Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonym321 Já jsem měla taky jen ICSI a AH, jelikož mám snížené AMH a tím pádem nereaguji na stimulace a vydolovali ze mě jen 3 vajíčka a 2 se oplodnili, tak jsem neměla ani Pk a hned 2. den šli embryjka zpátky k mamince
JInak jsem byla tentokrát jiném CARu, takže jsme zkusili jiného dárce. Jo a brala jsem Inofolic.
@Anonym82 Také přecházíme do jiného caru, tak v tom vidim velkou naději, ono prý v některých carech dávají o dost menší počet spermii dárců než jinde, nemaji pro to pravidla.Tak snad se i nám zadaří a také to po 4 bude šťastné ivf a dočkáme se prcka. A uhnizdili se ti obě miminka? Někde jsem četla, že když máš poslední hrazený cyklus můžeš si nechat vložit i 3 embrya, tak nad tím trochu uvažuji, ale naposled jsem neměla ani jedno… tak bych byla šťastná i za jedno to právé ![]()
Já mám hrazené vybrané jen 2 pokusy, další 2 pokusy jsem měla minimálku a to nejde přes pojišťovnu, stojí to cca 15 tis s ICSI. Mě ta minimálka vyhovuje, protože mám při klasickém IVf s megadávkama hormonů i při minimálce pouze 3 vajíčka. No teď se oplodnily 2 vajíčka, takže jsme druhý den měli 2 embrya a protože Pk nám připadala zbytečná, tak jsem dvoudenní embryjka vložili zpět a sice se vlastně chytily obě, ale to jedno se přestalo vyvíjet, nebylo srdíčko, mělo ho jen to druhé… no a douifám, že se tomu 1 prďolovi daří i teď, jdemem totiž na kontrolu až za 10 dní. Nevím, do 3 embryí bych asi nešla, je tam riziko, že se buď chytí všechny 3 nebo se ještě nějaké rozdělí a já bych asi pak neměla srdce jít na redukci:( V jedné diskuzi je holka, co se jí rozdělilo 1 vložené embryo na 2. Jak to, že jsi naposledy neměla žádné embryo, nedožila se vložení?
@Anonym82 Promiň měla jsem teď 12tky, tak jsem se k pc moc nedostala.To mě, mrzí, moc držím palce na kontrolu, určitě bude vše v pořádku a prckovi se u tebe moc líbí ![]()
To máš pravdu na redukci bych také srdce neměla a na 3-4 děti by zase nebyli peníze. Manžel řiká, že až se k miminku dopracujem budeme bez peněz úplně a prcka budem vozit v kolečku ![]()
Na poprvé jsem měla 30 folíků, z toho 23 vajíček, 10 se oplodnilo a v den vložení zbylo 1 jediné, které se neuchytilo. Po druhé bylo foliků 15 a jen 2 vajíčka, ale nezralá a tak ani neoplodňovali a po 3 bylo 10 foliků, ale bohužel nezafungoval pregnyl a při odebrání vajíčka nesestoupli a nebylo co odebrat. Důvod mi neuvedli žádný, zkoušeli na mě, že jsem si špatně pregnyl píchla, ale mě ho píchala zdravotní sestra, pokaždé stejná a už to zná.
Jiné vysvětlení neměli a hned, že půjdeme na 4 pokus a´t se po druhý ms objednám, to mě uvedlo v to, že snima prostě končim ![]()
O té minimálce také přemýšlím, ovulaci mám každý měsíc na 1* a na den a k tomu při iui mi vždy folik rostl pěkně sám.
@Busy Ahoj hodně dlouho jsem tu nebyla potřebovala, jsem oddych od všeho, jak se ti daří, něco nového?
