Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, je tady někdo, komu po vysazení HA nenaskočila menstruace? Já ji měla jednou - ale úplně slabou a už přes dva měsíce vůbec nic
používám Femigard a žádná změna, už mám druhou lahvičku. K dr. jsem objednaná až na září, prý to není akutní ![]()
Ahoj já po vysazení HA (brala jsem ji 12 let v kuse) jsem první měsíc dostala MS jak hodinky a další měsíc nic, tak jsem musela na vyvolávačku. Pak byla vyvolávačka ještě jednou a od té doby chodí MS pravidelně. Akutní to asi není, ale nechápu, proč tě objednali až na září? Snažíte se o mimčo?
No, to mně nenaskočila tři měsíce a pak jsem šla na vyvolávačku a dodnes mi samy od sebe vaječníky moc nemakaj (je to už rok). Tim tě ale nechci vůbec strašit, někomu to trvá dýl a někomu míň, než se nahodí ![]()
ja jsme sice HA brala jen tri mesice, ale ms byla hodne spatna a po uzivani femigardu se to jen a jen zhorsila tak trei lahvicku mam ve skrini uz 6 mesicu
![]()
bud se telo zpametava zo soku po vysazeni a casem naskoci normalne nebo je v tom neco jine… uz padla otazka jestli se snazite otehotnet a nepises jestli sis delala tt ![]()
Vysadila jsem HA za účelem mít mimčo, Dr. mi řekla, že první čtyři měsíce po vysazení je to normální, ale mě to normální nepříjde, tak uvidím v září
snad to bude všechno okej
ale pocit je to strašně divný ![]()
Ahojky, jj mimčo chceme, ale těhotenský test je negativní
prostě je asi něco špatně, jen mě udivuje, že Dr. vůbec nebyla udivená a v klidu mě objednala až na září ![]()
Ahoj zakladatelko,
mně se menstruace téměř „ztratila“, beru HA. Podle doktora je to taky normální, protože ji beru dlouho. Já si myslím, že po vysazení se tělo chvíli vzpamatovává, u někoho nemusí být zas problém.
Ja jsem brala antikoncepci 10 let a pak jsem to po vysazeni take nedostala (asi 2 mesice). Gynekolog mi dal nejake prasky, po kterych to prislo, a dalsi mesic jsem to zase nedostala, tak jsem mu volala, ze ty leky nezafungovaly … to jsem jeste nevedela, ze uz jsem tehotna. Jinak si myslim, ze objednani na zari neni zas az tak pozde.
Ano, taky mi moje Dr. řekla, že po vysazení HA se někomu tělo vzpamatovává 6 měsíců a jinému rok. Ale to spíš souviselo s ovulaci a anovulačními cykly, ne s tím, jestli máš, nebo nemáš MS. Udivená být nemusela - je to po vysazení HA opravdu normální a setkalo se s tím už spousta holek. Ale objednání až na září mi přijde dost pozdě. Nedovedu si představit, že bych musela na Dr. čekat déle, než týden.
Ale nevím, jak to u té tvé Dr. chodí ![]()
Ahoj,já vysadila HA v březnu,taky chceme mimi.První MS přišla v pohodě,klasika po dobrání platíčka…druhá ani třetí nedorazila a tak jsem dostala injekci(po té je to jasnačka) a pak přišla MS sama…no a teď jsem už víc jak 40DC a MS nikde.Dr má dovču a tak čekám taky na září…hrůza,děs.
![]()
Ahoj,tak já jsem vysadla antikoncepci po 8 letech.Už před tím,jsem měla s cyklem problémy,takže jsem očekávala,že to teď také nebude žádná sláva.MS samozřejmě nepřišla.Věděla jsem,že po vysazení to tělu trvá než se vzpamatuje,takže jsem sama čekala tři měsíce,než jsem šla k dr.Dr mi nasadila estrofem a proveru,MS sice přišla,ale velmi slabá a každý cyklus byl jen horší a horší.Léky jsem tady přestala brát a začala jsem chodit na rehabilitace (cvičení podle Ludmily Mojžíšové).To zafungovalo až zázračně,hned první měsít to krásně naskočilo a pak se cykly postupně zkracovaly a po půl roce cvičení jsem otěhotněla.Celé to trvalo skoro tři roky,vyzkoušela jsem snad úplně všechno,ale nic nebylo tak účinné,jako cvičení.Doufám,že jsem tě nevystrašila,u tebe to může být v pohodě.Dva cykly bez MS ještě nic neznamenají,tak se tím hlavně nestresuj a nemysli na to,psychyka je největší potvora ![]()
Holky moc Vám všem děkuju za podporu a informace, snad to bude dobré a vydržím do září, jste moc hodné všechny ![]()
Úplně Tě chápu, já jsem z toho taky na nervy, člověk je takový nesvůj
![]()
Ahojky, tak já nedostala MS po dobrání HA půl roku
I když je fakt, že u mě to chodí furt jak chce, většinou jednou za dva měsíce, no ale i tak jsem otěhotněla aniž bychom se snažili
Snad se dočkám i podruhý překvápka, i když s tím moc nepočítám že to pujde tak lehce ![]()