IVF po MESA/TESE

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
13.7.10 14:25

IVF po MESA/TESE

Ahoj holky,jsem nováček:)a
chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás má podobnou zkušenost a …už přes dva roky se s přítelem snažíme o miminko…normální cestou to nešlo a jak nám potvrdily v CAR Gennt, tak ani nepůjde. Přítel podstoupil ve dvou letech operaci nesestouplých varlat, teď mu je 41 a děti nemá, jelikož asi následkem operace, má azoospermii. Podstoupil tedy MASA/TESE v Gennetu a spermie našli. Mě je 30 a jsem bez problémů. Stymulovala jsem, měla jsem 7 vajíček, z toho byly 3 nezralé…po ICSI nám vyrobily jedno embryjko - ostatní vajíčka nebyla oplodněná…dnes jsem měla jít na ET, ale embryjko se přestalo vyvíjet. Takže výsledkem našeho prvního IVF je nulový…bez transferu…jsem z toho trochu zklamaná, i když to až ta neprožívám a beru to mimochodem - musím být u nás doma ten silnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
13.7.10 14:34

ahoj alberto, nemam teda momentalne ziadne osobne skusenosti, ale viem, ze prve ivf sa malokedy podari. doktori este nevedia presne ucrit najvhodnejsie postupy a hormony pre par. obecne sa myslim traduje, ze druhe ivf je najuspesnejsie.
kamaratka teraz mala podobne ako Ty, 5 vajicok, tri prezili, jedno sa oplodnilo, ale neprezilo predlzenu kultivaciu.
nerozmyslala si nad softom, ked Ty si v poriadku?

je mi to moc luto, ale urcite sa nevzdavaj. druhy pokus bude urcite uspesnejsi.

dva pozitivne priklady od nas z temy:
1. kocke povedali, ze jedina moznost otehotnenia je s darcovskymi spermiami- ze maju nulove percento schopnych spermii, a ze tie, ktore su zive len stoja na mieste.
este v ten cyklus otehotnela. bol to taky mensi zazrak :srdce:

2. mame u nas aj kocku, ktora sa 5 rokov snazi o dieta, povedali jej, ze urcite to nepojde prirodzene- ma okolo 40tky, same zrasty v maternici a na vajecnikoch, neovuluje, jej muz mal zly spg, fajci do toho.
pred dvoma dnami zistila ze je tehu :srdce:

gynekologia a snaha o dieta je oblast, kde sa deje najviac zazrakov :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.7.10 14:51

Soldi díky za podporu!
Samozdřejmě se nehroutím:)))…no zatím to byl první pokus…dárce nechceme, ale sperma nic moc - museli ho vypěstovat :wink:…máme před sebou další pokusy, tak se uvidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
13.7.10 14:56

Alberto - taky se nám nepovedlo první IVF. To jen díky tomu, že jsme netrvali na ICSI. Tenkrát embryoložka řekla, že jsme mladí, SPG je v pořádku, takže to nechají přirozeně. Bohužel už 24h po OPU jsme dostali zprávu, že se přirozeně neoplodnilo ani jedno vajíčko, resp.asi do dvou vlezlo více spermií. Takže celá stimulace byla zbytečná, ale aspň už teď víme, že ICSI vždycky! U vás je to horší v tom, že manžel musel na zákrok. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.7.10 15:04

Díky za palce Veko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
13.7.10 15:48

Alberto :mavam:

my máme Kačku po M/T :) na 3.pokus
1.pokus ve Fertimedu - tt negat. (5 vajíček,2 zavedená,na zamražení nic)
2.pokus ve FN v Olmiku - tt negat.(6 vajíček,2 zavedená na zamražení opět nebylo nic)
3.pokus ve FN z oligo je azoo,takže M/T.Já měla opět je 5 vajíček (2 zavedena,nic nezbylo na zamražení) Z toho máme Kačku

4. pokus po 3 letech ze zamražených spermií,ale byly prý hodně nekvalitní,takže se embrya přestala hned druhý den vyvíjet (mimojiné jsem měla opět je 5 vajíček)

5.pokus minimální stimulace (manželovi se opět objevila ologo,takže jedeme z čerstvých) - 5 vajíček,2 zavedena,nic na zamražení - chytly se obě,ale nic z toho

6.pokus minimální stimulace z čerstvých - 5 vajíček (chtěli jsme vyloženě 5 denní PK a zavést jen jedno,žádné jiné nezbylo) Chytlo a se a jsem ve 12tt

pokaždé jsme měli PK 3-5 dní,ale většinou 3 dny

Držím moc pěsti,ať to příště vyjde.Vím,že člověk je omezený počtem zamražených dávek.Já už bych manžela do další operace netlačila…My bysme do dárce nešli,pokud bysme vyčerpali zamražené spermie,protože už jedno dítko máme a byli bysme smíření s jedináčkem
Tak hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.7.10 15:56

Janko, díky za odpověd :lol:
no snad nám to dopadne taky tak štastně jako vám…mimo jiné - ať je vše OK a užij si miminka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
13.7.10 19:08
Jano je to bolestivé to Mesa tese?
díky za odpov.
jana32 píše:
Alberto :mavam:

my máme Kačku po M/T :) na 3.pokus
1.pokus ve Fertimedu - tt negat. (5 vajíček,2 zavedená,na zamražení nic)
2.pokus ve FN v Olmiku - tt negat.(6 vajíček,2 zavedená na zamražení opět nebylo nic)
3.pokus ve FN z oligo je azoo,takže M/T.Já měla opět je 5 vajíček (2 zavedena,nic nezbylo na zamražení) Z toho máme Kačku

4. pokus po 3 letech ze zamražených spermií,ale byly prý hodně nekvalitní,takže se embrya přestala hned druhý den vyvíjet (mimojiné jsem měla opět je 5 vajíček)

5.pokus minimální stimulace (manželovi se opět objevila ologo,takže jedeme z čerstvých) - 5 vajíček,2 zavedena,nic na zamražení - chytly se obě,ale nic z toho

6.pokus minimální stimulace z čerstvých - 5 vajíček (chtěli jsme vyloženě 5 denní PK a zavést jen jedno,žádné jiné nezbylo) Chytlo a se a jsem ve 12tt

pokaždé jsme měli PK 3-5 dní,ale většinou 3 dny

Držím moc pěsti,ať to příště vyjde.Vím,že člověk je omezený počtem zamražených dávek.Já už bych manžela do další operace netlačila…My bysme do dárce nešli,pokud bysme vyčerpali zamražené spermie,protože už jedno dítko máme a byli bysme smíření s jedináčkem
Tak hodně štěstí :hug:
  • Citovat
  • Upravit
31
13.7.10 19:33

Přítel na tom byl v květnu, i teď to ještě cítí…a těsně potom asi týden nemohl ani chodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
13.7.10 20:48

Kamčo,stačí,když napíšu,že měl jizvu zleva doprava přes celý šourek? 8-o Byl doma asi 14 dní,první ho to hodně bolelo,pak už jen ty konce jizvy,kdy se to třelo o stehna.Nosí maskáče,takže uplé gatě,tak i v práci pak chvilema naddával,ale přežil to.No ale mi to stačilo a zařekla jsem se,že podruhé ho už nepoženu.Já mám sice za sebou taky spoustu LSK,ale já to nějak extra neprožívám a pro mimčo jsem ochotná je podstoupi opakovaně,pokud by to bylo kvůli něčemu třeba.Ale vím,že manžel by už na další operaci sám od sebe nechtěl,tak bych ho nenutila.Naštěstí není potřeba.
Nicméně jsme měli před IVF a M/T zažádáno o dárce,ale tím,že se našly,tak jsme ho nepoužili a díky ICSI stačily ty jeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
13.7.10 21:10

Pane jo..
tak to už se ani neptám a chlapovi to ani řikat nebudu,že to bolí jak čert. :roll:
nevím jestli by na to šel,i když on je taky takový schopný,že se snaží dělat maximum pro to.

O dárci taktéž uvažujeme..dokonce víc než nad T M.

• Citovat
  • Upravit
5591
13.7.10 21:28

no my jsme chtěli mít pocit,že jsme zkusili všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
13.7.10 21:44

Chápu… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1
20.3.11 18:00

azoospermie

Ahoj všichni,
chtěla bych se s vámi podělit o své zkušenosti s MESA/TESE. Manželovi byla zjištěna neplodnost, azoospermie. Tehdy jsme mysleli, že nikdy nebudeme mít vlastní děti. Ale podsoupil operaci MESA/TESE a vzniklo nám 10 embrií! Nyní čekám dvojčátka. Chtěla jsem jen všem ukázat, že ačkoliv se vše zdá na začátku beznadějné, šance vždy existuje. Já jsem tomu nevěřila a ono se to povedlo. Takže, pokud má někdo z vašich manželů či přítelů tuto diagnózu, máte relativně dobrou šanci, že se těhotenství jednou povede. Pokud máte někdo zájem, ráda vám popíšu vše podrobněji. Mým cílem je poradit všem, kteří jsou ze své situace také tak utrápení, jako jsem kdysi byla já. Ahoj, K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pici
27.5.11 22:07

azoospermie

ahoj Marie33 narazila jsme na tvůj milý email, ohledně mesa/tese co jste s manželem podstoupili a jsem v podobné situaci, tak bych tě chtěla poprosit o nějaké ty bližší informace, protože jsem opravdu dost utrápená a naděje o které píšeš, že se vám povedla by se mi moc hodila, předem moc děkuji M.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex