Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Busy Takže netvoří žádné spermie, prostě 0 spermií při spermiogramu? A doufala jsi v zázrak, že se nějaká objeví a na dovči se podaří mimi? U toho nesestouplého varlete není možnost získat spermie M/T? Jinak s těma rokama máš pravdu, mám už též 32 a při tom, jak je IUI i IVF vázáno na měsíčky, tak se furt čeká a vše se strašně prodlužuje. Určitě je nejvyšší čas vaši situaci řešit. Je to i tak akorát na adopcí, pokud byste chtěli co nejmenší mimi;)
@Busy @Anonym82 ahoj, taky už ze všeho začínám být na nervy i když se na to snažíme nemyslet, prostě to nejde! Okolo mě samé těhule, já už se bojím kamkoli jít, protože se pokaždé dozvím o nějaké další. Navíc jak píšete, v 90% případů se to všem povede tak do třech měsíců.
Manžel byl na svém prvním spermiogramu před dvěma měsíci, za cca 14 dní půjde na kontrolní a celkem se toho děsíme. Na gyndě nám bylo vysvětleno, že prý tam spermie měl, ale byly všechny mrtvé a že prý se uvidí na kontrolním spermiogramu. Takže teď už jen doufáme v to, že se jich tam aspoň pár najde, protože už jsem jednou před rokem otěhotněla při clostíku (asi nějakej zázrak, ale bohužel to skončilo potratem) a navíc manžel v období cca 1,5 měsíce před spermiogramem prodělal asi nějaký zánět v noze, bral snad týden v kuse ibalgin a tak, takže ve skrytu duše doufáme, že když byl teď týden zdravý, dopoval se Macou a selzinkem, že se tam aspoň jedna potvůrka najde…
Zatím toho ale nemáme za sebou tolik, co vy. Teď nám to teprve začíná…
@Busy Tak jak IUI? Proběhla? Brala jsi i něco na podporu růstu folikulů jako třebas clostík nebo jsi neměla žádnou stimulaci? Já už se můžu i nemůžu dočkat měsíčků, pak hurá laparka a pak snad 4. pokus IVF.
@Anonym82 ahoj, iui probehla. Ted jsem 30 dc, ms nemam. Vcera bylo malinkate svetle spineni. Ted cekam, co z toho bude. Asi nebude nic, akorat ms. Test je negativni. Na podporu foliku jsem brala clostilbegyt, pak pregnyl na ovulaci. Nakonec utrogestan.
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, chci vas jen podporit, pritel ma azoospermii, pricina byla cysticka fibroza, a mame ted uz 20 mes. dvojcatka kloucka a holcicku, prist ork budeme zkouset znova. CHtela jsem vam ejn dat nadeji, ze to jde.
@I.P.B.M Ahoj to je krásná podpora alespoń může člověk pořád čekat v nějaký zázrak
a jak se vám podařilo s mesa/tesa nebo bez?
@Busy Tak jak pak si dopadla?
Ahoj všem, tak to nedopadlo. Utrogestan mi zpozdil ms. Zitra nas ceka 2. inseminace. Clostilbegyt 3.-7.dc.Dnes jsem byla na utz,11.dc a folikuly 4. Nejvetsi mel 23mm. Pichli mi pregnyl. Zitra dopoledne bude iui. Nadeje umira posledni a ja jsem velky optimista.
An @Anonym321 Pritel podstoupil TESA, kdyz mi oznamili, ze tam nasli spousta spermii, tak jsme se stestim rozbreceala. A presne na me narozeniny, kdyz jsme olala do CAr jak se maji nase embria, mi embriolozka oznamila, ze dve vypadji pekne, ze budeme mit dvojcata. Dneska jim je 20 mesicu a jsou vsude))))Holky moc vam vsem drzim palce, at vsechno dopadne jak ma.
@I.P.B.M To je super
nám řekli, že šance není, ale můžeme to zkusit…no ale manžel se nechce nechat řezat, třeba se jednou rozmyslí ![]()
@Busy To je škoda, že to nevyšlo, ale s úsměvem a hlavně s klidem teď při dalším pokusu.4folici to je fakt nádhera, já měla při iui vždy jen 1.Hodně štěstí ať tu brzo vidíme // ![]()
Už sme byli rozhodnotí že už žádné iui, ale nakonec sme si řekli, že v únoru půjdem ještě na jedno a pak rovnou na ivf, už se nemůžu dočkat
Ahojky dnes sem si trošku dávala do kupy kolik nás stála ivf, už sem si to nepamatovala.Co mi vrtá hlavou, že s dárcem se dá jít na iui, ale najednou při ivf mi zdůraznili, že potřebujeme metodu icsi což je 8tis navíc, jasně chtěla sem udělat vše co doporučili, ale nemyslite, že je to zbytečné? Jaký máte názor?
My jsme vždycky u dárce při IVF dávali ICSI, zvyšuje to pravděpodobnost oplodnění vajíčka. Normálně není zaručeno, že se vajíčko oplodní.
JInak já mám po laparoskopii a hysteroskopii. Vaječníky a vejcovody OK, jen tam byla malá endometrióza, ale v Děloze mi objevili nějaké myomy. Co šlo, odstranili a bohužel 1 roste po stěně děložní a čeká mě léčba pilulkama a pak možná ještě 1 laparoskopie:( Prý to pravděpodobně brání zahnízdění embryjka:(((
Ahoj holky, je tu nektera, ktera nechala muze operovat metodou mesa/tese ve FN v Olomouci nebo v Reprofitu v Olomouci? Zajimali by mne Vase zkusenosti, moc dekuji
@Anonym82 A ten na stěně nešel odstranit? Když už ti tu laparku dělali? Tak hlavně ať pilulky zaberou a co nejdříve je vše v pořádku a pak už to určité půjde ![]()
@Anonym321 No říkali, že snad by ho i odstranili, ale neměli k tomu souhlas. Takže teď ho zkusíme zmenšit pomocí léku Esmya a pak se uvidí…
@Anonym82 Aha tak to držím palce ať se zmenší co nejvíce, nejraději aby zmizel a´t už na laparku nemusíš
Já si koupila Femigard a pila sem ho pouze 2 dny ani ne, bylo mi něm strašně zle od žalůdku, v lékarně mi bylo řečeno, že je to tou třezalkou
, že ji hold někdo nesnese… Tobě po tom nic nebylo?