@Anonym321 Určitě by to chtělo zkusit úplně jinou stimulaci, něco je špatně, že máš sice dost folíků, lae buď nekvalitní vajucha nebo žádné. Nepřemýšleli jste nad jiným CAr. My jsme taky udělali po 2 pokusech změnu a konečně to přineslo úspěch. Každé CAr má jinou metodiku a každému sedí něco jiného. Nebo zkusit i tu minimálku, říká se, že při menších dávkách hormonů jsou kvalitnější vajucha ![]()
Taky by mě zajímalo, co se se všema děje, nějak to tu zamrzlo ![]()
@Anonym82 Ano po novém roce právě přecházíme do jiného caru, tak snad zkusi něco jiného. Ta minimalka je nativ? O tom právě přemýšlím, chci se na něj zeptat, taky jsem slyšela,, že jsou pak vajíčka kvalitnější.
Je tu nějaký klid ![]()
@Anonym321 Minimálka je stimulace s nízkými dávkami hormonů, většinou Clostilbegyt a k tomu pár dávek hormonů, vychází to cca na 15 tis. V nativu je to ůplně bez hormonů a většinou je jen 1 folikul, v minimálce ja např. mívám 3.
@Anonym82 Aha takže minimálka je lepší
děkuji za vysvětlení, tady v tom se ještě nevyznám ![]()
@Anonym321 Dle mého je minimálka lepší v tom, že je větší šance na vajíčko, když máš více jak 1 folikul a je možné použít třebas i Orgalutran, aby větší folikuly nepopraskaly a mohly dorůst ty menší. V nativu se stává, že třebas folikul i praskne než dojde k OPU. U minimálky je to prostě kontrolovatelnější ![]()
@Anonym321 ahoooj, dlouho jsem tu nebyla, nebyl cas, porad jsem neco resila. U me je hooodne novinek. Hormonalni lecba manzela, dve ivf, druhe uspesne. Zavedeno jedno embryo. Bohuzel od zacatku komplikace, spineni, krvaceni atd. Snad to zvladneme. Jsem na rizikovem tehu. Nevzdavejte to ![]()
@Busy Jééé, tak to tichounce gratuluji, v kolikátém tt jsi? A našky se spermie u manži nebo to bylo s dárcem??? ![]()
@Busy Je tak to moc také tiše gratuluji, hlavně ať je vše v pořádku, opatruj se ![]()
Snažíme se to nevzdat a bojovat, ale síly už mizí
nebo spíš nervy, tak snad to zvkadnem a jednou bzdem za to vše také odměněni ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat, je tady někdo komu se podařilo normálně mít s partnerem dítě a při druhém se zjistila azoospermie? Já s manželem otěhotněla normálně 2×, vždy po 4 měsících snažení. První pokus nevyšel, musela jsem na přerušení, z druhého máme zdravou holčičku. Když jsme se po více jak dvou letech po porodu rozhodli pokoušet se o další dítko, ejhle rok a půl se nedařilo až jsme skončili v gyncentru, kde manželovi po prvním spermoigramu diagnostikovali azoospermii. Teď jdeme na druhé spermio a když bude výsledek stejný tak nás čeká urolog/androlog, aby se zjistila příčina. Určitě to tedy u nás nebude asi generické, když spermie byly a teď nejsou. Žádné horečnaté onemocnění ani úraz manžel neměl. Tak by mě jen tak zajímalo jestli to někdo neměl stejně a jestli se zjistila příčina.
Ahoj holky, mam ms cca 32-35 dc, ovu jsem mela 1.července (tj 19 dc) a 6dpo jsem začala spinit (tj 24 dc)…nechápu proc? Muze to byt myomem (zatim mi potize nikdy nedělal) a nebo dřívější ms? Nikdy jsem to driv jak 29dc nedostala, ale občas pred ms 2 dny spinim. Co by to mohlo byt, prosim? Sice se s přítelem snažíme, ale nemá zadne spermie diky ozařování…ale začala jsem brát kys.list a pritel vitamíny. Je mozne, ze by se jedna mrska protahla ven? Podbrisek me boli trosku uprostřed a prsa trosku (klasika jak u pms). Myslite, ze bych mohla byt těhotná? Dekuju