Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Koudelka82 záleží jaký má spermiogram. Můj manžel ma po chemoterapii též azoo a spermie nemá vůbec.
@HankaS82 dr. mu řekl, ze problém by měl být v transportu spermii, Ze jedine vzít spermie metodou mesa/tese a ze jelikož je to větší zákrok a jde o azoo, tak doporučuji rovnou IVF. Ale nevím, jestli obilnak nebo jít raději jinam ![]()
@Koudelka82 pokud budete na M/T. Tak se Ti iui nevyplatí M/T stoji cca 20tis a nikdo nezaručí, že něco najdou. Při téhle metodě se jde rovnou do ivf a určitě icsi.
@Koudelka82 píše:
Ahoj holky, příteli našli Azoospermii, musíme podstoupit IVF. Můžete mi prosím poradit, jestli se s touto nemoci někomu podařilo otěhotnět i přes IUI? Dále řešíme, jestli zůstat na Obilnim trhu v kde jsme už měli první sezení, kde mi brali zatím jen krev na AMH (doplacelo se nějak okolo 600,–) a jsme domluveni na pokračování dále nebo jestli raději přejít jinam, např. do Reprofitu.
Tak ja predpokladam, ze jsi neco nastudovala na netu a vis, ze azoospermie = nulovy pocet spermii, tudiz nevim, s cim bys IUI podstupovala, jedine s darcovskymi. Takze na to se bohuzel nemuzes upinat. Jedinou moznosti je M/T, vetsinou neco najdou, alespon na ICSI. Pokud je problém v cestach, muze se stat (tedy pokud predtim spermie mel a najednou doslo k vymizeni jako u nas), ze se pk op spermie objevi. My jsme op teda platit nemuseli, FN ji delala zadarmo, jak ted…to nevim. Ale sance na vlastni i pri azoospermii je. Ale i tak musite mit spolu vyresene, jestli darce ano nebo ne, bo kdyz te nastimuluji, tak alespon me nastimulovali a den pred odberem oicytu manzela operovali, aby spermie byly cerstve. Kdyby se nic nenaslo, slo by se do darce, at stimulace neni zbytecna
@Koudelka82 ono zalezi hlavne na pricine azoospermie, ale pokud jsou spermie ziskany M/T, tak snad se IUI ani nedela. JInak co se tyce Obilnaku, tak my jsme tam zacinali, ale po několika neúspěšných iui a 2 ivf s dárcovskými spermiemi jsme presli do Unicy a zadarilo se nam tam 2 IVF. ja bych na Obilnaku videla nevyhodu hlavne v tom, ze se tam doktori stridaji jak na bezicim pase, pokud narazis na cerstve vystudovaného, tak nic nevi, ja jsem si casem stimulace vicemene ridila sama, navíc se říká, ze embryologicka laborator tam je na spatne urovni… Za me tedy Reprofit ci Unica
Ahoj holky, tak jsme podstoupili M/T, spermie se našly, šli jsme na 1. IVF - neúspěšné. Teď budeme cekat 3mesice na další IVF cyklus ![]()
@Koudelka82 Nesmuti, už to že se našly je velká výhra, ne každý má to štěstí. Příště to vyjde.
@Anonymní píše:
@Koudelka82 Nesmuti, už to že se našly je velká výhra, ne každý má to štěstí. Příště to vyjde.
Dekuju za podporu. V říjnu jdeme na další pokus. Prý byla asi horsi kvalita vajicek
snad to vyjde příště.
@Blbinka my jsme byli v repromede úplná na naši první konzultaci, chtěli za ni 500 Kč a stejne nam tam nic neřekli noveho nez co uz jsme věděli. V heliosu jdou taky hlavně po penězích, tlaci do velkého IVF i holky s nízkým AMH… za me v brne unica ci reprofit. Ale co člověk to nazor ![]()
@Koudelka82 říká se, ze první IVF je takove zkušební, jak vubec budeš na léky reagovat, takže ne smutní a hurá do dalšího pokusu s pozitivním myšlením. Kup si nějaké vitaminy pro podporu kvality vajicek a ono to urcite vyjde.
Hlavně, ze se našly spermie, my takove stesti nemeli…
Ahoj holky, tak dnes jsem začala stimulovat, tak snad vyjde 2.pokus ![]()
@Koudelka82 ahoj, tak co, podařil se nakonec 2. Pokus? Ja jsem včera vyfasovala léky a jak dojde ms, tak se pokusíme o zázrak c 2????
@Anonym82 ahoj, zatím nic, příští pátek jdu na Ket, tak jsem zvědavá. Bojím se dalšího neúspěchu
Držím moc pěsti! Co Beres za léky?
Holky, prosim, povzbudte me
byli jsme na nove klikice skrz 3.ivf. Spermie mame ziskany po Tese. Zustaly nam jeste zamrazeny 3 davky. Dr.nam rekl, ze pravdepodobne budou spatne spermie, proto se nikdy emryjko neuchyti ( mam za sebou 2× ET, 2× ket). Bojim se, ze kdyz se pustime do 3.ivf, dopadne to stejne. Mela jste to nektera taky tak a nakonec se zadarilo? Manzel je objednany jeste do Olomouce k Mudr. Turčanovi, aby mu udelal hormonalni profil a prip. zacal brat nejake hormony, ale sance, ze by se neco objevilo je minimalni.