Azoospermie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
25.3.14 11:57

@Anonym82 Se omlouvám za vlezlost, ale proč nechcete vlastní holčičku a místo toho jdete do dárce?
Pochopila bych to, pokud by se oplodnila vajíčka a kluci by se zlikvidovali, ale pokud by byli schopni rozlišit už ty spermie a bylo by oplodněno vajíčko holčičí spermií, kde je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
28.3.14 17:53

Ahoj holky,
taky máme problém azoospermie, o kterém víme už pár let. Zatím jsem to neřešili, ale teď jsme se objednali do Prahy k Dr. Kočímu. Je to vlastně první krok, který jsme učinili, a mě teď vrtá hlavou, jak to bude dál… Když vlastně partner bude třebas léčen či tak a já nemám ani vyhlídnuté žádné CAR… Jak jste to měli vy? Vy jste nejdříve zašli do CAR a až pak jste zašli k andrologovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
29.3.14 08:54

Hezké sobotní ráno, tak jsme byli včera poprvé v CAR Pronatal v Karlových Varech a přistup byl skvělý, bohužel nám potvrdil dalši spermiogram špatné zprávy :-/… Ve středu jedeme zas a už by jsme měli vědět výsledky partnerova hormonalního vyšetření a tedy i přičinu azo a dozvíme co dál zdali vůbec má operace smysl…dost jsme o tom mluvili a partner má v případném dárcovství jasno, přistoupil by na to, v tomhle ohledu jsem já více napochybách, ale pokud nebude jiná možnost půjdem do toho…jinak jsem měla do pronatalu doporučení od své doktorky a při této první prohlídce tj. Vstupní pohovor, utrazvuk mě plus gyn. vyštření, spermiogram a nabraní krve k hormonálnímu vyš. jsme zatím nic neplatili…ale to přijde :), rodině zatím zůstavá vše utajeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
29.3.14 19:08

Problém je zásadní a to že geneticky dokázána mikrodelece AZFb u manžela způsobuje absolutní neplodnost jak nám i tento týden potvrdil gynekolog v dalším CARu, kam jsme přešli:( Proto buď dárce nebo adopce nebo změna manžela:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
30.3.14 10:05

@Anonym82 Tak to chápu, já jsem získala dojem, že holčičku byste měli vlastní.
Přeji, ať to dopadne co nejlépe a podle vašeho přání. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
30.3.14 18:02

Koukám, že to nemáme žádná jednoduché a naše polovičky už vůbec ne :) tak ať se nám všem daří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
30.3.14 19:08

@Anonym82 dívala jsem se na stránky adromeda.cz - mudr. kočí a je tam aktualita, že muž s s mikrodelecí má děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
30.3.14 19:12

JJ, kéž by třetí pokus IVF už byl u nás konečně poslední. Plánujeme stimulaci na půlku dubna. Od prvního IVF v červenci jsem přibrala 3 kg a to že člověk nemůže během toho martyria sportovat jak je zvykly ke psychické pohodě nepřidá:( Tak teď valím aerobik, kruhový trénink a běh abych měla endorfiny do zásoby!;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
30.3.14 19:20
@katule.cos píše:
Ahoj holky,
taky máme problém azoospermie, o kterém víme už pár let. Zatím jsem to neřešili, ale teď jsme se objednali do Prahy k Dr. Kočímu. Je to vlastně první krok, který jsme učinili, a mě teď vrtá hlavou, jak to bude dál… Když vlastně partner bude třebas léčen či tak a já nemám ani vyhlídnuté žádné CAR… Jak jste to měli vy? Vy jste nejdříve zašli do CAR a až pak jste zašli k andrologovi?

Ahoj, my jsme začali s vyšetřením spermiogramu už v CAR, když se nám cca rok nedařilo otěhotnět. Po zjištění Azoospermie následoval kolotoč vyšetření u partnera i u mě, abychom zjistili jaké máme možnosti. Uvidíte jakou Vám zjistí příčinu azoospermie, ale CAR se asi nevyhnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
30.3.14 20:45

Koukala jsem se na stránky MUDr. Kočího, prohlédla jsem si i lépe e-mimino a různé diskuze. Napsala jsem mu, opsala jsem doslova kus zprávy a doufám, že mi dá naději a pozitivní informace. CAR mě v tuhle chvíli zklamal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
31.3.14 20:31
@Busy píše:
@Anonym82 dívala jsem se na stránky adromeda.cz - mudr. kočí a je tam aktualita, že muž s s mikrodelecí má děti.

Děkuji za typ. Bohužel tam není napsáno o jakou mikrodeleci se jednalo. Je jich více typů a my máme zrovna tu nejzávaznější. Manžela už stejně ale do žádných dalších vyšetření nedonutím a navíc až do Prahy, když jsme ze Znojemska. Navíc se bojí, že když už má tak jednu závažnou vadu, aby se tam nepřidala nějaká další, jelikož doma zažil tetu, která měla Downův syndrom a říkal, že by takového dalšího člověka na svět nechtěl přivést. Proto už jsme tak nějak smířeni s dárcem anebo adopcí. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
31.3.14 20:35

@Anonym82 to je rozumné. Můj manžel to už asi vzdal. Ani operace, ani další vyšetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
31.3.14 21:23
@Busy píše:
@Anonym82 to je rozumné. Můj manžel to už asi vzdal. Ani operace, ani další vyšetření…

Můžu se zeptat kolik ti je let? A manžel teda nechce mít děti? Je škoda, že se tak sekl. Vždyť pro něho by to byla jedna operace, kdežto tebe by čekalo IVF, což jsou ultrazvuky, píchání injekcí, braní krve, odběr vajíček pod narkózou a pak vložení embrya a ještě k tomu nekonečných 14 dní čekání na výsledek a mezitím všem vysvětlovat proč nepiješ, nesportuješ atd.! Prostě on jedna návštěva v nemocnici a pak normální režim, ale ty měsíční martyrium s nejistým výsledkem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
31.3.14 21:57

@Anonym82 Je mi 31. Budu ho jeste zpracovavat. Ale uz me to depta. Furt byt diplomat, diplomaticky hledat vhodny cas k rozhovoru. Stejne zadny vhodny cas neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.4.14 11:36

@Busy A v čem to tedy vázne, pokud se mohu zeptat…Jestli jsem to z předchozích zpráv dobře pochopila, tak manželovi se nechce na operaci a vám se nechce do dárce když je šance 5%…ptám se jelikož nám pravděpodobně zítra oznámí verdikt a budeme vědět kolik procent máme šanci na geneticky vlastní dítě pokud tedy vůbec…Přítel mi řekl, že pokud bude jen malá šance tak na operaci půjde, ale 5% je opravdu málo vůbec nevím jak by jsme se rozhodovali dál…Každopádně vám přeji hodně sil ať to zvládnete ať to bude jakkoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí