Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny,
ráda bych trochu obnovila toto téma – a snad uvítáte, že anonymně. Založila jsem skupinu – http://www. emimino. cz/…azoospermie/ – budu ráda, když se připojíte, abychom si mohly vyměňovat zkušenosti, rady, tipy, triky, a vzájemně se podporovat při boji s touto potvorou
Těším se na Vás ![]()
@Hope86 ahojky, muzes prosim odkaz poslat znovu? Rada bych se pripojila, ale diskuzi v tom mnozstvi jinych nemuzu najit a tento odkaz nefunguje. Dekuji
Ahoj, omlouvám se všem - neumím tu poslat odkaz na naši diskuzi - kdybyste se chtěly přidat, je to skupina azzospermie a diskuze **Azoospermie - ale my budem bojovat!!!******
Ahoj, omlouvám se všem - neumím tu poslat odkaz na naši diskuzi - kdybyste se chtěly přidat, je to skupina azoospermie a diskuze Azoospermie - ale my budem bojovat!!!
@Hope86 Bohužel to nemohu najít, když dám do vyhledávače Azoospermie – ale my budem bojovat!!! najde mi to jen tento příspěvěk v diskuzi, jinak nic ![]()
@Anonym321 ahojky, musis to hledat ve skupinach, ne v diskuzi. Ve skupine to najdes hned.
@Anonym321 Ahoj, promiň, že jsem se tak dlouho neozvala, nebyla nálada a ještě jsem byla skoro 3 týdny nemocná. 3× IUI - nepovedlo se. Snad pomůže IVF.
Ahoj holky, tak jak jste na tom? Já ve st jdu na 4. AIUI. Jsem bez stimulace 12. DC a folík je 19. Tak snad je tam to správné vajíčko!?
Ahoj holky můžu se k vám přidat. S manželem se snažíme přes rok tak jsem začala brát clostil ale stejně mám ovu ob měsíc. Teď mám pauzu a doktor chtěl všechny vyšetření i manžela a bohužel to dopadlo špatně (azzospermie) manžel je s toho úplně hotovej, já taky co si budem povídat. Chtěla bych se Vás zeptat jestli by ste mi mohli nastínit přibližně postup co se bude dít teď (nebo teda jak to bylo u Vás)zatím jsme objednaní oba na genetiku. děkuju
A taky kde jste byli na tu genetiku jsme objednaní do Českých Budějovic, ale to je vyloženě jen genetika a já si právě myslím, že by bylo lepší kdy to bylo všechno na jednom místě
@Elysss Ahoj, to je nemilá zpráva:( My se s tím srovnáváme už 3 roky, že nikdy nebudeme mít společně mimi:( Snad to u vás ale ještě dopadne dobře!
Záleží, co vám zjistí. Příčin azoospermie je spousta a někdy se to dá vyléčit, někdy se najdou spermie po chirurgickém odebrání z varlete či nadvarlete pomocí MESA/TESE a pak pomocí IVF se podaří mimi. U nás se zjistila příčina hned v genetice, manželovi chybí gen pro tvorbu spermií, takže je vůbec netvoří. No určitě ho čeká ještě vyšetření na urologii a hormonální vyšetření. Možná ti víc napíše někdo z holek, co mají jinou příčinu azoospermie než my. JInak my nakonec používáme spermie dárce, ale zatím se nezadařilo:(
@Anonym82 to mi je líto. dost zápřah na nervy. samozřejmě eště nevíme jak to bude nějaké spermie tam byly cca15, ale nebyly živí. taky nevíme jestli na tom nemá nějakou zásluhu, že před spermiem vybral troje antibiotika a byl 3× na rengenu. Doktor říkal že není androlog, ale že spíš ne. Tak si člověk myslí že by to na to mohlo mít vliv aspoň trošku. Jinak máme jen jedno spermio takže uvidíme asi až po tý genetice. Budem doufat, že tam aspoň něco bude. zatím zkoušíme nějaký vitamíny, vyčištění cvičení a eště mám objednanou maku
@Anonym82 Ale v červnu se nám to povedlo otěhotněla jsem ale bohužel zamlklé těhu v 5tt.
@Elysss Tak jak jsi 1 otěhotněla, tak to určitě tu je velká šance, že se zase zadaří! ![]()