano v osm nastoupila a v jedenact ji propousteli!
taky jsem si pročetla diskusi před touhle. A nemůže to dítě prostě donosit a dát ho pak třeba k adopci? Zkus to doma navrhnout…
Já myslím, že teď nechtěla vědět co na to říkáte, ale, že už se rozhodla pro potrat a neví co jí v nemocnici čeká ani jak to probíhá.
Jaký to je? Naprosto šílený, nejhorší den v mém životě! Nutnost zabít vlastní dítě kterému vidíš na utz bít srdíčko ![]()
Bohužel, já ze zdravotních důvodů musela…
Milá zakladatelko,takze ja bych ti tedy chtela aspon trosku poradit,at uz jses fiktivne nebo ne,ono je to jedno..z predchozich diskuzi vim ze jses velmi mlada,a to jestli jses zluta,cervana,modra nebo bila,e uplne jedno ,tomu ver…jen si dobre rozmysly,jake mas dalsi umysli po potratu..pokud chces neceho dosahnout,studovat,vzdelavat se,pracovat,koupit dum ci byt,postavit se na vlastni nohy,nebo proste zabezpecit sebe i sve budouci dite,tak na potrat bez,urcite lepsi nez aby si nemela diteti co najist,nedejboze zilo v nejakem nehoraznem prostredi a nakonec zkoncilo v ustavu,ale pokud pujdes na potrat,a za ro ci driv si reknes,ze chces mimino ze uz jsi ,,dozrala" tak to teda nedelej…bolest preboli,potrat neni nic /fyzicky/nehorazneho co by se nedalo vydrzet,psychicky uz je to ale horsi,ale jak rikam zalezo na to jake mas podminky,k ostatnim pisatelkam s enebudu vyjadrovat,jen je mi bezel mraz po zadech z nekterych prispevkul,drzim palce at uz se rozhodnes jkkoli
![]()
Zakladatelka podle původního i druhého dotazu žádá o zkušenosti s kyretáží, nikoli o naplánování, zhodnocení a doporučení jejího života, tak to prosím respektujte a vyjadřujte se k tématu. Pokud to nedokážete přijmout, napište si to doma do deníčku… Už mě tyto a podobné rasistické komentáře začínají unavovat a upozorňuji, že v pokud se to bude opakovat - přistoupíme k blokování…
Nejvíce mě udivuje, jak všechny charakterové vlastnosti a úmysly dané osoby některé uživatelky s přehledem získají z jedné fotografie. ![]()
Tereza
admin píše:
Zakladatelka podle původního i druhého dotazu žádá o zkušenosti s kyretáží, nikoli o naplánování, zhodnocení a doporučení jejího života, tak to prosím respektujte a vyjadřujte se k tématu. Pokud to nedokážete přijmout, napište si to doma do deníčku… Už mě tyto a podobné rasistické komentáře začínají unavovat a upozorňuji, že v pokud se to bude opakovat - přistoupíme k blokování…Nejvíce mě udivuje, jak všechny charakterové vlastnosti a úmysly dané osoby některé uživatelky s přehledem získají z jedné fotografie.
Tereza
tak jestli je tímto míněno moje zhodnocení situace, tak se musím ohradit. Jaké rasistické komentáře? Nic takového jsem tu nikde neviděla. Na fotce vidím mladou, hezkou holku, a že její komentáře zvedají lidi ze židlí? A co sakra čekáte? Kolik se tu ozve náctiletých, které otěhotněly neplánovaně, dostanou tady taky sprchu a nikde nevidím upozornění od aminů aby se pisatelky mírnily ( a to bývají komentáře více peprné). A jestli jste myslela mou narážku na to, že bude žít z dávek - tak tím bylo zcela normálně myšleno, to, co jsem napsala. Vždyť je jedno jaká je zakladatelka, ale holka, co plánovaně otěhotní v 15cti s nedokončenou základkou - to si fakt někdo myslí, že sežene nějakou práci? To asi těžko, že ano?
A že se holky vyjadřují nejenom k dotazu - pokud dobře čtete, je to ve většině diskuzních témat stejné a opět - nikdo z adminů na nic neupozorňuje.
ynax píše:A že se holky vyjadřují nejenom k dotazu - pokud dobře čtete, je to ve většině diskuzních témat stejné a opět - nikdo z adminů na nic neupozorňuje.
To je fakt, že většina jiných diskuzí dost často odbočuje mimo témata. A do některých uživatelek se kolikrát ostatní dost naváží a admin tu diskusi nechá klidně běžet bez nějakého upozornění ![]()
Samotnej zákrok vubec nebolele.Uspí tě a pak se vzbudíš když je po všem.Ani po potratu sem žádné velké bolesti neměla,asi jen jako silnější menstruace.
Víc bolí psychika,ale já musela proto že srdíčko už nebilo
Admine a co myslíš že jako kdo vidí s fotografie?
Tomu fakt nerozumim ![]()
Jedinej kdo se zmínil o jiné pleti byl právě admin
Kamča.dalmatinka píše:
Admine a co myslíš že jako kdo vidí s fotografie?Tomu fakt nerozumim
Jedinej kdo se zmínil o jiné pleti byl právě admin
no rekla bych ze to tereza mylela tak,ze nekomu se staci podivat na fotku(dejme tomu ze je tam romka/a uz jede a rype,a stoura…kapito?a je tak bystry ze fakt pozna ,jaky ten clovek je,z jedine fotky ![]()