Potrat - kyretáž...? :'(

25
15.8.11 12:57

:'( potrat...kyretáž ?

Ahoj omlouvám se že jsem porád pisi .. ale chci se zeptat co je to „kyretáž“ slysela jsem ze je to výškrab delohy ..asi budu muset jít na potrat jenze uz mam 2mesice to znamená 9 nebo 10.týdnu sestricka gynekologa ale rikala ze je to dost rizikové mohla bych vubec podstoupit tuhle operaci v 15ti ??? .. mel uz z vas nekdo tuto zkusenost ? .. bojím se :( tolik jsem si mimco prala ale njak to nevyslo asi se zbláznímmmm :'((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13821
15.8.11 13:03

Mikolo a co ti řekli? Na ultrazvuku zjistili, že miminku nebije srdíčko? Nebo co? Kyretáž je odstranění embrya z dělohy. Provádí se v nemocnici, zůstaneš tam jeden den. Dají ti narkozu a udělají zákrok, trvá to asi 15min. Druhý den můžeš domů.

Další varianta je, že na kyretáž hned nepůjdeš a počkáš, zda se s tím tělo nevyrovná samo - tj. nespustí se potrat. Záleží ale, jak jsi daleko a jaký máš nález.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
15.8.11 13:04

Já jen pro upřesnění. Je ti 15 a jsi těhotná cca v 9-10 týdnu těhotenství a chtěné těhotenství bohužel nedopadlo a musíš na ukončení?

Jestli jsem to dobře pochopila, tak se neboj. Je to běžný zákrok a trvá asi 15 minut a z dělohy ti odstraní embryo. Bez tohoto zákroku, pokud neodešlo samo, bys mohla mít komplikace, že by se mohlo vevnitř zanítit nebo tak. Při této operaci na věku nezáleží a již jsi i sexuálně aktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.8.11 13:10
AnastazieB píše:
Mikolo a co ti řekli? Na ultrazvuku zjistili, že miminku nebije srdíčko? Nebo co? Kyretáž je odstranění embrya z dělohy. Provádí se v nemocnici, zůstaneš tam jeden den. Dají ti narkozu a udělají zákrok, trvá to asi 15min. Druhý den můžeš domů…

Ahoj semnou je vse v poradku i s mimcem jenze mam jit proste na potrat a sestricka rikala ze to interrukpce nebude ze to bude klasicky potrat a bojim se co me ceka rikala ze je to moc rizikové :'(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
15.8.11 13:10

Jakože dítě nechceš a máš jít na potrat? Proč až teď, vždyť už jsi těhotná déle, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
15.8.11 13:12

kyretáž..vysvětleno např. zde
http://www.gyn.cz/tree.php?…

laicky řečeno jde o vyprázdnění děložní dutiny

2 měsíce..je týdnů 8…
9-10 týden už je dost, už nejde o miniinterupci, ale o klasickou…max. je možno provést do 12. týdne, takže pokud jsi třeba 10. máš nejvyšší čas začít to řešit…
záleží tedy jestli mluvíme o revizi dutiny děložní po spont. potratu, nebo ti jde o potrat umělý…tedy umělé ukončení (přerušení) těhotenství-UUT (UPT)
 http://www.gyn.cz/tree.php?…

v 15ti potřebuješ na UPT souhlas rodičů

co nevyšlo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
15.8.11 13:12
Mikola píše:
AnastazieB píše:
Mikolo a co ti řekli? Na ultrazvuku zjistili, že miminku nebije srdíčko? Nebo co? Kyretáž je odstranění embrya z dělohy. Provádí se v nemocnici, zůstaneš tam jeden den. Dají ti narkozu a udělají zákrok, trvá to asi 15min. Druhý den můžeš domů…Ahoj semnou je vse v poradku i s mimcem jenze mam jit proste na potrat a sestricka rikala ze to interrukpce nebude ze to bude klasicky potrat a bojim se co me ceka rikala ze je to moc rizikové :'(

Jestli je mimi ok,tak nechápu proč bys měla jít na potrat.K tomu nikdo nutit nemůže.To tě do toho nutí jako mudr a sestřička?Nebo rodiče?Já šla po 4 h od zákroku domů.Byla jsem na kyretáži ve 12 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.8.11 13:13

Chci ho a moc ja miluji deti , jenže toje slozité doma kazdy den jsou hadky , kazdy den brecim a posilaji me na potrat asi by nebylo dobre si to nechat sice budu pak trpet a vycitat si ze jsem to dala pryc ale nic se uz neda delat :'( :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
15.8.11 13:14
Mikola píše: … sestricka rikala ze to interrukpce nebude ze to bude klasicky potrat a bojim se co me ceka rikala ze je to moc rizikové :'(

asi spíš myslela, že už to nebude miniinterupce (ta je jen do 8. týdne), ale už to bude klasická interupce…tedy větší zásah do těla, větší rizika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
15.8.11 13:17

Tak v tom případě je to to samé, co píšou holky výše. Je potřeba se na to objednat do nemocnice. Ničeho se neboj, určité riziko tam samozřejmě je, ale to je u všeho. Půjdeš do nemocnice, zákrok udělají v narkóze a druhý den domů. Budeš pár dní krvácet a špinit. Musí se dodržet šestinedělí, pak přijde MS a všechno už bude jako dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
15.8.11 13:17

Nejdřív jsi psala, že miminko chceš, ptala ses ohledně rodičovské v jiné diskusi. Tuším, že jsi byla smířená s tím, že se staneš maminkou. Tak proč teď takový obrat? Někdo Tě nutí nebo je to Tvé pozdější rozhodnutí?
Píšeš, že to nějak nevyšlo. Co nevyšlo?

Příspěvek upraven 15.08.11 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
15.8.11 13:18
Mikola píše:
Chci ho a moc ja miluji deti , jenže toje slozité doma kazdy den jsou hadky , kazdy den brecim a posilaji me na potrat asi by nebylo dobre si to nechat sice budu pak trpet a vycitat si ze jsem to dala pryc ale nic se uz neda delat :'( :cry:

mělo by jít především o to, co chceš ty sama…ono tvoje rozhodnutí může být na celý život a to v obou případech…
samozřejmě se těžko volí svobodně, pokud bydlíš u rodičů a oni Tě živí a nemáš kam jinam jít..

Je Ti 15 to není moc, ale ani málo, převezmi odpovědnost, a ať už se rozhodneš jakkoliv přeju ať jsi šťastná a všechno je jak má být. :srdce:
Co otec od mimča, jak ten se k tomu staví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekno
15.8.11 13:19

A kolik to stojí víš?

• Citovat
  • Upravit
7631
15.8.11 13:20

Taky by mě zajímalo, co přítel? Při kom stojí on?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.8.11 13:21
Kaczenka píše:
Nejdřív jsi psala, že miminko chceš, ptala ses ohledně rodičovské v jiné diskusi. Tuším, že jsi byla smířená s tím, že se staneš maminkou. Tak proč teď takový obrat? Někdo Tě nutí nebo je to Tvé pozdější rozhodnutí?
Píšeš, že to nějak nevyšlo. Co nevyšlo?

Víš je to slozité doma jsou kvuli tomu jen hádky vsechny rikají ze bych to mela dat pryc kazdy den brecim kazdy den slysim jen slovo potrat i priteluv tata rikal ze bych to mela dat pryc protoze by byli jeste vetsi hadky s celou rodinou a to protoze se nekdy s pritelem hadame tak oni si to neprejí .. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí