Azoospermie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4147
24.4.14 07:40
@nikoleta2 píše:
@cerbygerby ahoj taky chodime do caru do teplic a mesa nas asi ceka taky nam rekli 20tisic…a ted se zase dozvidam ze to bude drazsi :/ chjo..uz jste byli na genetice? My jo a budeme cekat 4 až 5 mesicu :zed: :zed: kvuli nejakemu chromozomu X Y nebo co, ze to je na delsi dobu.. takze ted mame delsi pauzu

My jsme měli celou genetiku v Brně hotovou za měsíc. To je hrozně dlouhá doba 4-5 měsíců!:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
24.4.14 12:02

@nikoleta2 My jsme byli v Pronatalu v Praze a taky jsme meli genetiku hotovou celkem rychle (cca 5 tydnu). Takhle dlouho cekat, blee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
2.5.14 21:48

Ahoj holky, tak mám po minimální stimulaci, kdy mi odebrali 3 vajíčka a 2 embryjka mi dnes zavedli. Tak snad 3. pokus bude konečně náš šťastný! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
21.5.14 20:32

@Anonym82 Ahoj, tak co 3. pokus? Můžu gratulovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
22.5.14 07:23

@Busy BOhužel, zase to nevyšlo. Pomalu se z toho s manželem vzpamatováváme:(. Mudr. už moc neví co se mnou, když až na nízké AMh vypadá, že je vše v pořádku. DOporučili mi hysteroskopii, že se podívají dovnitř, jestli je doopravdy vše jak má být. a Přípravky na rostlinné bázi pro zlepšení kvality vajíček. Jelikož víc vajíček na jednu stimulaci ze mě nedostanou, tak potřebujeme, aby byla co nejkvalitnější. Takže si dnes jdu koupit Inofolic a sehnat Femigard a po prázdninách nás čeká 4. pokus. Ach jo, ksdyby manžel měl aspoň nějaké sppermie a my to mohli v mezičase zkoušet normálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.5.14 12:18

Tak se hlasím po nějaké době, kdy už máme vše hotové, genetika trvala 5 týdnů a dopadla dobře u nás obou. Bohužel partner má tak špatné hormonální testy, že nám doktor řekl že šanci na získaní spermii jsou mizivé, že při těchto diagnozách to dopadá většinou neuspěšně, operace plus moje odebrání vajíček by nás vyšlo na nějakých 45000 a to je prvotní hrubý odhada vzhledem k opravdu velmi malé šanci do toho nepůjdeme. Jedinou možnosti bude tedy dárce a to musíme ještě zvážit. Jediné plus je, že u mě vše probíhá prý na jedničku takže by jme šli pouze na inseminaci (pokud to říkam správně) no tak uvidíme. Každopadně všem mnoho sil a zdaru a děkuju za podporu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
1.7.14 07:51

Ahoj, ráda bych se připojila k této diskuzi.

S manželem už se dva roky snažíme o miminko, po 8měsících se to podařilo, jenže pak v 8tt zamlklé těhu. Od té doby uběhlo už dalších skoro 11 měsíců a nic. Tak trochu jsem si vyžebrala na gyndě spermiogram (doktor prohlašoval, že když už se nám to jednou povedlo, tak se to povede znovu) a včera přišla rána jak z čistého nebe - Azoospermie.

Manžela čeká ještě kontrolní spermiogram, ale já jsem z toho totálně na dně. Vím, že jsme ještě na začátku, ale mám strach, že se našeho vytouženého miminka nedočkám.

Otěhotněla jste některé i přes tuto diagnózu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.14 08:10

Ahoj, ja mam něco podobného. Po pul roce zkoušení spermiogram, poté přestal kouřit a jist vitaminy. Nečekaně jsem otěhotněla, akorat jsem to zjistila v den první návštěvy do car, tak me poslali na hcg a pak kontrolní hcg a k moji gyndarce. V 8.tydnu jsem musela na revizi. anembryomola, Tzn. bezplodove těhotenství. Ted jsem po 1.IVF a čekáme na výsledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
1.7.14 08:27
@kaca-mal píše:
Ahoj, ráda bych se připojila k této diskuzi.

S manželem už se dva roky snažíme o miminko, po 8měsících se to podařilo, jenže pak v 8tt zamlklé těhu. Od té doby uběhlo už dalších skoro 11 měsíců a nic. Tak trochu jsem si vyžebrala na gyndě spermiogram (doktor prohlašoval, že když už se nám to jednou povedlo, tak se to povede znovu) a včera přišla rána jak z čistého nebe - Azoospermie.

Ahoj, záleží jaké příčiny ta azoospermie je. Je mnoha příčin. U nás je bohužel dána geneticky, manžel netvoří žádné spermie, takže jsme odkázáni na dárce. Ještě se k tomu přidalo moje nízké AMh a bohužel 3 pokusy IVF negativní:(.

Manžela čeká ještě kontrolní spermiogram, ale já jsem z toho totálně na dně. Vím, že jsme ještě na začátku, ale mám strach, že se našeho vytouženého miminka nedočkám.

Otěhotněla jste některé i přes tuto diagnózu?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.14 08:31

Ještě tedy abych upřesnila, my nemáme azoospermie, jen jich je málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
1.7.14 08:43
Tak pokud nějaké jsou, tak je vždycky naděje!;) Kupte nějaké vitamíny, ať jsou spermíci v kondici a určitě se to povede.Jen to možná bude trvat o nějakou dobu déle než při normálním spermiogramu a záleží teda, jestli i ty jsi v pořádku. S ohledem na váš věk se dá zkoušet normálně, ale pokud už ti je okolo 30, tak si nech zjistit AMH (zásoba vajíček).
@Ruzovytulipan píše:
Ještě tedy abych upřesnila, my nemáme azoospermie, jen jich je málo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
1.7.14 08:53

@Anonym82 no nás všechna vyšetření ještě čeká. Právě jsem přemýšlela, co mohlo ten jeho spermiogram tak ovlivnit, když už jsme jednou otěhotněli. CCa před dvěmi měsíci měl problémy s nohou a bral v podstatě skoro týden v kuse ibalgin, musím se zeptat doktora, zda to na to může mít nějaký vliv nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
1.7.14 11:31

@kaca-mal Ono mohl být ten spermiogrom tak špatný i před tím. K otěhotnění stačí 1 zdravá spermie a 1 zdravé vajíčko. Důležitější je podle mě příčina tak špatného spermiogramu, aby jste zjistili, jestli je možné ho zlepšit a zvýšit tak vaše šance na otěhotnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.7.14 13:42

Pekný den přeji, partnerovi zjistili v Genetu v Lbc azospermii, pristi tyden jde na druhy spermiogram zda se to potvrdí..je to pro nas nemila udalost s kterou jsme nepočítali.. Neco malo jsem si o tom precetla, ale byla bych rada Za nejake informace : co nas ceka, jake vystreni, kam se nejlepe obratit atd… Predem moc dekuji Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
8.7.14 18:16

Ahoj všem, velká škoda, že to nevyšlo Anonym82 - je mi to líto. Ale 4. pokus už snad bude úspěšnější. Co se týká nově příchozích - azoo, která přišla nečekaně (např. se už jednou podařilo otěhotnět) je vždycky na základě nějakých blbých vlivů z okolí (toxiny v barvách, cyklistika, úraz, saunování, varikokéla, špatná životospráva, málo vitamínů, nemoc atd.), ale pozitivní na tom, že když se jednou našly, najdou se i podruhé (kdyby musel podstoupit M/T je obrovská šance, že se najdou). Co se týká @Lenka.Dv šaptného hormonálního profilu manžela - doporučuji zkusit MUDr. Kočí - androlog v Praze. Vím, že v některých případech je schopen azoospermii hormonálně léčit, příp. nasadí takové hormony, že se většinou spermie najdou, má obrovskou úspěšnost, ale nemá smlouvu s pojišťovnami. Přeju všem štěstí, nejen šikovnost doktorů je v našem případě důležitá. My jdeme v srpnu na inseminaci - už o tom mluvíme jako bychom měli rovnou dostat dítě. Jsem na to zvědavá, teď čekám menzes, mám vypočítané nějaké termíny a ona ta sviňa jak na potvoru nepřichází. Kdosi počká, ten se dočká. Všem přeju krásnou dovolenou a pevné nervy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí