1. IVF - jak to probiha

162
14.7.10 18:24

1. IVF - jak to probiha

Ahoj holciny,
v srpnu, nebo v zari 2010 me ceka moje prvni IVF.
Vim, ze tu je spousty diskuzi, ale vetsinou uz jsou hodne rozjete a tezko se v nich hleda konkretni veci.
Zajimali by me vase pribehy, jak jste byli stimulovany, jak jste si citili a jak jste dopadli. Samozrejme zde velmi rada uvitam i holciny, ktere jsou na tom stejne a pujdou na prvni IVF. Muzeme to prozivat spolecne:)
Bohuzel mam velmi malo informaci od doktorky, takze si vse hledam na netu. Mam zatim zkusenost jenom s jednim IUI, kde jsem byla stimulovana injekcema Fostimonu. Druha doktorka me poslala rovnou na IVF.
Moc vam predem dekuji za jakekoliv reakce:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10249
14.7.10 18:36

Ahojky Oninko pojd klidně mezi nás na 1. IVF leden 2010 jsme sice rozjeté ale pořád k nám přibývají další a další holčiny ráda ti odpovím na cokoliv mám teď za sebou 2IVF jsem dva dny po ET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.10 20:58

taky taky

ahoj, jsem tu poprvé a vložila jsem téma diskuze s podobným problémem. Jsem dnes po odběrech krve, první konzultaci, stěry, spermiogram máme za sebou. Za 14 dní výsledky a pak se rozhodne co dál. Inseminaci nám doktor zavrhnul už při první konzultaci, kvůli manželovo nekvalitním a pomalým spermiím. Ještě se tolik neorientuji ve zkratkách co se k tomu píšou. Pročítám všechno možné na internetu, ale jsem ze všeho dost vyplašená a pořád mi ještě tak nějak nedochází co se bude vlastně dít. Nikdy mě nenapadlo, že miminko si budu muset takhle vybojovat. Tobě držím palce ať to vyjde na poprvé.

• Citovat
  • Upravit
162
15.7.10 11:23

Ahoj Semik, dekuji, pisnu i tam:)
Ahoj Anonymni, tak to jsme na tom skoro stejne:)
Krev a spermiogram mame tez za sebou (to jsou vlastne jedine testy co nam delali…:() spermiogram tez nemame moc dobry, ale problem je hlavne ve me. Nejdriv mi byla odtranovana cysta antikoncepci a potom jsem mela injekce Fostimonu, aby mi vyrostl folikul. Mela jsem vyssi davky a k tomu mi jeste pridala 3 injekce na vic. Dorostl sotva 14 cm, mel by dorust minimalne 17cm. IUI se nezdarilo. Moje doktorka se mnou vubec nekomunikuje a kdyz se zeptam, tak odsekne, vse si studuji na netu. Ted je pry asi na dovolene a jeji zastup valil oci, ze me stimulovala injekcema a poslala na IUI. V mem pripade pry jedine IVF. Nebo laparoskopicky zjistit pruchodnost vajecniku, ale i potom bych stejne musela jedine na IVF. Co jsem si tady ale cetla o laparoskopii, tak se da pry potom otehotnet i prirozenou cestou. Mam polycisticke vajecniky a to je pry mozne i tim odstanit. Ani ta druha doktorka nemela cas mi cokoliv vysvetlit, tak po zjisteni, ze bych pri laparo musela byt tyden v nemocnici jsem se rozhodla pro IVF. Pokud by IVF nevyslo, tak uvidim co dal… tez me nikdy nenapadlo, ze mit dite je tak slozite… ze zrovna ja, co se boji doktoru, nikdy nebyla v nemocnici, nic si nezlomila, injekci nemuze ani videt, ze ja pujdu dobrovolne na operace, abych mohla mit miminko:( jsem tez hrozne vyplasena.
momentlane jsme tento cyklus nestihli, takze jdu na kontrolu az 3.8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marti32
15.7.10 15:24

Ahoj holky, už sem chodím nějaký čas a čtu si příspěvky ostatních, ale teď musím taky přidat svoji trochu … Před nedávnem jsem na tom byla jako vy a celá se třásla nedočkavostí a zároveň obavami na moje první IVF. Nicméně utekly už dva měsíce a pořád nic. Poté co jsem oběhala všechny testy, přišla na řadu z ničeho nic štítná žláza a myslela jsem, že je vše ztraceno, takže další testy atd. Nakonec jsem po dvouměsíčním martiriu dorazila do CARU, nervozní jaký bude verdikt doktorky. Jaké to bylo štěstí, když mi řekla, že můžeme začít se stimulací!!! Poté se podívala do kalendáře a řekla, že v termínu transferu bude na konferenci a tudíž to musíme o další měsíc odložit! Úplně jsem se doma sesypala.
Tak jsem měsíc čekala až bude ten vhodný termín a v pondělí jsem byla opět na dalším pokusu, už trošku skeptická, co zase bude. A taky že bylo! Pro změnu mi oznámila, že na utz mám cystu! Když jsem odtamtud odcházela, tak už jsem se tomu musela „smát“. Co nás ještě všechno čeká? Vždyť je to teprve začátek! Teď čekám, až dostanu mns (měla jsem mít úterý nejdýl středa a pořád nic?) a 2. nebo 3. den na utz, zda cysta zmizí, jinak zase smůla a nevím co pak dál. Takže teď se modlím, abych to dostala a nevyšlo mi to na víkend, protože to tam asi nebudou a aby bylo po cystě!
No ale proč to všechno píšu … asi jsem se taky potřebovala vykecat :o), ale hlavně proto, že jsem pochopila, že se musím obrnit obrovskou trpělivostí (což není moje silná stránka :o)) a nepodléhat tomu!!!
Takže držím všem, co jsou na tom stejně pěsti a nezbývá než doufat, že jednou to konečně vyjde!

• Citovat
  • Upravit
162
15.7.10 17:22

Ahoj Marti. Nedockavosti jsem se klepala na prvni IUI a verila, ze se povede:) no bohuzel… a informace od druhe doktorky, ze s postupem me doktroky nesouhlasi, ze jsem pripad na IVF me uzemnilo a od te doby jim neverim. Nevyznam se v tom, myslela jsem, ze doktori jsou odbornici a ze aspon v jedne budove maji stejne postupy…
Je dobre, ze Te posilaji na ruzne vysetreni, sice to je na dlouho, ale aspon budes mit jistotu, ze si pro to udelala maximum a melo by to tedy vyjit:) Preci jenom je to drahy spas (aspon tedy pro me) a proto se mi vubec nelibi, ze me nikam neposlali:( jenom krev a spermagram u nich. A jeste me tedy taky poslala se stitnou zlazou, ale tu mam v poradku. Pry jenom neco malo, tak mi radsi nasadila Letrox, kdyz se snazim otehotnet, jinak by to pry neresila. Co mas ty se stitnou zlazou? Jake vsechny testy si obihala?
Pri prvnim IUI se mi stalo, ze jsem mela jit na IUI ke sve doktorce, rekla mi datum cas, cekam v cekarne a koukam, jmeno me doktorky strzene 8-o a az za hodinu me zavolal k sobe cizy doktor 8-o Kdyz jsem to dostala, tak jsem sla k doktorce a bum, zavolala si me nejaka jina doktorka a zbytek pohadky uz znate. Ptala jsem se, pry je na dovolene, no nevim, nejak dlouho… Je to tedy Ruska, tak mozna odjela dom na dele. Rozhodne me jako svemu pacientovi nic nerekla… omlouvam se holky, ze sjem se tak rozepsala, se taky potrebuji vypovidat, jeste jsem to porad nerozdejchala:)))
ja jsem mela taky cystu a tu mi odstranila antikoncepci. A ted se obavam, ze se vrati… antikoncepci jsme nestihli nasadit.
Budem se tu obrnovat spolecne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
16.7.10 08:29

Ahoj holky, máte sice založenou diskuzi 1. IVF, ale mne nedá, abych vám nenapsala mojí zkušenost … Po roce neúspěšného otěhotnění jsem se dostala do CARu. Předtím jsem brala 7 měsíců clostilbegyt a duphaston, ale vzhledem k tomu, že mám potvrzené PCO, tak se mi po hormonech dělaly spíše cysty, než OVU . Šla jsem do CARu (gennet), kde mne bylo rovnou doporučeno IVF, když už jsem k nim vlastně přišla, tak na co čekám ???!!? Chtěla jsem nedřív zkusit 3× IUI a pak teprve IVF, ale vrtalo mi hlavou, proč mi nenabídli laparku, jestli mám vůbec průchozí vejcovody, když už si budu platit injekce do břicha na přípravu IUI. Nicméně jsem měla cystu, dali mi na měsíc HA, pak stimulace injekce do břicha a následně IUI, které nebylo úšpěšné . Začla jsem na ně tlačit, že chci laparku, ale jejich odpověď zněla, že je to zásah do těla a když už jsem se k nim dostala, tak proč né rovnou IVF ?Nicméně NE, chci laparku, ok, vyběhala jsem si předoperační a letos v lednu jsem šla na laparku. Udělali mi skarifikaci, potvrdili mi PCO, kde mi řekli, že OVU nemohla ani probíhat, protože to vajíčko se prostě NEDOSTALO ven z vaječníku. Pak jsem chodila ke své Mudr., kde mi kontrolovala folíky, jak rostou. Měla jsem pak MS bez vyvolávačky a v březnu mi píchli pregnyl na vyvolání OVU, protože jsem měla folík. V dubnu jsem našla // a teď jsem v 18tt .. Podle mýho jsou tato centra hlavně o byznysu. Samozřejmě vůbec nepopírám, že jsou tu proto, aby spoustě holkám pomohly a pomůžou, ale myslím si, že při PCO je laparka dobrá, ale samozřejmě záleží na každé z nás, co chce a k čemu svolí. Každopádně držím palce všem, aby to vyšlo a měly jste vytoužené miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
16.7.10 09:45

Taky

Ahoj, mě čeká první IVF nejspíš září-říjen 2010. Mám z toho docela strach. Pořád si čtu nějaké diskuse co mě kdy čeká :-? Náš problém je v tom, že manželův spermiogram vyšel špatně, chudáček, pohyblivost a počet spermii super, jen morfologie vyšla špatně 0,5% :( . No a já mám problém s tím, že nemám ovulaci. 4 měsíce jsme oba dva brali různé vitamíny a teď čekáme na další výsledky.
Všem přeji aby vše dobře dopadlo a zadařilo se. Protože nikdo, kdo si tuto situaci nezažil, neví jak se cítíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
16.7.10 11:41

ahoj, zatim IVF naplanovanou nemam, ceka me jeste jedna IUI (jednu uz mam za sebou). o druhe mimi se snazime uz vice jak rok a porad nic :-( prvni syn byl na 3. pokus. zatim podle vsech vysledku ja jsem ok, jen muz horsi spermio- „linejsi spermie“. na pruchodnosti vajecniku jsem jeste nebyla. Dr. me do toho netlacil, protoze uz jedno dite mam, tak zatim predpoklaldal, ze jsou ok kdyz jsem neprodelala nejake zanety ci chlamidie. po te 2. IUI ale asi na to pujdu. uvidime. chodim tez do gennetu a jsem spokojena- do niceho me nikdo netlaci, vysvetluji a snazi se jit cestou nejmensiho odporu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
16.7.10 11:42

Ahoj holky, já absolvovala už loni laparoskopii, kde mi odstranili nějaké drobné chybičky, ale jinak průchodnost dobrá. Náš problém je manželův špatný spermiogram a já mám mírnou endometriozu, tudíž jsme rovnou byli navrženi na IVF metodou ICSI. Předtím jsem absolvovala samozřejmě krevní testy a genetiku. V průběhu čekání na výsledky testů se mi zvětšila štítná žláza (jako by toho bylo málo!), tak taky beru Letrox, ale asi budu muset na operaci, jenže to jsem řekla, že teď nechci, když už jsme tak blízko a podle doktorů by to nemělo vadit, protože hladiny hormonů mám v normálu.
Teď čekám na mns - už je to 33 den!a pořád nic a mám tu cystu, tak uvidíme jestli praskne. Píšete tu, že se jinak dá odstranit antikoncepcí? Takže žádná další operace?
Zajímalo by mne, jak to berou vaši partneři? Ten můj se myslím snaží, ale někdy mi připadá, že je mu to jedno nebo co. Když jsem si začla stěžovat, tak radši po chvíli zmizel a když jsme od doktorky dostali takový to povídání o tom všem, tak si to ani nepřečetl! Přitom to není nějaký necita, ale pravda je, že toho z něj nikdy moc nedostanu :o)
Tak by mě zajímalo, jak jste na tom vy?? :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
16.7.10 11:45

ahoj marti. muj muz nas do gennetu sam objednal. takze se snazi. je trochu bezmocny, smutny :-( celou dobu jsem si myslela, ze problem je u me, hodne me prekvapilo, ze to nakonec vypada na nej :-?

