Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Abstinencí je myšlena abstinence od ejakulace, nikoliv pohlavního styku.
Aneb neznám chlapa, který by bez toho vydržel půl roku… (ať už orálního partnerkou nebo vlastního ručního).
Ano přesně tak ale pokud opravdu ejakulaci neměl pak je to špatně spermijky se musí obnovovat
Anonymní píše:
Abstinencí je myšlena abstinence od ejakulace, nikoliv pohlavního styku.
Aneb neznám chlapa, který by bez toho vydržel půl roku… (ať už orálního partnerkou nebo vlastního ručního).
…nebo to byl asi spis jiny anonym s tou poznamkou
![]()
Abstinencí myslím opravdu ABSTINENCI! Jak jsem psala, od loňského podzimu pritel ejakuoval pouze jednou a to jsem otěhotněla a pak dvakrát „do kelímku“ před spermiogramem.
Holky, já se neptám na to jestli takovej chlap existuje, já prostě takového mám doma a plně respektoval zmiňované problémy. Plus k tomu problém, že vyvrcholení se nám daří stějně jen tak jednou z deseti milování, takže i kdyby jsme se milovali častěji (což skrz problémy nešlo) tak by se stejně „nevyprázdnil“.
Další věc je, že spermijky se obnovují tak i tak, jen se ty „nevyužité a staré“ odplavují vnitřně a s močí pak ven.
Takže můj dotaz je spíš o tom, jestli to má vliv nebo ne??? Jestli se opravdu ty špatné dostatečně odplavují???
Díky. Autorka dotazu.
A prosímk neodsuzujte mě za týrání chlapa. K orálnímu i ručnímu sexu mám odpor (mám k tomu důvod) a když vámi pů roku při každém sednutí na židličku „projedou vidle“ a pak pro změnu nosíte pod srdíčkem mrtvé miminko, tak vám opravdu není moc do skoku ![]()
Omlouvam se, blbe jsem pochopila poznamku pod Tvym prispevkem, protoze byla take od anonyma.
Ale vpodstate ma Semik pravdu, urcite takova abstinence kvalitu spermii ovlivni… To, co se vylouci samo, neni v takovem mnozstvi, aby se sperma mohlo kvalitne obnovovat.
Nemluvili jste o tom s lekarem? Neuvazovali jste o nejakych lecich na podporu ejakulace?
omlouvat se nemusíš. Vím jak jsi to myslela. Ono je to všechno složutější a nejspíš to souvisí všechno se vším a pochybuju, že léky pro partnera an tom něco zpraví.
Asi není od věci si přiznat, že jsem prostě frigidní,takže když jsme se začali snažit o mimi, tak jsme jen vychytávali sex v období ovulace - to jsem samozřejmě udělala maximum aby partner vyvrcholil. Ale mimo tyhle dny jsme se nemilovali nebo milovali ale jen tak pro radost, pro relax a to většinou bývá bez vyvrcholení (někomu prostě stačí zahrát si tenis a nemusí zrovna vyhrát všechny sety…
)
Takže jak jsem psala - všechno je bludný kruh, ze kterého je jediná cesta, že se zapřu a třeba 10× do měsíce se budu plácat ve vlastním potu, tělo na tělo, z toho jednou to třeba vyjde… ale jak dlouho se dá něco takového vydržet, když je pro mě milování opravdu jen o tom plácání v potu???
No ale to už až tak nesouvisí s mojí původní otázkou, to už je téma zase jiné ![]()
Hm, tak to opravdu nemas jednoduche ![]()
A Ty jsi nejakou stimulaci zkousela?
Nebo pomoc u sexuologa?
Ale na druhou stranu… Taky jsem mela partnera, ktery mel problem s ejakulaci a ja hledala problem v sobe - ze ho dost nevzrusuju atp. ![]()
Ahojky, zatím jsme nic nezkoušela. Partnerovi ty abstinence nevadí, netlačí mě do ničeho, nepodbízí se, nezkouší to na mě, prostě to bere tak jak to je a je si vědom i svého problému, takže se do toho v podstate něhrneme ani jeden.
Chtěla jsem aspoň pro začátek zkusit kotvičník na podporu libida. Jenže jako všechny jiné léky na podporu i kotvičník zvyššuje haldinu hormonu, což mi došlo že nesmím - beru léky na štítnou žlázu. Takže tím moje naděje na zvyššení libida končí a riskovat, že si rozhodím hormony a nebudu moct otěhotnět vůbec - to v žádném případě.
Chjo, ale teda čím dál víc mě mrzí, že valstně kvůli mé nechuti má partner tak šptný spermiogram a samozřejmě tím trpí hodně i on ![]()
Holky prosim vás, chtěla jsem se zeptat…jak dlouho vydrží spermie v nádobce, kdyby se nesli do caru…
@paaseka nám uváděli do hodiny, ale musí se k tomu hlídat teplota. Ale často se uvádí čas do půl hodiny, prostě čím dřív, tím lépe ![]()
Zdravím, mám dotaz ohledně abstinence před spermiogramem. Ve spoustě diskuzí se řeší minimum abstinenčních dní před odběrem… ale my máme opačný problém.
Od podzimu 2009 jsem měla zdravotní problémy, v zimě pak laparoskopie = cca 5měsíců abstinence = tehdy spermiogram (už si to přesně nepamatuju)cca 8mil, 2%pohyblivých, 2%morfologicky zdravých. Z toho se nám podařilo zázrakem otěhotnět hned po 1. milování, v 10tt potrat, šestinedělí, 1cyklus pauza = další spermiogram po 6ti měsíční abstinenci.
Takže otázka je jasná - jak moc taková abstinence může škodit ve znaze o početí miminka?