Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
my to řešíme…asi by to spíš měl psát ten můj chlapák, ale …nejprve u udělali nějaké ultrazvuky, prohmatání(1000,–), …nic bolestivého, potom následovaly hormonální testy - nám nedopadly nic moc, ale přítel stejně šel na MESA/TESA (i se zamražením 13 000,–) a tam spermie našli, ale nic moc…no a prodělali jsme první IVF a jak to dopadlo jsi asi nejspíš četla…
alberto a ty hormonální testy vám také dělal urolog nebo car?
My byli dnes v car právě na tom spermiu a udělali nám i hormonální profily oběma..tak jsem zvědavá jaké budou vysledky.
4.8 nějaká genetika ,krev +moč..
Takže TO ASI PĚKNĚ BOLÍ CO?
cENA KOUKÁM PODOBNÁ JAK V G..10 tis ,nevim co by chtěli za zamražení.
Já právě zvažuji s chlapem dárcovství případné.Že by jsme se jako tomu vyhli..
Je ještě nějaká léčba nebo vždy musí být ta mese tesa?
Ahojky,
tak my jsme na tom obdobně. Manželovi byla po spg vyřčena diagnoza azoospermie… Zítra máme sjednánu konzultaci v CARu tak jsem zvědavá co se dozvíme. V každým případě to nechceme vzdát, dárce bereme až jako poslední alternativu.
Taky by mě zajímalo (jako Kamču) jestli má někdo zkušenosti se zlepšením spg a otěhotněním bez nutnosti M/T
simka, u nas v teme mame jednu kocku, odbornicku na spg, ta by Ti mozno vedela poradit, skus jej napisat:
no genetické vyšetření nám oběma dělalo CAR, a to hlaně příteli právě se zaměřením na azoo..záleží jaká je to azoospermie(je obstrukční a neobstrukční)…my máme tu obstrukční…nic jiného než M/T nám nezbývalo, ale nechci brát iluze, ale …nám na M/T našli spemie, ale kvalita nic moc - takže to zatím vypadá tak jak to vypadá…
a ta obstrukční a neobstrukční je co????
A to vám zjistily z krve jo?teda mužíkovi. ![]()
Nás teda M/T nestálo nic,zamražení spermií 1000,– rok
Nevím,jakou azoo měl manžel,ale nejdřív měl oligo,pak najednou během měsíce azoo a po M/T se po čase zase spermie objevily.Urolog ho po operaci upozorňoval,že se event. spermie časem můžou zase objevit,tak jsme rádi za čerstvé,bo zamražené byly hodně špatné.Když se použily,tak se vajíčka oplodnila ,ale hned druhý den se zastavila v dělení ![]()
FN Olomouc.Tehdy jsem se na cenu schválně ptala,protože vím,že jinde se platí i 15 000 a dr mi řekl,že neví,za co by se mělo platit,že urolka si to kóduje jako odběr materiálu ![]()
Tak to je daleko no..
MY by jsme na to šli asi případně v car kam chodíme a tam mají psáno v ceníku 10 tis,a pak samoplátce přes 20 tis..
je v tom rozdíl ten - buď nevyrábí:), nebo nějak blbě, to neostrukční…anebo nemůžou pryč - třeba bariéra jako u nás - to je obstrukční…POZOR - co jsme četli různé studie - u nás se to potvrdilo, že hormonální obraz není vypovídající…
alberto píše:
je v tom rozdíl ten - buď nevyrábí:), nebo nějak blbě, to neostrukční…anebo nemůžou pryč - třeba bariéra jako u nás - to je obstrukční…POZOR - co jsme četli různé studie - u nás se to potvrdilo, že hormonální obraz není vypovídající…
Ahoj ,
Jestli je bolestivé apod.
tak holky mám dotaz dnes nám byla diagnostikována azoospermie.
A doporučení urologa androloga.
Chci se zeptat-jestli to někomu pomohlo?
Jaká je případná léčba?co tak u tohohle dr probíhá za vyšetření?
Díky moc za odpovědi.