do poradny chodime spolu a tam nas o vsem informuji, mozna jeste hleda na netu. nechci ho tim stresovat a porad mu neco podsouvat, moc o tom uz nediskutujeme, mozna pred rokem … ted uz ne. koupila jsem mu nejake vitaminky a tak je zobe 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
16.7.10 11:57

ahoj cacorko, asi nad tím moc přemýšlím :-) manžel se mnou taky chodí na všechny konzultace a spermiogram bral jako samozřejmost, spíš byl taky hodně smutný, že to vyšlo tak špatně a pořád opakoval, že je k ničemu … zřejmě to prožívá po svém. pro všechny je to velká psychická zátěž a každej se s tím vypořádá jinak. mě se jen hlavou honí spousta obav, zda to vyjde, ale i co potom, jak to zvládnu apod.
myslím, že když člověk otěhotní přirozeně (i když třeba plánovaně), tak je to velká úleva v tom, že to prostě najednou je a víc už to neřeší!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
16.7.10 11:59

Já, když jsem chodila do gennetu, tak chování všem super, to si v žádném případě nemohu stěžovat :palec:, jen mi vadilo, že mne chtěli rovnou přiřadit IVF. S mojí mudr. jsme to probíraly a ona říkala, že i před IVF je lepší laparka, že se může odhalit nějaká věc, která by případně mohla se zasadit o vypuzení embrya z dělohy, kdybych podstoupila IVF, tak nevím. :nevim: .. Cysty jsou různé, jedna je z vajíčka, které se nedostalo ven z vaječníku a roste, roste ..až je z toho cysta, a je naplněná vodou a ta buď praskne, nebo se vstřebá, není nutná operace a HA má pomoci, tak proto já jí dostala na měsíc. Jinak to může být i bez HA. Pak jsou cysty, které jsou naplněné krví a ty musí být odstraněny operativně, ty se nevstřebají :pocitac: Můj partner má naštěstí výborný SPG, i když kouří, ale i přes dobré výsledky zobal Tribumax na podporu spermií, tak se zkuste na to podívat, když budete chtít :-) Já ještě pila kontryhel a mnišský pepř do OVU, nevím, zda tomu pomohly nebo ne.. Jinak přítel to nesl dobře, já špatně 1 a 1/2 roku to nešlo, psychika na bodu 0 :poblion: … ale podpora partnera je důležitá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
16.7.10 12:09

jako ja toho ted mam nad hlavu, tak se to snazim moc neresit. zbyva mi posledni rok skoly a do toho jeste 2 roky stary loupeznik :dance: venceni neunavneho psa a domacnost zavrsuje nas kocour. tak nejak vyckavam. po 2. neuspesne IUI pujdu na ty cesty. je to neprijemne a proto mi rekl, ze s tim jeste pockame. proc te lucy na IVF rovnou posilali netusim, zkus se jeste zeptat. treba je tam jeste nejaky problem…

ja osobne pila kontryhel, malinik, zobala listovku, sarapis a nevim co jeste. ted na vsechno prdim, docela me to zmahalo. zjistovala jsem si stav cipku, k mereni BT jsem tedy jeste nedospela …

IVF bych se chtela vyvarovat- nechci do sebe pred cpat nejaky hormony ktery ti pak mohou udelat v tele peknou paseku :twisted:

marti pockej, treba se jeste // ukazou, testovala jsi?

asi pujdu do lekarny pro tribumax 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
16.7.10 12:16

Manžel vzal vyšetření jako samozřejmost, akorát byl strašně smutný jak dopadly výsledky. Taky mi několikrát říkal, že jsem si zvala špatného samce :-) , se jen usměji. Sice nedává najevo své city, ale vidím že se tím trápí. Ikdyž mu neustále vykládám že to není jeho chyba! Doktorka nám řekla, že každý druhý muž, má problémy. Ale málokterý, jde na vyšetření. Tak prý mám toho svého chválit a chválit :) . A taky že strašně záleží ne psychice, proto jsou třeba špatné výsledky. Ale nevím jak se nestresovat nebo na to nemyslet???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí