IVF po MESA/TESE

Napsat příspěvek
Velikost písma:
546
12.8.17 16:26

Ahoj holky, je tady ještě někdo? Přítel ma taky Azoospermii, byl na M/T. Spermie se našli. Podstoupili jsme naše 1.ivf - neúspěšné. Teď budeme čekat 3 měsíce na další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.9.17 15:17

@Koudelka82 ahoj, my to máme podobně, přítel měl zmražené spermie po M/T, mně vyndali po stimulaci 15 vajíček, všechny oplodnili a třetí den mi volali, že se ani jedno nevyvíjí :( :( takže jsme neměli ani ET… taky budeme zkoušet znovu a partner nejspíš půjde znovu na M/T, abychom to zkusili s čerstvými plavci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
23.9.17 12:40

@GeishaCZ Ahojky, to me moc mrzi, ze to Vám to taky nevyšlo. Měli jste ještě nějaké dávky zamrazene? A neřekli Vám v laborce, kde je chyba, jestli u sperma nebo u vajicek? Kdy jdete na další IVF? My nějak začátkem října, jestli to pojišťovna schválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.9.17 15:37

azoospermie

Přítel měl nulový spermiogram, takže čekáme na další vyšetření kde je chyba.
Jaká je pravděpodobnost že se nějaká spermie najde? Nemáme řešit dárce, ať neztrácíme čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
26.9.17 17:46

@minonka30 ahoj, můj přítel ma taky Azoospermii. Spermie jsme získali operaci Tese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.9.17 18:46
@Koudelka82 píše:
@minonka30 ahoj, můj přítel ma taky Azoospermii. Spermie jsme získali operaci Tese.

@Koudelka82 Ahoj děkuji za odpověd. A se dělo dál? Řešíme to krátce, takže nemám žádné zkušenosti. Jak vidím, je to cesta na dlouhou trať. Jsem strašně netrpělivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
26.9.17 22:58

@minonka30 první jsme šli oba na genetiku, na výsledky jsme čekali 2 měsíce, ta vyšla dobře. Pak jsme šli do caru, kde mi udělali vyšetření (hormonální profil, amh) a domluvili jsme se, ze přítel půjde na M/T, aby zjistili, jestli se daji spermie získat alepson takto a podle toho, jestli tam budou nebo ne, tak se bude odvíjet další postup. Spermousi se našly, zamrazily a doktor zažádal o IVF (abych nestimulovala zbytečne, kdyby se žádné nenašly). Nasledoval další postup, ultrazvuk, jestli nemám cysty a jestli je vše v pořádku, aby jsme mohli začít stimulaci vaječníku, (to si pichas hormony do břicha), pak jsem dostala MS a 2.den začala se stimulaci, 7.den ultrazvuk, aby zjistili, jak ti rostou folikuly, pak 10.den ultrazvuk a 14.den odběr vajicek. Pak se oplodnuji vajíčka, my jsme měli metodu ISCI a prodlouženou kultivaci 5dni. Na transfer se chodí 3.den kultivace embryi nebo 5.den po prodloužené kultivaci (doporučuji). kdyby jsi chtěla cokoliv vědět, vysvětlit, klidně písni zprávu, rada Ti vše vysvětlím. Nám 1.ivf bohužel nevyšlo, teď budeme začínat 2.cyklus IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.10.17 09:27

@Koudelka82 slámek máme dost, akorát nám není nikdo schopný říct, kde je problém. byli jsme na konzultaci a řekli nám, že se to prostě stává a že příště to může být jinak :( tak nevím… každopádně, když jsme se ptali, jestli by pomohlo znovu mesa/tese, tak nám řekli, že je to nesmysl, že to bude stejné a že oběma nám operaci v jeden den neudělají… :( takže nám akorát doporučili znovu stejný postup, nejspíš tedy půjdeme v prosinci zažádat o léky a po novém roce znovu celé ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
7.10.17 10:42

@GeishaCZ u nás v Caru by to i udělali v 1 den, prvni jsme to tak i plánovali, ale pak jsem se s dr domluvili, ze bude lepší, když půjde první přítel na operaci a zjistíme, jestli tam nějaké spermie vůbec ma, protože kdyby nemel, tak já budu zbytečne nastimulovana, pak by se musel řešit jedine dárce a to nechceme. Takže sel na operaci, pak se zamrazilo a pak jsem šla teprve stimulovat. Kdyby jsme neměli zamrazene, tak bych jsme do toho šli zároveň, ať máme fresh spermie. I tak se hrozne bojim, ze to zase nevyjde, ale musím myslet pozitivně a hlavně věřit. Pozitivní je, ze vím, ze některým párům se to tady povedlo, ať na poprvé, podruhé, potřetí, ale hlavně, ze vím, ze to jde a ze ta šance tam nějaká je. Je to běh na dlouhou trať. Věřím, ze nám (i Vám) to jednou vyjde. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
8.10.17 10:00

@Koudelka82 hrozně moc vám to přeju a držím palce :) je pravda, že taky slyším, že to nakonec hodně párům vyšlo, už se těším, až budeme MY ty páry :) chce to teď věřit a vytrvat :) taky nechceme dárce, uděláme vše pro to, ať máme naše mimi :) mě teď nejvíc nad vodou drží náš pejsek :) to je teď moje mimino :D můžu se ještě zeptat, jak jsi to měla s vajíčkama? kolik po opu, kolik oplodnili, kolik se chytlo? :) vydrželi vám tu pětidenní kultivaci? nám volali už třetí den, že se žádné nevyvíjí, měla jsem 15 vajíček, z toho 8 zralých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
8.10.17 12:37

@GeishaCZ Moc Ti dekuju. Já Vám taky moc přeju, ať to konečně vyjde a mate své, tolik vytouzene, vysněné a vybojovane miminko :srdce: Musíme bojovat, ono to určitě vyjde. Tak aspoň, ze mas zatím psí mimíško, které Ti teď muže dělat radost, to je taky takové dítě ;)
Já jsem měla 8vajicek, z toho se 4 oplodnily, 3.den už se dobře vyvíjelo jen jedno, 4.den se začalo opozdovat, takže 5.den mi zavadeli kompaktni morulu, takže šance tam byla, ale malá a nevyšlo to :-( Můj dr mi pak napsal, ze mu z laborky poslali zpravu, ze nejspíš to bylo tím, ze byla horsi kvalita vajicek. Tak nevím :nevim:. Jsem opravdu zvědavá, jak se to teď vše bude vyvíjet. Ve středu jedu na 1.utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.1.18 20:29

@Koudelka82 ahoj, tak jak pokračujete?:) my teď začínáme druhý pokus, dnes mám 4. injekci (dostala jsem znovu puregon + orgalutran), ve středu ultrazvuk :) jinak teď beru kapsle Inofolic, tak jsem zvědavá, jak to půjde tentokrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
15.1.18 23:29

@GeishaCZ Ahooj :-) My pořád bojujeme. Teď se chystám na KET, beru Estrofem, ale dnes jsem byla na UTZ 10DC a sliznice jen 5mm. Tak mám přijet ještě ve čtvrtek, aby jsme zjistili, jestli ta sliznice roste nebo ne. O tom Inofolicu jsem slyšela, taky jem nad nimi uvažovala, ale nakonec jsem je neměla. Dej pak vědět, jak jsi dopadla na UTZ. Držím moc pěsti!! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.1.18 10:00

@Koudelka82 ahojky :) tak držím moc moc palce, ať vám ket vyjde :andel: já při prvním ivf brala chytré miminko a ten Inofolic jsem dostala k vánocům :D :D dnes jsem po ultrazvuku, zatím se nic moc neděje, tak jdu znovu v pátek a mám zvýšenou dávku (puregon - dnes 200), dej zítra vědět, jak ti to dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.2.18 03:15

Ahoj holky,
chtěla bych se také přidat. Chodíme do Iscaru. Manžel je po MT a naštěstí spermie má kvalitní. Já jsem prý zdravá.
21.11. - 1. odběr: 11 vajíček - 7 oplodněná, 3 překonala 5ti denní kultivaci a zamražená. Nemohla jsem na transfer čerstvého, protože já káča špatně dávkovala léky, tak pro jistotu jsem si musela počkala na dalši cylus.
18.12. jsem měla 1. ket, brala estrofen a zaváděla crinone gel. V caru mi řekli, ať si testy dělám až 14. den, ale nemohla jsem se dočkat, tak jsem začala zkoušet každý den už od 10. dne a doufala, že tam třeba uvidím aspoň náznak toho, že by tam něco mohlo být a nic. Od 30.12. jsem již měla hnědé špinění, 2.1. už červené a bylo konec nadějí. Vynechala jsem tedy prášky, 4.1. se rozjela úplná menstruace.
2. Ket byl 27.1. a tentokrát beru jenom ultrogestan. Teď jsem 7. den po a čekám. To čekání je opravdu dloooooooooouhé…
Chtěla jsem se zeptat, kolik ivf/ket jste již podstoupily a jestli náhodou nevíte, zda je větší šance úspěchu, když partnerka je “zdravá”?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí